online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Hilangkan Jerawat | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Hilangkan Jerawat

Ambil kayu cendana, basahkan dengan air dan asah pada batu. Kemudian sapukan ia pada jerawat dan hasilnya pasti memuaskan.

72 Comments »

  1. Black said,

    July 21st, 2007 at 12:29 pm

    Black

    You are probably wrong.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  2. White said,

    August 28th, 2007 at 2:44 pm

    Blom coba blom tau beb! tp petua2 ni kalo betul2 diamalkan mujarab, dolu2 mana ada hospital pon.. ko ni black, kasik black magic kan baru tau!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  3. natasha said,

    April 12th, 2008 at 8:21 pm

    bagaimana nak hilangkan jerawat dan bintik hitam pada wajah

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  4. natasha said,

    April 12th, 2008 at 8:22 pm

    bagaimana nak hilangkan jerawat dan bintik hitampada wajah

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  5. imaran said,

    May 12th, 2008 at 9:55 pm

    saya ingin bertanya bagaimana cara menghilangkan bekas jerawat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. Fatin said,

    July 19th, 2008 at 1:07 am

    Macam mana nak hilangkan jerawat n bekas jerawat?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. p i n k said,

    October 22nd, 2008 at 11:20 pm

    mane datang kayu cendana..???
    mane nak carik..??

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  8. Miss Mirror said,

    November 25th, 2008 at 9:31 pm

    I pun ada petua nak hilangkan jerawat. Ramaskan daun jambu batu. Sental lembut pada wajah anda. Selepas tu bilas seperti biasa. InsyaAllah mengering la jerawat tu.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. kikim said,

    December 6th, 2008 at 9:09 pm

    betul juga kali….
    bab aq nie org nya x byk jrawat….
    cuma ckit2 syak….
    yg dia pling suka keluar time d idung….
    foyoooo….. punya sakit….
    mcm mau teriak syak bha….
    aq pun ada petua mcm mana mau kac hilang 2 j’rawat…..
    kalian bli aja clean & clear yg ada d pasaran…..
    Bersih…… lagi2 pabila kalian guna yg utk m’hilangkan jrawat……..
    MUJARAB….. dimulai dgn bacaan BASMALAH……. AMIN…….
    InsyaAllah hilang…….. dgn izin yg Maha Besar…ALLAH SWT…..
    anywhere TQ……
    :) :) :) :) :) :) :) :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  10. ustaz naim said,

    December 30th, 2008 at 5:08 pm

    kikim seorang yg sesat..tdak boleh membaca ayat quran d dlam tndas..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. ce said,

    December 31st, 2008 at 4:24 pm

    gue benci jerawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  12. nur amalia ezleen said,

    January 4th, 2009 at 3:50 pm

    macam mana nak hilangkan jerawat?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  13. zura said,

    January 5th, 2009 at 4:02 pm

    hu3..muke sy byk jerawat gan parut..!!
    tlg la bg sy cara nk ilangkan kesan dan jerawat sy ni..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  14. den said,

    January 12th, 2009 at 3:37 pm

    anda benci jerawat?… tu jg anugerah tuhan.. mana boleh main benci2.. ada hikmah tu. mgkin dengan adanya jerawat, korg lbh macho n lawa… ..
    lagi satu, org yang menghadapi zaman jerawat ni adalah org2 yg bru nk start akhil baligh. tok sah risau lah. . jerawat kekadang je dtg….
    … kalau dah ade jerawat, jgn picit atau pecahkan.. nanti jerawat tu tinggalkan parut.. lagi korg sakit kpala. .

    kn3?…

    saya ni xtau cara nk hilang kan jrawat..sbb sy jrng ade jerawat. parut pun xde. so, relakan la jerawat tu bertakhta kat muka…. nanti die jemu jg tu… :)

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  15. jo said,

    February 7th, 2009 at 3:17 pm

    mcm mane nk hilangkan jerawat dan kulit berminyak

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  16. F I N said,

    March 20th, 2009 at 8:10 pm

    CLEAN & CLEAR ACNE FACE WASH memang mujarab.. amalkan selalu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  17. ettaz said,

    April 11th, 2009 at 4:17 pm

    jerawat?????????peh aku benci sangat2 kat jerawat.herm aku sabar jer,muka aku start bejerawat ujong taon lepas.mak ai,binggung aku.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  18. ettaz said,

    April 11th, 2009 at 4:19 pm

    ko owg tolong ar cadangkan ape yang mujarab wat aku tau

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  19. ettaz said,

    April 16th, 2009 at 5:18 pm

    ellow buddy

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  20. Firnena said,

    May 7th, 2009 at 8:20 pm

    Setelah membaca posting sini, saya rasa saya perlu membuat satu lagi posting dlm Lubuk Petua Warisan (saya ada buat posting di segmen lain dlm website ni). Kepada anda yang mempunyai masalah jerawat, sila lawati:

    firnena.com

    This is the best way setakat ni! Tak ada guna bahan-bahan pelik seperti sapuan air beras yang dijampi, kunyit yang perlu diembun, asam jawa kering bercampur bedak sejuk atau macam-macam lagi yang rsa mcm ndak tak ndak je nak buat. Website ni beri jalan logik, tepat dan straight to the point. Memang bertujuan nak serang kuman resdung penyebab jerawat. Try le. Saya harap ini dapat membantu. Best Regard!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  21. leeya said,

    May 13th, 2009 at 11:57 pm

    woit….senang jerk nk ilang jerawat babe….juz beli tepung beras n campur air sikit….jgn pekat sngat….wat cam bedak sejuk….mse nk tido r wat…konpem ok…leeya dah wat……ok r alhmdulilah….hee

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. nadia said,

    May 24th, 2009 at 1:19 am

    dah lama muka berjerawat.. selalu x confident nak keluar kalau x mekap tebal2.. mcm mane nak buat? macam2 cara da saya buat.. saya nak jadi cantik jugak…. :(

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  23. pink_qa said,

    August 24th, 2009 at 11:22 pm

    aku nier start jerawat since taun nier tension sangat..aku nak sangat tahu petua yang paling mujarab..macam2 aku try satu pown tak works kat aku..try tradisi nyer lambat giler..anywayz share ar product korang

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  24. lolipop lover said,

    August 28th, 2009 at 4:28 pm

    sng jew beb.maw xmaw je.dlu aku pkai cm2 produk tp xilang pun.da xykin.skrg pkai garam jew.2 3 ari ilang da.garam ley ilang an minyak kt muka jugax.jgn pkai garam kasar.t pedih wo.basah an muka dlu pastu amik secubit gram then gosok pelan2 kt jerawat tu. law aku satu muka aku gosok.insyallah ilang.and xde kesan buruk.d jamin^^

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  25. leo said,

    October 25th, 2009 at 1:42 am

    mmang btl ada hikmah klu ada jrawt. nk dgr crta x?…

    aku ni ada rmai adk bradk,tp sumenye x gna..mksd aku yg laki jelh. aku laki gak,tp aku baik sbb aku x sosial n susah nk kuar rmah. klu ikutkn aku pn nk kuar rmh,nk sosial gak..disbbkn aku ada jrawt,aku x kuar rmh la…hehe..mlu le….. so,thks jerawt…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  26. muhamad akbar said,

    October 29th, 2009 at 9:58 pm

    bosen ane ngomaongin jerawat???

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  27. budakroket said,

    November 28th, 2009 at 11:44 am

    aku ade jerawat since form 3 lagi…and skang aku da jadi freshie kat uitm n masi agi ade jerawat…x bleh ilang siot….mcm2 da aku cube wat tak ok2 gak…atleast satu hari tue nak jgak aku merase kulit takde jerawat langsong….ni takdenyer….penantian yang sia2…..mungkin dah takdir aku ade jerawat kalau tak aku jadi playboy ke ape…..sb muke ak ni kire2 ensem gak arh…tapi disebabkan muke aku ade jerawat tahap kehemseman aku tue ilng sebanyak 50 peratus mengikut kadar jerawat yang bertakhta di muke aku….ade ak denga kalau nak ilangkan jerawat letak air mani kat muke…ataupun amik suar dalam awek korang n then lapkan je kat muke…aku tak pernah try sbb kepale otak aku masi agi waras….hahaha….anyway jerawat ni anugerah tuhan ade hikmah yang Allah s.w.t nak tunjuk…n korang jgn lihat jerawat ini sebagai satu kelemahan kerana ia adalah satu perkara yang biasa…anyway just berdoa byk2 n gune2 la produk yang dipercayai di pasaran…..All the best..
    ~adiosa

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  28. budakroket said,

    November 28th, 2009 at 11:47 am

    oh ya n salah satu punya utama jerawat yang paling besar sekali adalah resdung….aku tekankan sekali lagi RESDUNG!!!
    ahh korang pandai2 la cari kat tenet tue pasal resdung…jgn dok tenguk youtube,men gem and tengok blue je….
    ~adiosa…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  29. sangkelibut said,

    December 16th, 2009 at 6:06 pm

    ambil suar dlm sapu kat muke….
    jerawat takut ngan suar dlm..cubele

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  30. roXannE said,

    December 29th, 2009 at 7:31 pm

    btol 2 nadia&lolipop love..dh mcm2 bnde pki tp xde ksan..gram gler..kompom ke lolipop love

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  31. nazma_shuiazie said,

    January 8th, 2010 at 4:04 pm

    saya dulu masa form 3 jerawat pnuh wei satu muka alhamdulilah skarg da ok hampir 80 percent da hilang..time tu jumpe doktor je n die syorkn pencuci muka jenama acne-aid ngan ubat jerawat acne-mycin..cari la kayt farmasi..saya yakin sngat bolehh

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  32. nazma_shuiazie said,

    January 8th, 2010 at 4:09 pm

    haaa lagi satu…bio-oil tu pun bgus gak hilangkan parut jerawat..ape yang saya syorkan nihh die punye harga available sangat..saya percaye mesti korang puas hati…cuba le dulu…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  33. Pak harimau said,

    January 30th, 2010 at 2:25 pm

    gune jer sensaoil…wakkaka

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  34. tieyna said,

    February 6th, 2010 at 12:08 am

    sskrng ni byak sgt jerawat kt muke aku ni..tension gler..x tau nk bt cam ner..kadang mlu sgt lau jmpe kwn.rse rndah dri jer..huhuuuu..tp bru2 ni kakak aku ad bg petua kt aku bg hlngkan jrwt kt muka smpi akr umbi..cam ni cre dye,kisarkan kulit kayu mnis n then ambik madu asli (yg benr2 asli jer tau) n campurkan skli.. lps tu sapukan kt muke tiap2 mlm n pg soknye bilas ngn air suam..6t aku blk kg ak nk jgk try petua ni mjadi or x..so,aku hrp sgt petua ni mjadi..so,all the bez fren..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  35. eira said,

    February 20th, 2010 at 10:17 pm

    muke kite pon jrwt gak..tieyna said?u nak taw x.i wat petua kulit kayu manis 2 kan skunk result nye muke i lg btmbah teruk!!!jadi bengkak2 mcm melecur kene air panas..skunk ni xsurut2 lg bgkak ni..jd merah2..tnsn tol r

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  36. bee said,

    February 23rd, 2010 at 11:43 am

    bbbeeennnccciii jjeeerrrraaaawwwwaaaatttt nnnn pppaaaarrruuuttt!!!!!..bila ler agak nya dia nak lari n hilang dri muka nie smpai bee da khilangan keyakinan diri nak bersemuka dgn kwn2 trutama skali boypren yg pling di syg…malu la…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  37. fiq said,

    March 12th, 2010 at 6:57 pm

    emm kna slalu cuci muke ngan air suam…n mkn kna control jgn mkn seafood…n lau korg dew bela kucing..lau bleh jgn bela sbb bulu kucing 2 antara peyebab jerawat…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  38. aieyn said,

    March 15th, 2010 at 11:00 pm

    bncilah tunggu lme2 tpi x de jrawt yg ilang pon!!!!
    nak trai lahhh

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  39. sham93 said,

    March 23rd, 2010 at 8:23 pm

    huhu… muke aku jerawat gak… tapi jangan la sentuh,, lagi disentuh lagi banyak jerawat…. n bile berminyak tu cepat2 la lap dengan tisu ke kain ke… malam2 paki bedak sejuk.. .pastikan kebersihan dijaga terutama kat katil….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  40. scha baem said,

    March 31st, 2010 at 8:13 pm

    i pn ade i petua tp susah sket..
    ambik beberapa hlai daun jmbu batu.
    timun..
    asam keping..
    2 sudu tepung ubi..
    air asam jawa..
    kisar bersama..
    basuh dulu tau..
    kebersihan penting..
    air asam jawa jgn bnyk sgt..biar pekat..
    dah siap msukkan di dlm peti sejuk..
    then tempek kt muka wt mask..pkai sekurang2nya 1x sehari..
    insyaallah kulit licin dan parut mkin pudar..
    smpan selalu dlm peti sejuk..
    sblm pkai mask wap kan muka dgn air panas..
    slmt mencuba…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  41. ran_farhan said,

    April 26th, 2010 at 6:52 pm

    aku ad jrawat gak .
    tp aku tau puncanya .
    aku ad resdung . so ,aku nk baekkn resdung dlu baru bole hilangkan jerawat .
    korang pergilah kt permata hijrah . Check dlu korang ada resdung ke tak ?
    tu yang paling penting sekali . Kalau korang ad resdung mcm mne jerawat nak hilang kalau resdung x hilang lagi .
    So . klw korang pergi JomHeboh tu . Pergilah boot Permata Hijrah . Korang check hidung korang ok ke x ?
    So , all the best to you all ..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  42. joey92 said,

    May 9th, 2010 at 12:42 pm

    aq dri form 3 da nek jrwat da…mse aq xd jrwat rmai awex nk ngrat aq,tp skg ni aq plak yg nk ngrat awex…ape produk yg plg ssuai ek?..start form 3 da mcm2 pncci mke aq pkai..clean n clear(1taon 2 bln) , oxy(1 taon 6 bln) , tracia clean(2 bln)…tp sme xleh pkai…lw g rawatan mke 2 elok x?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  43. kasihsofea said,

    May 29th, 2010 at 7:12 pm

    same ar.. aku dulu pung jerawat penuh satu muka pastu aku pakai sb super beuty pastu hilang memang clear ar muke .pastu aku kawin badan naik aku makan ubat diet jerawat naik balik badan kurus muke jerawat hai aku pun bingung ar……………nak cari sb balik x tau kat mane dah

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  44. achik said,

    June 5th, 2010 at 1:59 pm

    hurrm lau cakap pasal jerawat, aku pon tak tau lah caner nak hilang kan.. da macam2 aku cube. tapi mcm tu jugak.. da bnyak duit aku habiskan.. tapi tak juga hilang jerawat aku.. dari petue lame, krim farmasi, ubat2 utk hilangkan jerawat.. tapi takde satu pon yg berkesan.. kadang2 malu gak nak jmpe org, tapi nak wat caner jerawat ni tak nak hilang dari muke aku.. nak jugak die bertempek kat situ.. sampai aku da pasrah da.. lantak ko lah JERAWAT

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  45. aina said,

    June 6th, 2010 at 10:52 pm

    em….
    x dk cra len ke??????????

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  46. alya said,

    June 25th, 2010 at 10:57 pm

    benarkah???????????

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  47. Nor said,

    July 14th, 2010 at 6:40 am

    Assalamualaikum semua…
    Hilangkan jerawat kamu tu dengan tak payah bersusah-payah mencari bahan-bahan pelik yang kalian sendiri tak pernah tengok dan tahu macam mana rupanya (kayu cendana sih?…Apanya itu?) Hapuskan jerawat menggunakan jalan pintas yang amat berkesan dengan memberi fokus menyerang sarang pembiakannya – pembekal yang 24 jam kerjanya menghantar kuman2 ke permukaan kulit bagi mewujudkan jerawat. Segera ke:

    Hilangkan Jerawat dengan Menghapuskan Sarang Pembiakkannya

    Teknik ni akan kikis-kikiskan lendir2 resdung yang bersangkut di dalaman badan dan keluarkannya. Dengan cara ni, jerawat dapat dipulihkan dengan begitu efektif. Coba la! :-)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  48. nurul nadia said,

    July 19th, 2010 at 10:53 pm

    askm no said boleh join sekali tak tentang jerawat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  49. miruka said,

    July 20th, 2010 at 10:14 am

    all0w bely r ubat tidact mmg skjap je boleh hilg…ph2 kau parut timun smpai kluar airnye,,,tempek r kt muke….gerenti jrawat batu boley hilg…wt mlm la…

    klu xnk wi jrawat naik jge pmakann 2…mne tau ad pnyakit dlm bdn bkn kt muke jerk!!!!mkn sayur byk2 biar buncit peruttt..ulam2 lgi bg0s dpt prevent jrawat…percaye la ckp sy nie…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  50. prevent jerawat said,

    August 19th, 2010 at 10:37 pm

    ha . ak pon ad somthing nk kongsi . lao nk hilg kn bintik hitam blender beras dgn kunyit hidup . pastu scrub la kt mke . pkai la smggu b’brpe kli . kulit kyu mnis pon b’kesan . parut jerawat da hilg skit2 . tp skrg ak amal kn pake shahirah gn bio oil . alhamdulillah b’kesan . da b’kurg . lao tak dulu . nk tgkp gmbr pon mlu . byk jerawat kte kn . tp org kte clinique bgosz . tp harganya mahal . so . sape kaya beli la .

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  51. evaa said,

    August 20th, 2010 at 3:50 pm

    3 bln lepas face i tetiba di tumbuhi jerawat…adoiii..pening la..lmbt pula nak ilang lagi…skrg ni i tak guna mekap dah..takut nti tmbh bnyk…jerawat ni bila tak picit dia lmbt sembuh..bila dah picit n kuarkn yg putih tu,2/3 ari ilang la cuma ada itam sikit bekas luka tu..skrg ni guna secret garden je..mmg murah dan berkesan..lagi satu tidur kena cukup 8 jam..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  52. shiegore said,

    December 18th, 2010 at 11:49 pm

    my dear ustaz naim., sape kate salah nak bace “bismilah” dalam tandas?? ko la gi sesat.,
    well anyway., perbanyakkan lah minum air masak ye., and if u do love sports., go for it., and dont ever wash ur face in no time., panau kang., then kalau nak cuci muke tu.,mulekan dengan air suam.,then baru air sejuk., bace je BISMILAH dalam hati.,bukan haram pown., then tidur kene jage jangan lambat sangat pulak., nanti beranak pinak jerawat tu., then yang penting JANGAN MENGELAMUN., tu ape mama i cakap la., ngeh ngeh ngeh soooooo GOOD LUCK :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  53. ieyka said,

    February 23rd, 2011 at 5:49 pm

    tolonk la bg yg tol2 mjrab . aku ta than da an jerawat nie :( bgtu mnyeksakn ! aku mlu na kuar n na amk pic :( aku rse bgaikn dejek oleh smua owng . tolonk ye!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  54. Anas said,

    April 20th, 2011 at 6:38 pm

    haihhh …. jerawat ni susah nk ilangkan tau …. kene pegi satu tempat tuhh ape name ntah … buat rawatan n die akan bagi produk khas … mahal la gak … kene pakai pencuci muke sahaje !!!! clear men hahaz .. ==’ elakkan memakai bedak kalo peluh akan jadi berminyak ( maybe ) n minyak akan menyebabkan jerawat tumbuh XD aku tak tahu sngat la … jangan pakai ape2 produk tanpe membuat rawatan khas … hoho !! ~~^^ or letak secubit garam halus kat tempat jerawat … haha aku budak kecik lagi ade jerawat .. buat mnde nih terus licin …insyaallah kene selalu basuh muke ngan pencucui muke … XD pen biru pen merah kalo aku bgi petue nih salah jangan marah ..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  55. tasha said,

    June 21st, 2011 at 3:55 pm

    salam.. cuba jengah blog sy.. n try sabun ni..
    sngt berkesan untuk hilangkan jrawat/cerahkan muka.. sy skarang guna sabun ni je.. masalah jerawat takda lagi..
    jaminan wang dipulangkan kalo tidak berkesan dalam masa sebulan!!
    http://bestbuybeauty.blogspot.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  56. jerawat said,

    August 15th, 2011 at 5:27 am

    jerawat batu berkesan tak kalau ikut cara nie?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  57. ainulfi said,

    August 31st, 2011 at 3:18 pm

    hai smua b’usha la ek..wlauapapun x mhu jgn ptus asa ya..bye

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  58. nisah said,

    September 8th, 2011 at 9:01 pm

    korg nk tau x..dulu pas abis sekolah,jerawat aku start naik smpai skrg umur aku 23..n bru skrg jgk la aku temui produk y btl2 bt aku happy,.kulit pn mkin gebu..korg penah dgr x produk kayla ori stem cell?..ni la produk y bt mukaku jd gebu blik..produk ni femes skrg..papehal hubungi aku untuk pertanyaan lanjut..0177055854 @ emel aku.. ( nisah88@hotmail.com)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  59. jerawat said,

    October 14th, 2011 at 2:12 am

    sape pernah guna http://www.natural99.net

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  60. oqang kg said,

    November 18th, 2011 at 1:30 pm

    bnda 2 panas x?klu pnas abih la muka jd hitam n bparut lg truk.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  61. liesaferra said,

    December 25th, 2011 at 1:27 pm

    weyh,aq nk tergelak terbahak2 lah,bila bace semua respon dari korg,walaupape pun,aq nk story sket sal aq,aq start muka berjerawat dari form 3,muka naik jerawat merah2,penuh satu muka aq,sampai form 5 muka aq xilag2 gak jerawat ni..tp lepas abes skola,now,umo aq 19 la,muka aq xde lgsg jerawat…sbb pe nk tau?jgn pk mslh,relax je,pastu,ble mlm2,rajin2 kn ltak kunyit+bedak sejuk kat muka,conform ilagla jerawat tu..k?n law nk pling berkesan,ni pling aq ske,taux limau?hah,korg belah dua,tonyoh kt muka,smpai abes..lebih elok guna 2,3 biji limau,tp memg saket sgtsgt,spe yg tahan je ley wat…k..tp conform,jerawat akn ilang,ni aq da try..xcye cuba..limau membantu mengecutkn jerawat,dn mematikan kuman2…lg 1,kne berpantang,taux sbb ape amoi cantik2,sbb dorg xmkn pedas2..n korg jgn makn seafood,tu lg la,t jerawat cpt membiak..k..slmt mndgar dn mencuba k…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  62. menghilangkan jerawat said,

    March 1st, 2012 at 2:03 pm

    makasih buat infonya…layak dicoba

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  63. bencijerawat said,

    March 3rd, 2012 at 5:30 pm

    Resdung can cause jerawat ke? hrmm should give a check…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  64. silver said,

    April 8th, 2012 at 1:02 am

    kne amal kn tiap hri tw wt skali jew???

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  65. hate jerawat said,

    May 26th, 2012 at 9:56 pm

    aq pon banyak gak jrawat neih..!!
    malu nk kelua ngan kwn2 kalu kelua pon tutop muke..
    tpi naseb baek abg aq bgi petue..
    abg aq ckap jgn mengatal ngan laki2 ps2 kurangkn tension..
    sbb tension tuh lha menyebbkn jerawat tu makin berank..
    SO I HOPE YOUR GUYS dpt kurngkn jerawat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  66. nur syazrah said,

    August 30th, 2013 at 6:06 pm

    saya dh cuba mcm2 tpi tk hilang jgk….bak kata orng jgn slalu merawat sngt sblom mnjdi lbih teruk huhu…harap paham…adiyossss :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  67. nur syazrah said,

    August 30th, 2013 at 6:10 pm

    insyaalah dengan izin allah….jerawatn penyakit di muka hilang n tk sudi nk ada atas muka kita haha;)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  68. Harfsham said,

    September 16th, 2013 at 2:57 pm

    Terima kasih untuk perkongsian ini..
    Baik juga diamalkan petua-petua ini..yang penting kita kena yakin bahawa Allah yang akan menyembuh..wallahualam..
    RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  69. lora dash said,

    October 10th, 2013 at 11:12 am

    i pon guna kunyit je bagi hilang jerawat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  70. lora dash said,

    October 10th, 2013 at 11:16 am

    ============================================
    TAHUKAH ANDA ?
    KUNYIT MEMPUNYAI ANTIOKSIDA & ANTIBAKTERIA YANG TINGGI ?
    ============================================
    KAJIAN SAINTIFIK telah mendapati kunyit juga kaya dengan :-
    ? Anti-Inflammatory
    ? Anti-Virus
    ? Antibakteria
    ? Anti kulat
    ? Anti Karsinogenic
    ? Membantu rawatan penyakit psoriasis
    ? Membantu rawatan radang kulit
    ? Megecutkan jerawat dalam masa 5 jam !
    ============================================
    RAHSIA KECANTIKAN ABADI SUDAH TERBONGKAR !

    RAHSIA YANG MAMPU MEMBUATKAN WAJAH MUDA REMAJA !

    TAWARAN HEBAT ! ( terhad kepada 30 orang pertama sahaja )

    click sini untuk lihat lagi petua AWET MUDA PERCUMA ! http://suffygrooming.blogspot.com/2013/08/petua-untuk-menaikkan-seri-wajah-memang.html

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  71. Xii Sara said,

    December 13th, 2013 at 12:15 pm

    boleh di percaya ka ni ?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  72. nurulnajwa said,

    January 23rd, 2014 at 2:59 pm

    sya rsa mlu mka ada bkas jerawat lab mcm mna nk bg hilang bkas jerawat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

*