online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Menghilangkan Bekas Jerawat | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Menghilangkan Bekas Jerawat

Petua 1 : Ambil sepotong ubi kayu. Kupas kulitnya. Buang kulitnya. Bersihkan. Parutkan. Perah untuk dapatkan airnya. Sapukan air perahan pada muka anda yang ada bekas jerawat. Lakukan setiap hari selama seminggu. Insya-Allah, kesannya memuaskan.

Petua 2 : Tumbuk beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan dengan sedikit air. Sapukan pada bekas jerawat. Amalkan selama seminggu.

Petua 3 : Ambil 10 helai daun sireh muda, Bersihkan dan tumbuk lumat. Muka hendaklah dibersihkan dengan air suam dan sapukan sireh pada muka terutama di bahagian bekas jerawat. Biarkan kira-kira setengah jam atau hingga kering. Cuci muka bersih-bersih dan lap kering. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 4 : Selain daripada ulam yang enak dan berkhasiat, pegaga juga boleh digunakan untuk menghilangkan tanda hitam parut jerawat di muka. Caranya ialah dengan mengisar daun pegaga dengan bedak sejuk dan air secukupnya. Pupukkan adunan tersebut di tempat tanda hitam parut jerawat di muka anda setiap hari atau setiap malam sebelum tidur. Campuran kisaran pegaga dan bedak sejuk tersebut boleh disimpan di dalam peti sejuk dengan memasukkannya ke dalam botol yang kering.

Petua 5 : Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut setiap malam. Esoknya, cucilah dengan air suam.

Petua 6 : Tumbuk sepuluh helai daun sireh muda. Tempelkan pada muka terutama bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 7 : Kisar timun dan tapis airnya.Tampalkan hampas timun pada wajah yang berparut. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci dengan air suam.

97 Comments »

  1. nti said,

    August 28th, 2007 at 11:40 am

    bagaimana caranya menghilangkan bekas jerawat yang menimbulkan parut atau bagian kulit tidak rata tapi bukan bolong\bolong hanya tidak rata atau tidak mulus

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  2. White said,

    August 28th, 2007 at 2:45 pm

    pakai OXY.. hehe..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  3. nti said,

    August 29th, 2007 at 5:27 pm

    oxy itu apa? dapat dibeli dimana?

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  4. White said,

    August 29th, 2007 at 8:56 pm

    OXY leh beli kat kedai2.. tesco, carrefour,jusco,giant…cakap je kata nak oxy seketul.. tp kalo kedai mamak tarak. hehe

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 1

  5. Me said,

    August 30th, 2007 at 12:11 pm

    g taunya oksigen tuwh.. (jayus dwehh)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. nti said,

    September 4th, 2007 at 12:11 pm

    maaf ya dari keterangan yang saya baca di oxy itu, bahwa oxy hanya dapat menghilangkan jerawat saja bukan bekas tidak rata karena jerawat, jadi ada saran lain

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. nti said,

    September 4th, 2007 at 12:12 pm

    maaf ya dari keterangan yang saya baca di oxy itu, bahwa oxy hanya dapat menghilangkan jerawat saja bukan bekas tidak rata karena jerawat, jadi ada saran lain?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  8. nadia said,

    September 18th, 2007 at 9:17 am

    saya mo tanya?
    bagaimana cara menhilangkan bekas jerawat dengan cara cepat?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 2

  9. jimmy said,

    January 3rd, 2008 at 6:42 pm

    buat plastik sergery!

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  10. disti said,

    February 7th, 2008 at 9:26 pm

    duh,namanya aneh-aneh ga ada yang lebih mudah ditemui ya??????
    ada yang lain ga’???????

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. Dicka said,

    February 27th, 2008 at 9:00 am

    Gimana biar muka kita jadi berantakan? jadi ancur?

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  12. Dicka said,

    February 27th, 2008 at 9:04 am

    Gimana kalau sarannya boong? gebukin bareng-bareng? maen maen!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  13. misterious said,

    March 21st, 2008 at 2:22 pm

    masalah wajah bolong2 gara2 jerawat gimana ngatasinya?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  14. zurina said,

    April 29th, 2008 at 12:15 pm

    leh caye ker sume nih….??. akuh dgr kalu nk ilang kan jerawat.. gosok dgn sluar dlm yg dh dipakai…. bg para isteri lak gosok dgn sluar dlm suami diorg… ntah r… petua katakan….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  15. cloud said,

    May 21st, 2008 at 10:22 am

    zurina…i must say with big eyes…wow~! how weird and your suggestion sounds silly. no offense at all.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  16. marwa said,

    May 30th, 2008 at 10:38 am

    every thing seems so new. but does it truely work? is there anyone trying to practice?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  17. sizz said,

    September 11th, 2008 at 3:53 pm

    dulu ms sklh2 sy byk sgt tumbuh jerawat.. then bile i usik2 arwah bapak marah.. so die bg petua suh sapu ngan kulit kayu manis yg dah di asah.. mule2 pakai rase nk terbakar kulit muke tau.. then bile lama2 ok.. jerawat pun xde.. so i thing this petua amat mujarab.. i sarankan pada housemate i, then bile die pun alhamdulillah ader hasilnyer…:)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  18. admin! said,

    October 23rd, 2008 at 8:25 pm

    hi hi hi!!!!!!!! nk hilangkan parut senang jek!!! korang ambil kertas pasir kmudian gonyoh-gonyoh kat muke korang!!!hahaha….:) adios!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  19. ayu said,

    November 15th, 2008 at 2:55 pm

    nak cubalah kulit kayu manis tu….
    kalau nak hilangkan parut kawan saya cakap pergi beli
    kat farmasi.Untuk hilangkan bekas2 jerawat namanya pior
    garenti hilang …tapi saya tak pernah cuba lg….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  20. madihah said,

    November 25th, 2008 at 9:49 am

    my friend said that she use “kacang hijau” to make her own “pencuci muka”!
    untuk hilangkan jerawat
    caranya:
    1)blend kacang hijau hingga hancur(halus)
    2)guna apabila nak mencuci muka…
    senangkan!!
    muka dia sekarang licin…comel!!
    ~setiap orang,keberkesanan cara adalah berlainan untuk menghilangkan jerawat/bekas jerawat~
    >>lets try….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  21. edo said,

    December 10th, 2008 at 11:25 pm

    dulu gue berjerawat bnyk
    saran dari teman lu musti banyak onani
    e…tak taunya bener…
    kulit muka gue bersih..jauh dari jerawat
    manjur….
    thanx friend….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. haha said,

    December 16th, 2008 at 12:15 pm

    guna air longkang untk menghila

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  23. haha said,

    December 16th, 2008 at 12:15 pm

    guna air longkang untk menghilakan jerawat batu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  24. siti said,

    December 21st, 2008 at 12:41 am

    salam.. saya pun penah dgr petua yg zurina citer tu.. masa saya kat asrama tahun 1995 dulu, ramai senior2 yang amalkan sebelum mandi.. tak tahu lah apa jadi dgn muka diorg, hehehe.. :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  25. jingga said,

    January 8th, 2009 at 4:47 pm

    ya ampun gak enak jerawatan

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  26. candy93 said,

    January 21st, 2009 at 10:00 am

    ergh…I hate pimple

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  27. Anna said,

    January 23rd, 2009 at 12:43 am

    madihah, yang kacang hijau tu betulkah dapat menghilangkan jerawat/ bekas jerawat? and tak perlu pakai pencuci muka lain lagi ler?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  28. miming said,

    February 18th, 2009 at 11:48 am

    mamy i kate ler kan aq tak kater, time mandi gosok muka korang ngan seluaer dalan korang sendori and jangan lupa selawat ler yer… tak susah kan

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  29. fatah said,

    February 19th, 2009 at 2:24 pm

    aku dah coba cara yg d ks zurina,He..He..He..tp xmpe skg jrwtx jg msh tumbuh,malah bsar2 lg…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  30. Guest said,

    February 20th, 2009 at 3:06 pm

    kalo nak lebih mujarab, bukan gosok dgn sluar dalam pompuan.. kena gosok muka anda dgn cipap pompuan… sambil gosok kasik jilat biji kelentit dia supaya dia stim dan keluar air… lepas tu kasik air mazi yg mleleh keluar drp bibir cipap tu terkena muka sapukan dekat parut jerawat tu…

    kalo pompuan lak kasik isap batang dulu hingga keluar air mazi… dan sapukan juga mcm biasa..

    tp ingat petua ni jgn sampai anda bersetubuh masa tu dgn pasangan anda.. kena tahan nafsu la… baru mujarab.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  31. sahana said,

    February 21st, 2009 at 12:32 pm

    cara yg paling mujarab ialah guna buah keras..kisar hingga halus, pastu tampal kat bekas jerawat…hilang.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  32. faris said,

    March 25th, 2009 at 1:49 pm

    nak hilang jerawat…amik air sembahyang(wudhuk) je….hahaha

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  33. amira said,

    March 29th, 2009 at 8:11 am

    lah ini kan era modern knapa mau menggunakan petua2 lagi…product sudah dah siap n pekej lagi….product yg bgus untuk meghilangkan bekas jerawat ialah seperti natasha atau garnier product2 ug boleh memutihkan parut supaya ia dpt meratakan kulit ..petua ini bgus tp kna byk besabar….kalo mau jumpa doctor n minta peeling supaya dpt hilangkan parut also idea bgus….tp kalo kulit sensitive jgn gunakan product yg terlampau strong kerana it will damage the skin and most most important jgn lupa pkai sunscreen kerana sun rays akan mengelapakan lagi parut2 jerawat ……harap mira dpt membantu :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  34. icha black pearl said,

    April 16th, 2009 at 1:38 am

    cha dapat petua nie dr satu ustaz kat UIA… ustaz tu suruh rendam muka dalam ais batu… cara tu boleh menghilangkan jerawat dan parut jerawat… cha dh cube alhamdulillah dlm masa 2 hr jerawat cha dh kurang bengkak… jgn lupa selawat…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  35. peeta said,

    April 16th, 2009 at 4:51 pm

    dulu muka aku pon byk jerawat.
    mcm2 produk gune.
    xjadi juge.
    aku tgk roomate aku muke dia smooth and licin jek.
    aku tny la ape petua dia pakai.
    dia ckp xpayah petua2.
    dia cume gune safi(tudung hijau)jek.
    so aku pon try pakai le,,
    2 minggu aku pakai xmenjadi pon.
    tp nak cantik pny pasai aku tonyoh juga.
    n after sebekas nak habis aku pakai.
    aku leh tgk hasilnye,,
    muka aku skang licin n smooth.moist jek.
    bekas jerawat n jerawat pon dah takde.
    so korg try le,,

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  36. Firnena said,

    May 7th, 2009 at 2:54 am

    Hello,

    Saya nak ambik kesempatan beritahu cara paling mudah, berkesan untuk
    hapuskan terus masalah jerawat anda. Sekalipun jerawat tu berat, bernanah,
    dan teruk, insyallah dapat dipulihkan menggunakan teknik kuat ini. Ia bukan
    mengenai petua-petua atau nasihat ‘cubalah dulu’. Ia adalah teknik ‘logik’.
    Sebaik saja anda tengok langkahnya, anda tahu teknik ni memang betul-betul bertujuan nak ‘settlekan’ jerawat. Dan ia bukan saja dapat menghapuskan jerawat, bahkan dapat ‘inject’ menyuntik kulit wajah dengan
    protein agar ia tebal semula, dan sihat. Juga menyapu bersih kuman-kuman
    resdung yang suka sangat buat sarang bawah lapisan kulit. Kita akan keringkan sarang resdung tu supaya kulit berpeluang menjadi ‘tebal’ semula.
    Informasi lengkap terdapat di:

    firnena.com

    Harap dapat membantu anda semua membanteras masalah jerawat dan juga resdung. Thanks.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  37. Firnena said,

    May 7th, 2009 at 2:57 am

    Opps..nampaknya link pecah. Saya tersilap set. Maaf. Try klik kat nama ‘Firnena’ kalau link bawah ni pun tak berkesan:

    firnena.com

    Tapi rasa-rasanya berkesan. Thanks!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  38. jihan said,

    May 13th, 2009 at 11:21 pm

    btul ckap faris 2…jihan sokong taw..hehehehe…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  39. doktor jerawat said,

    May 21st, 2009 at 2:59 am

    sempat lagi 2promote..kih2

    ok ni cara2 menghilangkan jerawat,
    bagi yang tak berkemampuan guna cara ini,

    1.makan garam secubit,(untuk pengetahuan garam ini antara bahan yang banyak khasiat dalam dunia ini) nabi muhammad juga amalkan sebelum makan nabi mengambil secubit garam.secubit garam mengandungi sebotol air mineral.Air mineral boleh membuang sisa toksik dalam badan

    cara kedua,sapukan garam ke muka,campur garam dalam air,air 5 sudu,garam 2 cubit sahaja,jgn banyak sgt terbakar muka,baca kan surah al-qursi

    ………………………………………………………………………………………………..
    Melicinkan Kulit Muka

    Tomato dan epal boleh digunakan untuk melicinkan kulit. Caranya, parut tomato atau epal yang cukup masak, kemudian gosokkan perlahan-lahan pada wajah dan leher. Gelatin pada tomato boleh menghilangkan parut. Biarkan selama 20 minit dan selepas itu cuci dengan air suam. Amalkan selalu untuk hasil yang memuaskan.
    ………………………………………………………………………………………………….
    -tumbuk kulit kayu manis dan sapu ke muka(rata2 memang ramai guna kulit kayu manis dan memang mujarab)

    -Putih Telur

    Pisahkan kuning telur dan ambil putih telurnya saja. Kocok sebentar lalu oleskan ke wajah dan biarkan selama 15 menit. Putih telur ini akan membantu mengurangi minyak di wajah yang seringkali menyebabkan timbulnya jerawat.

    - Lidah Buaya

    Ambil satu daun lidah buaya, potong beberapa bagian, kelupas kulit luarnya, tempek di bagian yang muncul jerawat, dan ulangi melakukan cara ini tiap pagi dan malam. Selain itu lidah buaya juga mampu menghilangkan bekas jerawat yang membengkak

    - Lemon/Jeruk Nipis + Air Mawar

    Lemon, jeruk nipis dan buah-buah sebangsanya mengandung citric acid yang sangat kaya, dimana citric acid ini sangat baik untuk memindahkan sel-sel kulit yang mati yang boleh menyebabkan jerawat. Caranya yaitu dengan mencampurkan jus/perahan lemon dengan air mawar kemudian ditempek di wajah dan biarkan selama 10-15 menit. Setelah itu bilas dengan air hangat. Penerapan terapi ini secara rutin dan konsisten selama 15 hari akan memberikan hasil yang cukup luar biasa

    petua by
    http://bestweh.4forum.biz/
    ………………………………………………………………………………………………….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  40. Rayquaza said,

    May 29th, 2009 at 8:28 pm

    Nak hilangkan jerawat senang jer, first korang kena banyakkan minum air masak suam, 5 kali sehari. Time korang nak bangun dari tidur nak solat subuh, korang bangun awal sikit, korang basuh muka korang sambil baca selawat, gerenti tak berminyak punya dari pagi sampai ke tengah hari.

    Second, korang jangan selalu sangat tengok perempuan. Sebab kalau tengok banyak sangat nanti akan keluar hormon dari tubuh anda dan menyebabkan jerawat akan tumbuh. Sebab itu, tuhan suruh menundukkan pandangan kepada perempuan ajnabi. [Surah An-Nur : 30]. Aku sendiri susah nak menundukkan pandangan, so aku cuma bagi pendapat aku jer.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  41. paling betul said,

    June 1st, 2009 at 2:27 pm

    la…… sumanya bengong.. untuk menghilangkan jerawat/jeragat n yg sama waktu dengannya ialah dengan mencuci muka 2 kali sehari sahaja, pagi n malam.. utk tmpoh seminggu biarkan minyak muka anda, jangan kerap cuci, hanya 1 kali pagi n 1 kali malam.. ini kerana, mengikut sains, minyak pada muka dapat melegakan kulit secara semula jadi.. kemudian minggu kedua pula, anda hndaklah menggunakan ESKINOL ‘cucumber’ untuk cegah jerawat yang boleh didapati di mana-mana kedai.. murah jak.. kali ni anda perlu melakukan pengesatan pada muka mggunakan kapas yang dibasahi eskinol, selepas mencuci muka iaitu 1x d pagi hari n 1x d mlm hari.. amalkan cara ini slama seminggu.. pada mggu ketiga pula, beli sebotol ‘Fair n Lovely’ warna pink.. guna selepas mencuci muka anda n eskinol, ini adalah untuk pencegahan jerawat yang terakhir, sekaligus membantu mebaiki struktur kulit yang berparut dan kusam..Fair n lovely bukan shj pncrah tapi juga pencegah jerwt.. proses selama 3 minggu ini bukan shj murah tp brkesan berpnjgn.. untuk semua lapisan masyrkt.. laki n pompuan.. ikutlah petua ini jika ingin secantik model2 katalog d majalah..

    p/s pencegahan jerawat adalah proses prtma yg prlu dlakukn shggah kulit muka benar benar bebas dari jerawat sebelum menghilangkan parut jerawat.. tp ingt elakkan memicit jerawat yang belum masak (masih basah)..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  42. OXy said,

    June 1st, 2009 at 6:13 pm

    oxy….nie….tak bkesan sangat lah…..ia menyebabkan kulit bminyak dan myebabkan jeramat semakin byk di muka…….darah jerawat juga boleh myebabkan tumbuhnya jerawat yg keci2l…..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  43. qiyla said,

    June 10th, 2009 at 4:33 pm

    haa…plg btol..oxy x bgos r…aq pkai mase xbyk jerawat sgt igtkn nk ilgkn jerawat yg sikt2 tuh…ble dah pkai je…perrghhh,,,,mkin byk tumbuh jerawat…aq geram aq tros campak botol OXY tuh…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  44. amir said,

    June 15th, 2009 at 5:50 pm

    aku rase frust sgt sbb aku punye muke banyak gile parut..its like everywhere..kdg2 aku pernah rase cam nak bunuh diri pasal ni..dulu aku pembersih jek..tp skrg ni masya-allah..hanye tuhan jelah yg tahu..aku mmg ade resdung..sampai aku sendiri dah lame tak tengok rupe aku depan cermin..sekali tgk aku terus rase hampa yg teramat amat amat amat amat..kalau jumpe doktor rasenye leh atasi tak masalah parut jerawat aku ni?? tolong aku..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  45. nad said,

    June 16th, 2009 at 11:59 am

    lain org lain keberkesanannye… kulit muka kte x sama. tp yg kulit kayu manis tu memang menjadi.. =D

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  46. amir said,

    June 16th, 2009 at 6:57 pm

    aku pernah gak try kulit kayu manis tu..tp mase pakai muke aku terase pedih yg teramat sgt..lepas tu muke aku jadi terbakar dan merah..mungkin tak sesuai dgn muke aku kot..so kalau aku jumpe doktor agaknye diorang boleh tlg tak?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  47. Karkatong said,

    June 18th, 2009 at 8:42 am

    Wah…banyaknya petua. Saya nk kngsikan saya pnya plak. Saya ada coba itu Firnena. Hampuir sminggu saya fahami isi kandungannya. Lps saya faham, saya coba amalkan. Memang semakin hari semakin ok…Pakai teknik dia muka jadi gatal, kering, kulit kasar tapi yang bestnya, itu smua mau kasi kuman tu mati. Kuman rsdung adalah penyebab utama jrawat. Kalau kita ngak basmi kuman tu, jerawat susah mau hilang doh! Firnena kasi teknik mcm mna nak bunuh kuman rsdung tu dan kmbalikan kulit muka jd tebal. Ini bukan petua atau tips tp teknik keras sih! Yg pentingnya gue tau; kita kena tlg sel kulit muka kita. Klau sel muka tak elok/sihat, jerawat ngak mau hilang.
    Apa2 pun lihat :

    firnena.com

    utk keterangan lanjut. Dia kasi tau mcm mna mau basmi jrawat, rsdung sampai ke peringkt akar umbi. Gue mau berpanjang lebar tak reti tp niat gue mau tlog bg jalan yang betul pd kalian. Itu sja.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  48. sofea adlini said,

    June 18th, 2009 at 10:40 am

    salam..

    aku dulu pun bayak jerawat sampai malu nak kuar rumah..
    tapi sekarang alhamdulillah, aku gna krim safi hijau ja..sekarang dah masuk 6 bulan lebih..
    kulit ku sudah semakin gebu..
    jerawat pun segan nak naik..
    pakai produk mura tapi mmg berkesan..cuma kena bersabar sebab kesan die tak cepat macam krim lain..
    tp kulit licin n cerah sampai kawan2 pun tegur..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  49. Dr.Roan said,

    July 19th, 2009 at 8:46 pm

    guna pencuci muka clearasil sangat mujarab…tapi kene guna dengan penuh kesabaran danlengkap syaratnya.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  50. aku lah aku said,

    July 21st, 2009 at 9:20 pm

    pkai Clonial Dames (scar care)
    ntuk ilangkn parut2 jerawat,pmbedahan,kulit terbakar n laen2…
    ni slamat pnyer…
    shari pkai 4 kali…
    aku pkai seminggu da ok da…
    mhl ckit RM65 kot beli kt watsons..
    tp puas ati..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  51. Dinots Love said,

    August 31st, 2009 at 9:03 pm

    jerawatku gk sembuh2 br-bulan2.bekasnya merah2 tolong dong siapa yg bisa bantu q,cos ud coba k pengobatan jrwt yg plng terkenal kok masih aj tumbuh terus

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  52. safieya said,

    September 3rd, 2009 at 6:14 am

    nak hilangkan jerawat mudah je…
    ape2 yg korang pkai mesti berdasarkan dripada mind n set dalam mind something yg diletakkan kat muka 2….”berkesan”…
    tanpa rasa ragu2…pas2 jgn asyik fikirkan jerawat sepanjang masa…
    sebab apa yang difikirkan 2 akan menambahkan masalah dan menyebabkan muka bertambah2 jerawat….
    biar la jerawat tu nak duk tang mke tu bape lama pun..jalan kan kehidupan dengan ceria tanpa rasa malu dan ragu…
    ditambah berwuduk dengan sempurna…tidur yang tidak terganggu..
    insyAllah muka anda akan makin berseri dan jerawat pasti akan hilang….
    kerana jerawat terasa tersisih apabila korang x pedulikannye…dan dia pun membawa diri…hehehee nie tambahan je…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  53. jim said,

    September 23rd, 2009 at 7:02 am

    aduh……………….jerawat,,,,,,,,,,jerawat…………..jerawat………….(‘_’)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  54. biha said,

    September 25th, 2009 at 2:41 pm

    salam..nk tnya btol ke tumbuk kayu manis n cmpur ngan sdikit air blh hilangkan jerawat??please kalo de sesiapa tahu??

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  55. A\A\B\A\L said,

    October 4th, 2009 at 4:36 pm

    saya gune OXY10 ..2 HAri Dah HilAng PaRuT Jerawat..Jerawat Pon CLear,,,PARut tu KlAu Nawk Ilangkan gune fair & lovely pon boleh..Hope This Will Helping.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  56. A\A\B\A\L said,

    October 4th, 2009 at 4:41 pm

    Petua ZuRina Tu PenAh Di AmalkAN Oleh seseoRng di Tempat saya yang mukenya SNgat PenuH dGN Jerawat..Gosok Muke yang berjerawat dgn seluar dalam sambil selawat 3 kali pada nabi..Dalam TempoH sebulan..JerawatNya DAH KLEAR..CuBE lah Amalkan,.insyaallah,,

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  57. A\A\B\A\L said,

    October 4th, 2009 at 4:47 pm

    OXY Tu PON BGOS JGAK…OXY terbahagi kepada 2 jenis..OXY5 Dan OXY10…Nak CEPAT ILANG GUNA OXY10..Jika Kulit anda jenis yang sensitif..gunekan OXY5 Jewk..sETelah Jerawat anda hilang..Muke Anda akan Meninggalkan parut jerawat..Gune lah FaIr & LoveLy..Insyaallah..Kulit anda akan licin dan rata..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  58. tension gila!! said,

    November 4th, 2009 at 6:23 pm

    dulu muka aku licin smooth gila.. awek ada sampai 3.. tp lani mka aku tumbuh byk gila jerawat n parut.. aku rasa aku kena buatan dgn bekas awek aku.. ada cara dak nk buang buatan? mintak tolong sangat2.. salam..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  59. affiq said,

    November 13th, 2009 at 1:24 am

    cmni,dlu aku xde ah jmbu mane pon,tp bersih la jugak,
    skg ni da naik gile ah,aku da xtau nk ckp pe sal muke aku ni,
    parut pon byk,pimples pon keeps sayin’ hi to me,-.-’
    kt bhgian dagu2,aku byk gile,nk g klas pon segan gile doh,umo aku pon kt 20,
    so cm gile ah,aku g kt NYskin solution toh,mmg bgos tp yg xbgos toh dowg nk tkan aku RM500,duhh,aku mgharapkn korg bg petua ni la,
    mlm ni aku try carik kayu manis toh,kulit muke aku mmg putih,tp bile da pkai cleanser,muke aku naik merah2,tebako kot, -.-’ aku gune OXY acne cleaner toh, naik merah2 kt pipi,damn!! tlong sorg,:)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  60. uchiha madara said,

    December 16th, 2009 at 9:00 am

    Salam………………….banyakkanla betawakkal kepada Allah…………….hanya Dia sahaja yang berkuasa untuk menyelesaikan semua masalah anda…………
    InsyaAllah…………………………..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  61. babe said,

    February 20th, 2010 at 12:33 pm

    saye pkai product elianto..mmg berkesan..tade parut pon.. alhamdulillah la..
    product tu pown for all skin types..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  62. amet said,

    February 20th, 2010 at 1:46 pm

    karkatong tolongla jawab….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  63. haibara>. said,

    April 16th, 2010 at 10:09 am

    oi…nak ilngkn jerawat pegi ambik air semayang la……kan senang

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  64. shakira said,

    April 19th, 2010 at 11:01 pm

    salam..skrg ni kira duk mody je..sb mke nek2 jerawat..bl on9 je petua ni..trtarik lak dgn kulit kayu manis..kira nk try..hrp2 bkesan la..sb nk knvo mgu dpn..huhu..:”(..kdg tntion gk..lu xde pun mcni..mmg sdih n tntion!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  65. aedy said,

    May 1st, 2010 at 4:15 am

    Beginilah; kamu semua kena tau punca jerawat ni. Biar aku bagi faham:

    Jerawat berpunca dari suatu sarang atau lendir yang bertempat dalam tubuh setiap manusia (dalam soal ni – kita ambik bahagian wajah). Bila dah terlebih, ia akan membentuk jadi kahak (terlebih muatan). Kahak2 kuning dan lendir pekat ini adalah kuman yang sukar dibuang dan penyebab utama segala macam penyakit. Banyak kuman-kuman melekat di lendir2 ni dan kemudian mem’block’ saluran udara dalaman sekitaran wajah. Sumpama suatu saluran air yang membawa pelbagai jenis sampah. Kalau laluannya terhalang, ia akan tersepah ke tepi, ke seberang dan kemudian banjir.

    Begitulah sedikit sebanyak mengenai gambaran apa yang sebenarnya berlaku dalam proses kitaran dalaman badan setiap manusia. Kita kena pastikan saluran2 saraf tu tidak dihalang dan laluan kepada proses penghadaman berjalan dengan baik.

    Berita bagusnya: Teknik firnena akan mencairkan kahak2 tu dan akan
    mematikan kuman tu luar dan dalam. Bila laluan saraf2 dah ok, lancar, maka kawasan2 jerawat yang padat tu akan beransur2 kosong, diisi udara semula dan kemudian dapat peluang untuk ‘bernafas’. Memperbaiki struktur kulit semula. Ramai pihak yang tak tahu proses sebenar bagaimana
    jerawat berlaku. Yang mereka tahu; asyik hentam dan hentam dengan pelbagai jenis produk, skin-care, ubat tetapi hasilnya; jerawat mati kejap saja. Sebab kawasan terkumpul bakteria tak dicuci. Bila dah dicuci, insyallah segala macam kegatalan akan pulih.

    Kuman2 ni sebenarnya sama saja; cuba tgk – diabetes (kencing manis) dan kanser selalunya dikaitkan dengan suatu ketumbuhan nanah yang bertakung. Kalau diabetes, terasa gatal2 dan kulit luntur bila garu. Fikirkanlah.

    Jadi, lakukan segera teknik firnena supaya ia tidak merebak menyebabkan
    penyakit lain pula. Harap info ni dapat beri kesedaran dengan jelas. Bukan sekadar cakap2 kosong seronok nak tawar diri bagi petua sana sini. Sudah tiba masanya bangsa kita ‘get serious’ dalam banyak hal. Demi kemajuan diri, bangsa dan agama. Sekian, terima kasih.

    Menghilangkan Bekas Jerawat

    PS: Untuk info bagaimana nak hilangkan parut jerawat dengan sebetulnya, sila rujuk dokumen ni: Menghilangkan Parut Jerawat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  66. aedy said,

    May 1st, 2010 at 4:16 am

    Oppss, link pertama tu pecah. Try yg ni:

    Menghilangkan Bekas Jerawat

    Sory for the kesilapan.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  67. earlia said,

    May 8th, 2010 at 2:05 am

    thun seblum ni, muka sy mmg teruk dgn jerawat.ade yg bernnah,berdrah, bengkak kt dlm kulit,bekas parot hitam,sume ade.mmg sy persn org nk pndg muka sy pun xnk.
    so sy cube bekam cara islam kt muka,mmg yg kua tue darah hitam mcm jeli..byk plak tu.
    then g jupe pakar mkn vit c, antibiotik n ubt alergy.pcuci kt klinik tu je ade.n also krim stieva tok kuakn whitehead n blackhead.
    alhamdulillah skrg dh kurg jrawat tp masih xpuas ati lg.sbb bekas ade lg.ingt nk lazer je.tggu akhir thun nie punye bonussss..hehe

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  68. ila said,

    May 14th, 2010 at 1:13 pm

    mke aq ny anti jerawat..so,xpyh nk minx petua sume ny…ish3!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  69. jaihoo said,

    May 22nd, 2010 at 4:53 am

    apa susah guna sendayu tinggi je…. tapi harga leh ar tahan….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  70. jaihoo said,

    May 22nd, 2010 at 4:57 am

    nie petua nenek sya.. bila mandi amik tapak kaki gosok je kat muka… sebelum tu selawat dulu 3kali…. mesti mujarab punyee…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  71. auni zhuri said,

    June 7th, 2010 at 5:22 pm

    nie petua yg sy jumpa dlm buku…..amik telur itik bagi kat kwn srh dia blg kat muka….hlglah jerawat 2 nanti.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  72. hanmessi said,

    June 7th, 2010 at 5:27 pm

    nie moyang kpd moyang kpd moyang sy yg ckp……mula2 amik kuali pegang tinggi2 panggil kwn srh dia duk dpn kamu….then pkllah muka dia smpi pgsn!!!!!!!!insya-allah semua jerawat di muka dia akan pch………..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  73. hanmessi said,

    June 7th, 2010 at 5:29 pm

    oppps!!sorry……panggil kwn yg ada jerawat.kalau yg x de jerawat semoga bersbr menunggu jerawat tmbh……..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  74. giyun said,

    June 8th, 2010 at 6:10 pm

    dulu muka aku punyala gebu,halus,n licin gila.. tapi stat aku join camping masa aku form 2 dulu.. masyaAllah,jerawat tu tumbuh kat muka aku plak.. yelah,dahlah camping yg aku ikut tu bkaitan martial art.. sumtyms smpi jam 12 malm trening.. balik je trus landing ats tilam.. muka pun x bbasuh! skali balik dari ruma,hmmp cantik sguh muka ku d penuhi jerawat.. n benda tu masi kekal smpi skrg.. aku ni plak jnis yg malas jaga muka.. n skrg muka aku dah byk sgt parut jerawat.. sedihnya!! slalu la juga jadi bahn ejekan kawan n even family aku sdri.. yelah,sebab muka dorg suma pun masih bersih.. aku jer yg cacat.. sedih~

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  75. Faalihatul amirah said,

    June 10th, 2010 at 11:35 am

    aku mo kasi tau korang sume colgate baguskah???aku pernah cuba hilang…..jerawatku tapi berparut aku pakai fair & lovely

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  76. Faalihatul amirah said,

    June 10th, 2010 at 11:44 am

    Aku ada petua mula2 kalo ada jerawat baru tumbuh…….
    1.AMBIL AIS BATU………..KASI LETAK DIMUKA YG BARU TUMBUH JERAWAT KECUT DIER TERUS.
    2.AMBIL AIR SEMBAHYANG……(BERWUDUK) TAPI RAJIN2 LARRRHHHH SEMBAHYANG
    3.BERDOA KEPADA ALLAH AGAR SEMBUHKANLAH JERAWAT DIMUKA KU INI..
    4.BAGI ORG YANG CAKAP PAKAI SELUAR DALAM LAH APALAH ITU X BENAR ITU BIKIN GATAL MUKA ADALAH…….CELUPAR BTL MULUT DORANG TU……
    5.KES2 YG MELIBATKAN KORANG TUMBUH JERAWAT ADALAH MUNGKIN KORANG ADA RESDUNG OK……..KUMAN2 KAT HIDUNG TU TUMBUH KAT MUKA KITA TERUS MEREBAK KE MANA2 TEMPAT BAHAGIAN MUKA
    6.LAGI SATU……JGNLAH…..PICIT JERAWAT TU…..NANTY TAMBAH BANYAK…..RAJIN CUCI MUKA LAH GUNA DAUN SIRIH BAGUS UNTUK MUKA KASIH WAP ATAU CUCI DIA KASI REBUSLAH DULU OK!!!!

    SEMOGA BAGUS UNTUK KORANG…….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  77. blackk said,

    July 9th, 2010 at 11:15 am

    eh..kalu parut jerawat yg belubang tu nk ilangkn cmne

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  78. coco said,

    July 18th, 2010 at 3:56 pm

    Untuk muka yang berjerawat tu aku nasihatkan jumpa pakar kulit … dulu muka aku banyak jerawat jugak macam2 produk aku guna kalau kira balik beribu kut habis tapi sekejap saja hilang naik balik…dh byk produk aku try safi, oxy, fair n lovely, body shop, st ives n mcm2 lg klu ok jerawat tu hilang tapi sekejap saja tumbuh balik… sesetengah tu kata muka aku ada resedung suruh pakai sabun tu la ni la …last2 aku pergi jumpa pakar kulit …dia guna kanta check muka aku …masalah jerewat aku disebabkan kelenjar minyak aktif so dia bagi ubat makan, krim mlm n siang dan pencuci smua total RM150 utk 2 bulan skrang muka aku dah licin n halus jerawat pun susah nk tumbuh cuma tgl parut jerawat sj… pakar kulit tu cakap bila jerawat hilang dia suruh ambik krim parut n buat double check up tp aku tk sempt nk pergi busy… tapi memang puas hati…so aku nasihtkan sapa2 yg berjrwt tu pergila jumpa pakar kulit sebab dia tau jenis apa kulit kita dan apa jenis produk yg sesuai untuk kulit…..duit habis banyak sekali saja lepas tu kesan dia memang puas hati……
    Skrg ni aku pakai bedak sejuk n kulit ky manis yg dikisar utk hilang parut jerawat…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  79. wawa said,

    August 1st, 2010 at 7:02 pm

    sy pnh wt gne kayu mns 2,bkesan!serbknye cmpo dgn bdk sjuk!2hr da hlg wlopn jrwt bt skalipn.tp sy bmint ngn frnena 2.kt pharmacy ad x?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  80. Ayib said,

    September 10th, 2010 at 2:15 am

    Aku ayib.um0 16.muka berjerawat .tp tak trok cgt la.tiap hri aq pkai pncuci ni,nmun tdk brkesn jugk.shgkn aq cmpur memakai pncuci yg brlainn pda tiap hri.shgga muka ku terbakar.aq brasa sdih sgt hgga ckang.tlng aq.aq hlg semagt apabla terjd cmni

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  81. hambaNya said,

    September 20th, 2010 at 10:11 am

    sy nk crita kat anda smua tntg ksh sy nie….dulu mse form1,muke sy lcin,crah dan brseri….rmai yg puji….apbila msuk form2,jrawat sy mula naik(sbiji aje..kat hdung)….bkn kcik,tp bsar,mcm nanah pon adew…ble sy usik,mak sye msti mrah….suatu hr,sy gram dan pcit jrawat tu….yeah!hilang….& esok bgun pg ade ksan hitam yg truk….lame klmaan,mkin byak jrwat tmbuh….mak sy pesan”kalau nk jage muke bg bersih,jgn tnggal solat…Allah pun daa kte,wuduk itu menyucikan”…..jd slpas tu,alhamdullillah….sy x tnggal solat….dan muka brtambah licin…TAPI INGAT!jgan brwduk dan solat smata mata untuk mnjga wjah anda….ttapi kran Allah…kakak sy juga mglami mslah sma…ttapi dia pnuh di sluruh muka….mcm2 produk&petua dia guna…ttapi tdak brhasil…..suatu hari,mak sy belikan dia PYTHO ESSENCE yg ddapati di COSWAY…..bbrpa mmgu,muka dia smkin lcin….sdara mara juga mmujunya…jadi ini lah yg boleh sy kongsikn kpda anda smua..INGAT!klau kta guna produk yg brjuta2 rnggit pon,ttpi Allah x izikn,mka muka kta x akn licin smpai bila2….Jadi,bnyak2 kn lah brwduk&jgn tnggal solat…..:)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  82. miss jaja said,

    November 17th, 2010 at 4:43 pm

    ak ade st msalah ni…jerawat x lah byk sgt…cme yg banyak bekas jerawat yg lubang2 tu…byk sangat…helpp mee plzzz……;(

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  83. no name said,

    February 10th, 2011 at 3:14 am

    haiii..mcm2 ada…jd plihla y terbaek….blm cuba..blm tau..=)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  84. nur shahiza said,

    February 12th, 2011 at 1:02 pm

    urmmm mcm mna nak ilangkan parut jerawat yang paling mudah,simple,ringkas and cepat?????? tolong lahhhh saaaaa saa tak tahn lah dengan muka jerawat saya nie…. klo awak tooollllong sya dengan ikhlas, semoga tuhan membalas jasa awak…kat ats ni bkn URL saya tau tp kwn syeee… hihihih…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  85. izaty said,

    February 21st, 2011 at 7:28 pm

    saya dh guna kulit kayu manis dan madu…tp muka saya jadi merah dan seolah2 terbkr…so,ada sesiapa tahu nak kurangkan bengkak dan merah akibat jerawat tu…plez sgt2…i really need to know…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  86. dila said,

    March 8th, 2011 at 1:01 pm

    aku pun sama izaty..kulit aku pun terbakar…aku dh stop dh guna nya..skrg aku merana..huhu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  87. rooly said,

    March 11th, 2011 at 10:22 pm

    Promo terbaru Bank UOB BUANA dapat kan Discount hingga 50 % untuk setiap pembelanjaan di CAREFOUR,ADA MALL,PALACE SQUARE.KEDAI AMARTA.KAMPUNG LAUT.SHABU SHABU.MAJESTI.PIZZA CAFE.DAN SUPERMARKET SELURUH INDONESIA,DISKON 30 % DI EUROSKIN LAB,20 % DI ESC,FREE VOUCHER AT GAYA SPA SENILAI RP 1000.000, DAN DISCOUNT 20 % AT ALL GAYA SPA,DAN DISCOUNT DISCOUNT HINGGA 30 % FOR CHEK UP AT PRODIA promo langsung bila apply lady’s card :
    1.mendapatkan 5 vouvher yaitu untuk spa,salon,body massage,dll di gya spa dan chemical salon.

    2.free check up di prodia

    3.discount up to 20% untuk vaccination dan check up di prodia OHI

    4.discount up to 20% untuk executive health screening dan skin rejuvenation di rumah sakit pondok indah

    5.discount 30% free skin treatment packages di euroskinlab

    6.discount 20% untuk slimming packages di european slimming center

    7.beli apapun dan dimana pun cicilan 0 % untuk 3 bulan
    syarat-syarat untuk mengajukan kartu kredit UOB buana =
    1. fotocopy / scan KTP
    2. fotocopy / scan kartu kredit bank lain.
    -minimal limit kartu kredit bank lain 4juta(GOLD lady’s card), 20 juta (PLATINUM lady’s card)

    bagi yang tidak mempunyai kartu kredit atau syarat nomor 2 belum terpenuhi bisa memakai =
    untuk karyawan atau pegawai:
    1.SLIP GAJI asli carbon
    2.Surat Keterangan Penghasilan / Gaji asli
    untuk wiraswasta
    1.SIUP
    2.NPWP
    3.Rekening tabungan / koran 3 bulan terakhir
    UOB Buana Call Center

    Segala macam informasi mengenai Kartu Kredit UOB Buana, dapat langsung Anda ketahui dengan menghubungi layanan 24 jam UOB Buana Call Center di 14008 atau (62 21) 23 55 9000.
    untuk pengajuan hubungi
    chairul sarto utomo
    asm Dewi ika
    UOB BUANA JL JEND SUDIRMAN NO 131
    SEMARANG,50000
    VIA SMS 085859467928,

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  88. mira said,

    April 23rd, 2011 at 12:21 pm

    petua yg pling mudah ialah dgn mangambil stem cell(sel induk yg berfungsi menghasilkn sel2).tp harge agk mhal,sb teknologi terkini ialah teknologi stem cell yg ubt sgale penyakit.baik utk ksihatan dan kecantikan.ade produk terkini iaitu suplimen pertame dlm dunie(international) yg mengndungi stem cell.bukan 1jnis stem cell tp 2jnis stem cell dr tmbuh2an yg pastinye halal n dpt iktiraf dr kmentrian ksihatan,best quality product of switzerland,dan bnyk lg.pernah kluar kat buletin utama tv3(thn lepas) dan media cetak lain2.harge biase rm470,tp ahli rm398.sebarg petanyaan bleh msg fb sye http://www.facebook.com/profile.php?id=100000243315768
    selamat mncube :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  89. faiz said,

    June 13th, 2011 at 12:04 am

    nape tande pade muke saya ada merah2 selepas hilang jerawat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  90. enta said,

    September 25th, 2011 at 3:11 am

    suma org wat petua lh k0n0 k0rang dh cbe lum lau x tya g tw cian 0rg yg brmslh tw dye lak senang2 nk wat org hodoh perangai cm saitan! Lain kali cbe lu petua 2 bru lh g tw org yg brmslh..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  91. jerawat said,

    October 14th, 2011 at 2:10 am

    terbaikk info nya

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  92. qila said,

    December 22nd, 2011 at 12:25 pm

    yg xde jrawat tu sng la ckp, gsk gune krts psr la, jln tar la, dh kne btg hdung sndiri baru tau..
    Sy pnh try guna kulit kayu mns tu, x brksn lngsung..pedih sgt..muka pn merah cm sunburn lps basuh..n bbrpe hari lps tu, muka jd cm nanah2..mmg suffer gle..sjk tu, sy jnji kt diri sndiri xnk bt lagi..haha…
    skrg pn jwt dh naik balik..lg2 kt dahi..eeiii mmg tnsion gler..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  93. menghilangkan jerawat said,

    March 1st, 2012 at 1:59 pm

    makasih info tentahng jerawatnya..bisa dijadikan referensi menarik

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  94. true said,

    March 7th, 2012 at 11:47 pm

    just nak gtaw.dlu maid sya muka dya licin sgt so sya tya dya guna pe,dya ckap dya lpas mndi tenyeh suar dalam kat muka..rsa nye nie cra org lma2 kowt..tp sya tengok brkesn je dya gna..may b ikot jenis kulit msg2 kowt

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  95. true said,

    March 8th, 2012 at 12:13 am

    1more things,bout oxy.oxy mgkin brksan tp dya mngndungi byk bhn kimia sgt..so x bgus tok kulit snstif

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  96. Nur Sheila said,

    May 19th, 2013 at 2:44 pm

    guna timun paling senang ~ tpi , berkesan ke?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  97. Menghilangkan Jerawat | Solusi Kesihatan said,

    February 18th, 2014 at 10:41 am

    [...] Menghilangkan Bekas Jerawat [...]

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

*