online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Petua-Petua Tradisional Khas Untuk Perawan | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Petua-Petua Tradisional Khas Untuk Perawan

Dalam masyarakat tradisi Melayu,terdapat banyak petua-petua untuk perawan (anak dara) yang elok dilakukan agar sentiasa dipandang menarik, menawan dan cepat dipinang orang. Ini juga merupakan petua-petua yang boleh diamalkan terus oleh wanita yang telah berkahwin dan telah mempunyai anak. Petua-petua berikut adalah koleksi dari berbagai pengalaman dan tulisan.

1. Bangkit Bersambut
Apabila mahu tidur malam, duduk berlunjur dan rebahkan badan ketilam tanpa menongkatkan badan dengan tangan. Apabila mahu bangkit dan tidur, lunjurkan kaki dan bangunlah tanpa menongkatkan badan dengan tangan. Cecah ibu jari kaki dengan kedua tangan.

2. Wajah Suci
Apabila bangun pagi, jika membasuh muka, elakkan dari mencucinva menggunakan sebarang alat pencuci atau mengesat muka dengan sebarang pengesat. Biarkan air itu kering sendiri pada muka. Jika mengambil air sembahyang pun, usahlah dikesat air itu, biarkan ia kering sendiri. Ini berfaedah mengekalkan kecantikan asli wanita, dan rnenjadikan muka bercahaya dan segar kerana pelembap asli muka tidak dibuang.

3. Menyegarkan Payudara
Apabila mandi, terutamanya di awal pagi, cucurkan air pancuran atau air paip ke atas kedua-dua belah payudara agar payudara sentiasa subur dan segar, tidak mudah jatuh.

4. Taman Semerbak Mewangi
Amalkan makan makanan yang segar seperti ulam-ulam yang wangi baunya dan sayur-sayuran yang wangi sejak dari perawan. Amalkan sentiasa. Nafas dan badan juga akan menjadi wangi. Petua ini telah diketahui sejak beribu tahun yang lampau.

5. Lubang Jarum
Latih otot penahan kencing, seolah-olah seperti menahan dan hendak buang air kecil, kemutkan berulang-ulang. Kemudian kemutkan pula otot dubur seolah-olah mahu menahan dari buang air besar, berulang-ulang juga. Jika boleh jadikan ia amalan setiap hari.

6. Suara Perindu
Elakkan dari banyak memakan makanan yang pedas-pedas atau yang agak panas. SeIalu minum air asam jawa.Berlatih bercakap dengan mengawal nada suara, jangan dilepaskan suara sewenang-wenangnya. Dikatakan bahawa suara perawan adalah bagai bunyi seruling yang merdu.

7. Mengurut Pangkal Bunting Padi
Biasakan mengurut di pangkal betis, iaitu dengan cara menekan dan memicit kawasan antara urat keting dan buah betis.Lakukan selalu, kerana ini baik untuk mempertingkatkan prestasi kepekaan rasa apabila jima’ setelah berkahwin nanti.

8. Payudara Montok
Elakkan dari meniarap di atas lantai sama ada di waktu siang atau malam,kerana meniarap dilantai akan mengendurkan payudara anda.

11 Comments »

  1. gadis bertudung said,

    June 25th, 2009 at 4:55 pm

    macam mana nak hilangkan bitik hitam kat hidung?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  2. ALIEYSHA said,

    July 30th, 2009 at 10:58 pm

    MACAM MANa nak menyuruh rambut cepat panjang

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  3. ainnur khadijah said,

    January 3rd, 2010 at 4:00 pm

    saya mempunyai cara nak memutihkan kulit….cubalah….senang tak payah beli apa 2…dijamin kulit putih berseri..1:sediakan 4 botol kecil air putih.minum semuanya,ya!kalau tidak mampu,bahagikan masa.contohnya 1 botol untuk pagi.satu botol untuk tengahari,satu botol untuk petang dan satu botol lagi untuk waktu malam.amalkan setiap hari ya!anda boleh jadi cerah sehingga 8 minggu.buatlah jadual kalau lupa!!!jangan lupa minum kerana air putih lah sumber kecantikan kita!!!!….2:kpd semua,jangan cuci muka melebihi 3 kali sehari kecuali jika anda seperti ambil whuduk…3:haa….ini paling penting!jika lap muka,jangan tonyoh muka begitu sahaja kerana boleh menyebabkan iritasi atau jerawat pada kulit!pakai tuala yg lembut!……..4:kalau boleh,jangan main bawah matahari kerana boleh menyebabkan gelapnya kulit…..tidur yang cukup ya!sekurang kurangnya 8 jam sekali sehari……ingat pesanan saya….ya!selamat mencuba!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  4. ah..haa said,

    January 30th, 2010 at 10:54 am

    URUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA)
    Sahabat Sekalian, Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih????
    Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.
    Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/setiausaha/penyelia/pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.
    Pengalaman tidak perlu. Boleh menaip. Tiada had umur.boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.
    Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!
    Sila ikuti 3 langkah mudah seperti dibawah:
    1- Klik button reply pada email anda Pasti kan email dialamatkan ke : fast_advertise@yahoo.com
    Cc: (cliena_900@ymal.com)
    2- Dengan perkataan anda sendiri, sila tulis samada anda berminat atau tidak dengan tawaran kerja ini (ingat!!! Jgn tulis jawapan anda pada ruangan subject)
    3- Sebelum Klik butang send, sila pastikan email iklan ini juga disertakan sekali. Setelah anda memenuhi 3 langkah diatas dan menghantar email berkenaan, seperti yang diminta, kami akan menghubungi anda dengan maklumat terperinci seperti yang diperlukan.
    Terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  5. ah..haa said,

    January 30th, 2010 at 10:54 am

    URUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA)
    Sahabat Sekalian, Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih????
    Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.
    Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/setiausaha/penyelia/pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.
    Pengalaman tidak perlu. Boleh menaip. Tiada had umur.boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.
    Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!
    Sila ikuti 3 langkah mudah seperti dibawah:
    1- Klik button reply pada email anda Pasti kan email dialamatkan ke : fast_advertise@yahoo.com
    Cc: (cliena_900@ymail.com)
    2- Dengan perkataan anda sendiri, sila tulis samada anda berminat atau tidak dengan tawaran kerja ini (ingat!!! Jgn tulis jawapan anda pada ruangan subject)
    3- Sebelum Klik butang send, sila pastikan email iklan ini juga disertakan sekali. Setelah anda memenuhi 3 langkah diatas dan menghantar email berkenaan, seperti yang diminta, kami akan menghubungi anda dengan maklumat terperinci seperti yang diperlukan.
    Terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. iefa_adamilham said,

    February 27th, 2010 at 8:26 pm

    petua apa,klasik sangat r…macam zaman batu daa.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. Nor said,

    May 7th, 2010 at 7:36 pm

    Untuk LEBIH MENARIK, sila lengkapkan diri dengan petua kecantikan ni:

    Petua Kecantikan Tradisional

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  8. vicky purdy marshall said,

    August 18th, 2010 at 4:40 pm

    hye…saya bakal berkahwin tidak lama lagi…yang menjadi masalah bagi saya sekarang ni,kulit badan dan kulit muka saya gelap.takut untuk mengenakan pakaian kahwin ..saya ingin memutihkan kulit badan saya tapi tidak tahu caranya..kalau boleh saya ingin mencuba kaedah tradisonal kerana kaedah tradisional tiada kesan sampingan kerana tiada bahan kimia yang digunakan..boleh bantu saya?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. fatiha said,

    May 22nd, 2012 at 10:42 am

    bintik kat hidung, carikla produk kt watson..yg tempek n cabut akan nmpk bintik hitam.sy da pkai berkesan..murah jer 1 kotak rm12.90 adala beberapa set

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  10. Rahim Ahim Choyy said,

    April 9th, 2013 at 9:55 am

    bodoh

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. Chinta'setia Jiwa Derita said,

    February 14th, 2014 at 9:29 pm

    likeeee ….
    :D

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment