viagra online usa cheap herbal viagra cialis ultra potenta buying cialis online forum viagra professional 100mg buy levitra online singapore buying cialis online from canada cheap sildenafil tablets uk tadalafil generic india sildenafil prescription drug viagra pill identification online pharmacy uk tadalafil buy generic tadalafil online cheap buy pfizer viagra online with paypal order viagra from canada online cialis online australia paypal comprare cialis generico italia levitra online prescription can i get a prescription for cialis online buy sildenafil online canada cialis prices uk does generic viagra from india work buy cialis online cheap how to buy viagra online in india sildenafil cheapest uk sildenafil prescription uk comprare viagra generico in farmacia where can you buy viagra pills generic viagra made in india cialis online overnight delivery generico do viagra como funciona buy viagra online australia legally viagra pill cutter review viagra for sale online usa levitra tablets dosage is it legal to buy cialis online in canada cialis prescription dosage cheap kamagra online uk female viagra does it work buy sildenafil online india buy cialis generic sildenafil sales figures cialis pills for sale in canada prezzo viagra generico in farmacia kamagra australia sydney generic cialis india safe buy levitra 20mg online herbal viagra gnc generic cialis professional uk free viagra sample pack in india cialis buy online generic free viagra samples new zealand generic levitra online canada is viagra covered by pbs in australia where can i buy viagra online safely buscar viagra generica barata cialis vs viagra buy online cialis В® generic - tadalafil 20mg kamagra online bestellen paypal cialis tablets for sale australia viagra buy online usa qual preГ§o do viagra generico buy cialis get free viagra generic viagra india paypal cialis pill shape and color generic viagra sildenafil 100mg uk generic cialis indian pharmacy taking viagra recreationally cheapest generic viagra canada cialis generico farmacias similares viagra prescription viagra uk price buy tadalafil canada online levitra online kaufen paypal sildenafil generic dosage buy viagra online uk forum generic viagra indian pharmacy viagra for sale in chicago kamagra price uk buy generic tadalafil online buy generic viagra online india viagra pills buy kamagra 100mg oral jelly buy kamagra jelly next day delivery uk viagra generica opiniones herbal viagra for sale in ireland generic cialis canada online pharmacy kamagra gel generico can i buy viagra online from canada real viagra pills online viagra 100mg price usa boots chemist uk viagra cheap generic viagra pills online generic viagra cialis levitra cheap viagra generico italia levitra online order free cialis samples coupons tadalafil tablets 60mg buying levitra in canada is viagra cheaper in mexico kamagra buy india generic cialis canada viagra generica espaГ±a super kamagra online shop esiste il generico del viagra in farmacia cheap kamagra paypal uk sildenafil citrate tablets ip man force viagra for sale in sacramento cheap sildenafil citrate 100mg levitra pill color order cialis online canada how to get viagra online in canada cialis uk online hay cialis generico en mexico cheap viagra fast delivery buy viagra cheap uk cialis generico order generic cialis online uk buy sildenafil citrate usa viagra prescription guidelines cialis generico si trova in farmacia viagra pills online buy cialis for sale manila buy tadalafil online australia where can i get tadalafil buy cheap viagra 100mg viagra generico funciona generic viagra online india cialis pills for sale uk viagra sales statistics worldwide viagra buy cheap levitra 20mg australia where can i buy viagra with paypal cialis prescription free tadalafil online canada kamagra uk shop tadalafil prices in india buy generic viagra and cialis online online viagra sales south africa viagra generica barata sildenafil buy paypal tadalafil (generic cialis) 20mg cheap cialis professional viagra vs cialis price comparison generic viagra canada levitra cialis viagra price comparison sildenafil citrate tablets dosage dapoxetine and sildenafil tablets reviews order levitra online cheap order viagra overnight delivery how to buy cialis online in europe buy levitra with dapoxetine viagra tablets price where to buy viagra tablets in chennai viagra prices do you need a prescription for tadalafil tadalafil 20mg australia generic tadalafil reviews levitra online us pharmacy comprar viagra generica en espaГ±a contrareembolso cialis online prescription uk buy online viagra in india cash on delivery buy levitra in usa buy kamagra jelly uk prescription free viagra uk viagra tablets available in chennai viagra for sale viagra sales figures 2011 kamagra generic viagra buy in usa non prescription cialis online buy kamagra uk reviews order cialis online us pharmacy levitra prices buy cheap viagra pills online viagra sales 2012 kamagra tablets vs jelly how to buy viagra with paypal viagra professional wikipedia purchase kamagra uk cheap cialis pills online how can i get a sample of cialis is kamagra a prescription drug where can i get kamagra kamagra cheapest ever buy viagra cialis online canada where can i get cialis cheap buy viagra tablets online cheap kamagra co uk tadalafil generico mexico viagra tablets online australia sildenafil on nhs prescription sildenafil patent expiration uk get viagra in canada get viagra overnight cheap tadalafil order cialis viagra online sildenafil citrate 100mg for sale can i buy viagra over the counter in canada viagra w tesco uk buy kamagra oral jelly usa buy canadian viagra how to buy cialis over the counter sildenafil tablets 100mg dosage generic cialis reviews webmd gold max female viagra review comprar viagra generico online espaГ±a purchase sildenafil viagra for sale canada kamagra buy with paypal kamagra price comparison viagra generico funciona como o original comprar viagra generico espaГ±a cialis 30 day free voucher cheap generic viagra co uk index cheapest generic cialis 20mg comprare cialis generico online senza ricetta where can i get cialis fast sildenafil citrate tablets ip penegra kamagra uk customer reviews donde comprar cialis generico espaГ±a can a female take levitra generic cialis reviews herbal source of sildenafil citrate donde comprar cialis generico en mexico viagra generic online cheap kamagra uk free shipping cialis professional wikipedia forum cialis generico online female cialis online cheapest sildenafil citrate uk viagra generico espaГ±a tadalafil online australia levitra pills look like levitra prices uk viagra generico italia si puГІ avere cheap cialis generic online kamagra australia shop generic cialis canada 5mg kamagra online kaufen erfahrung sildenafil citrate best prices how to buy viagra online from canada where can i buy viagra in australia chemist warehouse australia viagra sildenafil buy online india best place to buy cialis online forum levitra cheap online is generic cialis legal in canada buying prescription drugs in mexico viagra kamagra cheap supplier taking cialis when not needed Lubuk Petua Warisan » Petua-Petua Tradisional Khas Untuk Perawan | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Petua-Petua Tradisional Khas Untuk Perawan

Dalam masyarakat tradisi Melayu,terdapat banyak petua-petua untuk perawan (anak dara) yang elok dilakukan agar sentiasa dipandang menarik, menawan dan cepat dipinang orang. Ini juga merupakan petua-petua yang boleh diamalkan terus oleh wanita yang telah berkahwin dan telah mempunyai anak. Petua-petua berikut adalah koleksi dari berbagai pengalaman dan tulisan.

1. Bangkit Bersambut
Apabila mahu tidur malam, duduk berlunjur dan rebahkan badan ketilam tanpa menongkatkan badan dengan tangan. Apabila mahu bangkit dan tidur, lunjurkan kaki dan bangunlah tanpa menongkatkan badan dengan tangan. Cecah ibu jari kaki dengan kedua tangan.

2. Wajah Suci
Apabila bangun pagi, jika membasuh muka, elakkan dari mencucinva menggunakan sebarang alat pencuci atau mengesat muka dengan sebarang pengesat. Biarkan air itu kering sendiri pada muka. Jika mengambil air sembahyang pun, usahlah dikesat air itu, biarkan ia kering sendiri. Ini berfaedah mengekalkan kecantikan asli wanita, dan rnenjadikan muka bercahaya dan segar kerana pelembap asli muka tidak dibuang.

3. Menyegarkan Payudara
Apabila mandi, terutamanya di awal pagi, cucurkan air pancuran atau air paip ke atas kedua-dua belah payudara agar payudara sentiasa subur dan segar, tidak mudah jatuh.

4. Taman Semerbak Mewangi
Amalkan makan makanan yang segar seperti ulam-ulam yang wangi baunya dan sayur-sayuran yang wangi sejak dari perawan. Amalkan sentiasa. Nafas dan badan juga akan menjadi wangi. Petua ini telah diketahui sejak beribu tahun yang lampau.

5. Lubang Jarum
Latih otot penahan kencing, seolah-olah seperti menahan dan hendak buang air kecil, kemutkan berulang-ulang. Kemudian kemutkan pula otot dubur seolah-olah mahu menahan dari buang air besar, berulang-ulang juga. Jika boleh jadikan ia amalan setiap hari.

6. Suara Perindu
Elakkan dari banyak memakan makanan yang pedas-pedas atau yang agak panas. SeIalu minum air asam jawa.Berlatih bercakap dengan mengawal nada suara, jangan dilepaskan suara sewenang-wenangnya. Dikatakan bahawa suara perawan adalah bagai bunyi seruling yang merdu.

7. Mengurut Pangkal Bunting Padi
Biasakan mengurut di pangkal betis, iaitu dengan cara menekan dan memicit kawasan antara urat keting dan buah betis.Lakukan selalu, kerana ini baik untuk mempertingkatkan prestasi kepekaan rasa apabila jima’ setelah berkahwin nanti.

8. Payudara Montok
Elakkan dari meniarap di atas lantai sama ada di waktu siang atau malam,kerana meniarap dilantai akan mengendurkan payudara anda.

11 Comments »

  1. gadis bertudung said,

    June 25th, 2009 at 4:55 pm

    macam mana nak hilangkan bitik hitam kat hidung?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  2. ALIEYSHA said,

    July 30th, 2009 at 10:58 pm

    MACAM MANa nak menyuruh rambut cepat panjang

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  3. ainnur khadijah said,

    January 3rd, 2010 at 4:00 pm

    saya mempunyai cara nak memutihkan kulit….cubalah….senang tak payah beli apa 2…dijamin kulit putih berseri..1:sediakan 4 botol kecil air putih.minum semuanya,ya!kalau tidak mampu,bahagikan masa.contohnya 1 botol untuk pagi.satu botol untuk tengahari,satu botol untuk petang dan satu botol lagi untuk waktu malam.amalkan setiap hari ya!anda boleh jadi cerah sehingga 8 minggu.buatlah jadual kalau lupa!!!jangan lupa minum kerana air putih lah sumber kecantikan kita!!!!….2:kpd semua,jangan cuci muka melebihi 3 kali sehari kecuali jika anda seperti ambil whuduk…3:haa….ini paling penting!jika lap muka,jangan tonyoh muka begitu sahaja kerana boleh menyebabkan iritasi atau jerawat pada kulit!pakai tuala yg lembut!……..4:kalau boleh,jangan main bawah matahari kerana boleh menyebabkan gelapnya kulit…..tidur yang cukup ya!sekurang kurangnya 8 jam sekali sehari……ingat pesanan saya….ya!selamat mencuba!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  4. ah..haa said,

    January 30th, 2010 at 10:54 am

    URUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA)
    Sahabat Sekalian, Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih????
    Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.
    Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/setiausaha/penyelia/pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.
    Pengalaman tidak perlu. Boleh menaip. Tiada had umur.boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.
    Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!
    Sila ikuti 3 langkah mudah seperti dibawah:
    1- Klik button reply pada email anda Pasti kan email dialamatkan ke : fast_advertise@yahoo.com
    Cc: (cliena_900@ymal.com)
    2- Dengan perkataan anda sendiri, sila tulis samada anda berminat atau tidak dengan tawaran kerja ini (ingat!!! Jgn tulis jawapan anda pada ruangan subject)
    3- Sebelum Klik butang send, sila pastikan email iklan ini juga disertakan sekali. Setelah anda memenuhi 3 langkah diatas dan menghantar email berkenaan, seperti yang diminta, kami akan menghubungi anda dengan maklumat terperinci seperti yang diperlukan.
    Terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  5. ah..haa said,

    January 30th, 2010 at 10:54 am

    URUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA)
    Sahabat Sekalian, Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih????
    Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.
    Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/setiausaha/penyelia/pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.
    Pengalaman tidak perlu. Boleh menaip. Tiada had umur.boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.
    Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!
    Sila ikuti 3 langkah mudah seperti dibawah:
    1- Klik button reply pada email anda Pasti kan email dialamatkan ke : fast_advertise@yahoo.com
    Cc: (cliena_900@ymail.com)
    2- Dengan perkataan anda sendiri, sila tulis samada anda berminat atau tidak dengan tawaran kerja ini (ingat!!! Jgn tulis jawapan anda pada ruangan subject)
    3- Sebelum Klik butang send, sila pastikan email iklan ini juga disertakan sekali. Setelah anda memenuhi 3 langkah diatas dan menghantar email berkenaan, seperti yang diminta, kami akan menghubungi anda dengan maklumat terperinci seperti yang diperlukan.
    Terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. iefa_adamilham said,

    February 27th, 2010 at 8:26 pm

    petua apa,klasik sangat r…macam zaman batu daa.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. Nor said,

    May 7th, 2010 at 7:36 pm

    Untuk LEBIH MENARIK, sila lengkapkan diri dengan petua kecantikan ni:

    Petua Kecantikan Tradisional

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  8. vicky purdy marshall said,

    August 18th, 2010 at 4:40 pm

    hye…saya bakal berkahwin tidak lama lagi…yang menjadi masalah bagi saya sekarang ni,kulit badan dan kulit muka saya gelap.takut untuk mengenakan pakaian kahwin ..saya ingin memutihkan kulit badan saya tapi tidak tahu caranya..kalau boleh saya ingin mencuba kaedah tradisonal kerana kaedah tradisional tiada kesan sampingan kerana tiada bahan kimia yang digunakan..boleh bantu saya?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. fatiha said,

    May 22nd, 2012 at 10:42 am

    bintik kat hidung, carikla produk kt watson..yg tempek n cabut akan nmpk bintik hitam.sy da pkai berkesan..murah jer 1 kotak rm12.90 adala beberapa set

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  10. Rahim Ahim Choyy said,

    April 9th, 2013 at 9:55 am

    bodoh

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. Chinta'setia Jiwa Derita said,

    February 14th, 2014 at 9:29 pm

    likeeee ….
    :D

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment