online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Awet Muda | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Awet Muda

Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf a.s. Amalkan setiap pagi. InsyaAllah..

Oleh Lydiana Mohammed

Banyak kan memakan Ulam-ulaman dan selalu amalkan solat malam seperti Tahjud dsb…InsyaAllah wajah berseri dan nampak muda.
Tapi solat tu kenalah ikhlas…

Oleh Hasmah Baharun

36 Comments »

  1. d aura said,

    May 31st, 2007 at 4:17 pm

    Saya amalkan minun air masak sebelum sarapan pagi dan tidak makan semua jenis daging kecuali ikan dan hasil laut sahaja yang pasti kulit muka saya makin berseri dan penampilan semakin mantap dan yakin…selain tu saya amalkan ” bangun malam “….untuk memantapkan lagi minda agar lebih yakin. Penampilan semakin menarik…….

    Like or Dislike : Thumb up 2 Thumb down 0

  2. random snippets from a colorful life said,

    June 21st, 2007 at 9:05 am

    Rahasia awet muda

    Tenaga potensial tubuh inilah yang menggerakkan sistem cairan darah, getah bening, enzim, hormon, saraf, mengatur metabolisme secara umum.
    Nah, yang paling penting adalah menyediakan stem cell, yaitu sel cikal bakal calon sel-sel jaringan atau organ…

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  3. Cap Ayam said,

    December 10th, 2007 at 2:02 pm

    Satu lagi petua awet muda yg aku dapat daripada ayah aku…

    Ketika mandi diwaktu pagi [atau bila¬≤ waktulah... :D ], biasakan dengan menjirus air bermula dari hujung kaki dan sedikit demi sedikit sehinggalah ke kepala! Ketika sampai di dada, bolehlah berselawat [di dalam hati ye] dgn kalimah “Allahumma Solli ‘Ali Qolbi Sayyidina Muhammad”, diulangi sebanyak 3x!

    Like or Dislike : Thumb up 2 Thumb down 0

  4. miming said,

    March 11th, 2009 at 8:52 am

    petua nie aq dapat dari nenek aq die cakap untuk awet muda kita jangan cepat marah,kalau boleh muka kita harus di hiasi dengan senyuman selalu and yang paling penting lagi selalu minum air suam banyak2 ok ler…

    Like or Dislike : Thumb up 3 Thumb down 0

  5. Nor Firnena said,

    May 4th, 2009 at 12:24 am

    Hi. I nak mencelah sikit ni. I akui banyak petua zaman-zaman dulu serta
    tradisional yang elok diamalkan tapi…I ada ‘suatu rahsia’ zaman dulu
    yang boleh ‘segera’ kelihatan cantik, muda dan berseri. Ini bukan omong-omong kosong deh…Ni adalah kecantikan ‘ultima’ iaitu; ketua segala kecantikan yang ada. I nak persilakan u all check website ni:

    rahsiafirnena.com

    I harap dengan penjelasan ni, u all dapat selami dengan lebih mendalam erti ‘kecantikan sebenar’. Thanks.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. lisa said,

    May 10th, 2009 at 8:59 am

    petua nenek moyang aku untuk sentiasa awet muda,basuhlah muka dengan air kelapa disertakan selawat,insyaallah akan mudalah sentiasa…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. lisa said,

    May 10th, 2009 at 9:01 am

    ni petua nenek moyang aku,basuhlah muka dengan air kelapa berserta selawat,insyaallah wajah akan sentiasa muda..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  8. maida@brunei said,

    May 26th, 2009 at 10:58 pm

    Petua nenek aku pula kalau mandi baca selawat & kalau untok wajah ketika cuci beras ambil airnya baca selawat 3x basuh pada muka

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  9. pak langmantoksunah said,

    June 11th, 2009 at 5:18 pm

    antara ulam utk awet muda ialah pucuk putat, pucuk ulam raja, pucuk sambung nyawa, pucuk beluntas, pucuk bebueh, pucuk selom, pucuk daun kari, pucuk jarum 7, pucuk daun sekentut, pucuk daun kaduk, pucuk daun gengseng jawa, pucuk daun tenggek burung, daun pegaga, cekur, pucuk gajus, pucuk daun petai belalang, buah muda petai belalang, pucuk jering, buah jering, pucuk kerdas, buah kerdas, pucuk petai, buah petai, pucuk cemumak, (semua pucuk diatas dimakan mentah, insyaAllah. sodap gila

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  10. saly bibie said,

    June 13th, 2009 at 12:56 am

    Yg penting minum air putih sekurang-kurangnya lapan gelas sehari,tidur secukupnya dan makan makanan seimbang…kecantikan haruslah bermula dr dalaman baru lah kecantikan luaran menyerlah…sentiasa menjaga kebersihan diri pasti awet muda..

    Like or Dislike : Thumb up 2 Thumb down 0

  11. pak langmantoksunah said,

    July 14th, 2009 at 1:13 pm

    sentiasa senyum, sebutkan no. 3 pabila bertemu seseorang..he he he

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  12. sue said,

    August 5th, 2009 at 5:33 pm

    i pn ade petua jgk nk kongsi ngan u all. bangun pagi sebelum gosok gigi or kumur ke, minum air suam. segelas pn dah ok. amalkan setiap hari coz enzim dalam mulut waktu tu or air liur basi tu baik untuk kesihatan.Insyaalah..

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  13. Guest said,

    August 6th, 2009 at 11:41 pm

    amalkan sokat sunat tahjud dan solat2 sunat pada waktu dinihari.. dan bangun awal pagi.. InsyaAllah.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  14. pak langmantoksunah said,

    August 19th, 2009 at 5:05 pm

    salam sejahtera sue, i pun dah amalkan lama dah, n byk makan ulam keliling rumah di Ampang n kalau nak benih ulam email osmansd1@gmail.com @ tel 017-6135654 tk (pesara T.Haji)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  15. puterifarkiah said,

    October 11th, 2009 at 8:30 pm

    sentiasa berfikiran positif, tidak cepat marah. selalu tersenyum dan niat positif insya Allah sentiasa nampak awet muda.

    Like or Dislike : Thumb up 2 Thumb down 0

  16. Awek cun said,

    October 26th, 2009 at 1:36 pm

    Kenapa kita semakin nampak tua bila bertambah umur. Secara saintifiknya kita semakin kurang anti-oksida dan terdedah kepada bahan-bahan pencemaran sama ada dari makanan, minuman, apa yang kita hidu dan juga pencemaran alam. Kesannya lihat kat muka sudah semakin hari semakin nampak tua. Salah satu kajian di Jepun selama hampir 40 tahun, teknik yang paling ampuh untuk awet muda adalah dengan minum air alkali antioksida. Kesannya warga tua Jepun paling ramai di dunia. Info lanjut boleh lawat http://miraclesmillions.com siap ada video bagaimana rakyat jepun kekal sihat dan nampak muda hanya dengan minum air ajaib ini.

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  17. rahsia said,

    December 9th, 2009 at 9:23 pm

    senangjer,,banyakkan amalan ibadah ..jangan tengok benda2 yang xbaik2.faham2 saja yer…always smile.makan ubi atau pucuk2

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  18. jai said,

    December 29th, 2009 at 3:30 pm

    Nak tanya bolehke kita selawat sambil mandi kanke sebut nama Allah dalam tandas tu berdosa. Saya insyaallah tak amal petua apa hanya usahakan setiap hari baca surah yasin,almulk,sajadah&waqiah, zikir 300 pg&ptg -tasbih,tahmid,takbir,tahlil,selawat&istighfar aje. Usahakan juga solat sunat dhuha & tahajud setiap hari..insyaallah.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  19. sadun said,

    January 7th, 2010 at 2:17 pm

    Yang ni mungkin boleh tanya artis Nasir Wahab….masa saya kanak-kanak dulu tengok Nasir sampai sekarang ni saya dah dewasa tapi nampak Nasir macam dulu-dulu jugak….apa amalan dia? kalau dia lawat blog ni kan ka bagus boleh minta petua..he he

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  20. Nor said,

    April 15th, 2010 at 10:45 pm

    Reply to Sadun:

    Apa yang berlaku pada Nassier Wahab, sama saja apa yang terdapat di web site ni:

    rahsiafirnena

    Tak lain, tak bukan. Serupa.

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  21. abdul rahim said,

    June 17th, 2010 at 10:08 am

    apple hijau dan asam masin di blender dengan air selama satu fatihah dan qulhuallah

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. princess aleeya qaisarah said,

    September 16th, 2010 at 6:32 am

    Hdup sntiasa ceria, hti mau snang, baru leh snyum hehe.. bnyk mnum air, xkena smbelit, brsenam hlang stress, bdan pun cntik.. jgan lupa solat dn slawat.. jiwa brsih, hti brsih dn wjah pon brsih.. Insya Allah, orng bhagia sntiasa awet muda.

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  23. abdul hamid said,

    September 27th, 2010 at 6:49 am

    materinya dan komentar bagus bagus,mohon jin ane copy ya trim

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  24. halim said,

    November 7th, 2010 at 9:54 pm

    perubatan untuk kuatkan zakar .hubungi paklong.0102524588.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  25. maiza izamaia zai said,

    March 17th, 2011 at 2:58 pm

    saya amalkan petua saya sendiri dan juga petua dari orang tua2 – air suam pg & mlm, selawat, mulakan dgn bismillah, selain bnyk makan ulam… selain itu hati mesti bersih dr sgala iri hati, marah2 dan bnyk fikir. yg lain2 titik beratkan penjagaan kulit dan tubuh badan luar dan dalam tak lupa senaman juga penting! Secara luaran pergaulan dgn orng keliling juga mmpengaruhi kita. Jaga penampilan dan imej yg sesuai dgn diri sendiri juga membantu diri kelihatan muda. selamat berkongsi petua!

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  26. maiza izamaia zai said,

    March 17th, 2011 at 3:00 pm

    penting! tido mesti cukup!

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  27. maiza izamaia zai said,

    March 17th, 2011 at 3:11 pm

    saya amalkan petua2 saya di atas sejak usia saya 9 tahun lagi.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  28. anameera said,

    April 8th, 2011 at 9:28 am

    saya amalkan bangun pagi terus berdoa syukur sebab masih dipinjamkan nyawa oleh Allah swt.Kemudian minum air kosong paling kurang 4 gelas sambil selawat dan doa. Saya juga amalkan minum Jus Manggis Vemma sebelum mengambil sarapan pagi. Jus ni dikurniakan Allah sangat berkhasiat untuk kesihatan sekaligus boleh merawat pelbagai penyakit dalam badan. Jom layari
    blog saya untuk ketahui banyak lagi info menarik..anda pasti teruja he.he.he.Badan sihat wajah awet muda.. siapa tak nak kan..

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  29. mira said,

    April 23rd, 2011 at 12:15 pm

    petua yg pling mudah ialah dgn mangambil stem cell(sel induk yg berfungsi menghasilkn sel2).tp harge agk mhal,sb teknologi terkini ialah teknologi stem cell yg ubt sgale penyakit.baik utk ksihatan dan kecantikan.ade produk terkini iaitu suplimen pertame dlm dunie(international) yg mengndungi stem cell.bukan 1jnis stem cell tp 2jnis stem cell dr tmbuh2an yg pastinye halal n dpt iktiraf dr kmentrian ksihatan,best quality product of switzerland,dan bnyk lg.pernah kluar kat buletin utama tv3(thn lepas) dan media cetak lain2.harge biase rm470,tp ahli rm398.sebarg petanyaan bleh msg fb sye http://www.facebook.com/profile.php?id=100000243315768
    selamat mncube :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  30. mira said,

    April 25th, 2011 at 12:36 am

    boleh dpt dgn harge rm388 shje.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  31. AMOI said,

    September 20th, 2011 at 12:30 pm

    APA ITU KECANTIKAN DALAMAN?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  32. afik ralph rafik said,

    October 1st, 2011 at 12:35 am

    petua yang sy dpt dr mak sy adalah..meletakkn sedikit minyak(ape2 yang bersesuaian) kt kening dan dagu//serta selawat..ini untuk menambahkan cas positif pada badan kite..

    selain itu,awl2 selepas bangun dr tido minum air putih.dipercayai elok untuk sistem penghadaman.

    seterusnya selepas selesai mandi..lapkan badan dari kaki dan keatas..

    selamaat mencuba..

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  33. fieqa said,

    November 3rd, 2011 at 9:06 am

    assalamualaikum,, ubat yang paling berkesan untuk muka kite kelihatan berseri hanya dengan ambil wudu’… insyaALLAH,,,,pasti berkesan

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  34. diana said,

    March 30th, 2012 at 5:02 pm

    rahsia awet muda,selalulah makan tomato n carrot

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  35. Rnl Harfsham said,

    September 16th, 2013 at 7:14 am

    Banyakkan solat tahajud bukan sahaja berfungsi untuk menambah awet muda malahan menyuci hati kita..yang penting ikhlas..
    RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  36. lora dash said,

    October 10th, 2013 at 11:18 am

    nak dapat anak cantik ??? waktu mengandung amalkan ayat ni … — > http://suffygrooming.blogspot.com/2013/10/petua-paling-mujarab-untuk-naikkan-seri.html

    TERBUKTI BERKESAN !!! FREE JE

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

*