online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Kencing Tak Lawas | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Kencing Tak Lawas

Jika anda menghadapi kencing tak lawas tentu amat menyeksakan. Untuk menghilangkan sakit itu anda hanya perlu merebus sedikit biji barli sehingga kembang dan minum airnya. Jika perlu tambahkan sedikit gula. InsyaAllah rasa sakit yang dihadapi akan sembuh, ia juga dapat menyejukkan badan.

Dari, Fairus Moharam, Tangkak Johor

85 Comments »

  1. jamil bin hasim said,

    November 25th, 2008 at 12:53 pm

    Saya ada masalah kencing tak lawas,saya telah mencuba minum air biji barli seperti yang dicadangkan.Tetapi kaedah tersebut tidak menjadi,saya check kat hospital doktor cakap saya tidak ada apa-apa masalah.tetapi saya masih rasa saya berpenyakit kencing tak lawas.Ada cara lain tak yang boleh saya amalkan?

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 3

  2. Hamid said,

    April 8th, 2009 at 3:10 am

    ada orang kata blh juga minum air basuhan beras yg ketiga
    sumber disini http://bukitbemban.blogspot.com/2008/10/petua-kencing-tak-lawas.html

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  3. Hj Ahmad said,

    July 18th, 2009 at 3:18 pm

    Salam.Paling mudah amalkan minum air rebusan_
    1) Barli (suam)
    2) Air lobak cina. boleh juga dibuat sayur, tetapi kesannya tidaklag sebegitu baik jika dibuat jus
    3) Minum air rebusan ubi sengkuang, juga boleh dibuat sayur.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Pak Ngah said,

    May 17th, 2010 at 11:36 pm

    salam sejahtera. saya ingin berkongsi masalah kencing tak lawas ini. saya mengalami masalah ini sejak berumur 15 tahun. sekarang saya menjangkau umur 30 tahun. memang sulit la. bukan setakat kencing tak lawas, tapi kerap plak. masa hujan atau sejuk, bila terlebih minum air kosong atau air buah, saya akan kerap kencing, dengan kuantiti air yang banyak. kadang-kadang setiap 10 minit.

    kalau nak solat lagi sulit. saya kena kencing dulu, pastu lepas 20 minit hingga 30 minit baru lah air kencing tu kering. saya kena buat aktiviti seperti membaca atau tengok tv. baru lah cepat kering. kalu saya lurut zakar dalam tandas menyebabkan saya berada lama dalam tandas. ini agak menyulitkan saya apabila berperjalanan jauh. saya kena membawa kain sarung untuk menunaikan solat dalam perjalanan.

    sudah banyak petua saya amalkan, tapi satu pun tak berkesan, minum air bali, minum air basuhan beras, minum air misau kucing. namun nampaknya tak serasi dengan diri saya. kalu ada sesiapa boleh bantu saya, saya amat mengalu-alukan.

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  5. osman said,

    May 23rd, 2010 at 12:39 am

    saya pernah mengalami masalah kencing tidak lawas dan telah bermacam saya amalkan termasuk minum air rebusan telinga pelanduk dan serbuk kuda laut. akan tetapi seorang ustaz telah memperkenalkan saya dengan seorang haji di kota damansara. haji maarof namanya, dan setelah diberi air bacaan beliau dan mandi air rebusan telur itik pada bilasan terakhir dengan izin allah keesokan harinya saya pulih hingga sekarang. akan tetapi haji maarof tidak mahu langsung sumbangan walaupun ikhlas dan beliau berkata jika ingin bersedekah dengan ikhlas, beliau amanahkan saya untuk bersedekah pada kadar kemampuan dimasjid terdekat dengan rumah saya pada hari jumaat. sehingga hari ini, kesengsaraan penyakit tidak lawas yang saya alami selama 7 tahun dengan izin allah hilang dalam sekelip mata. alhamdulillah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 3

  6. azmi said,

    May 24th, 2010 at 7:50 pm

    saudara osman .. bagaimana dapat saya menghubungi haji maarof .. seksa sungguh dengan kencing tak lawas nie .. nak solat pun rasa tak bersih ajek

    harap boleh beri bantuan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1

  7. shuhaimi said,

    May 26th, 2010 at 3:32 am

    en. osman, maaf..saya juga ada membawa bapa mertua jumpa dgn seorang haji di kota damansara tapi namanya bukan haji maarof,rumahnya di seksyen 6 kota damansara.membaca dari cara pengubatan sama seperti yang di lakukan oleh haji yg bantu memulihkan bapa mertua saya

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  8. Ray said,

    May 31st, 2010 at 3:03 pm

    Salam En. Shuhaimi,
    Boleh berikan contact number atau alamat lengkap rumah haji tersebut kpd saya raynuo@yahoo.com. Saya ingin berubat. JazakAllahu khairan kathiran.

    Salam En. Osman,
    Boleh berikan contact number atau alamat lengkap rumah haji Maarof kpd saya raynuo@yahoo.com. Saya ingin berubat. JazakAllahu khairan kathiran.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. Din said,

    July 20th, 2010 at 11:22 pm

    bagi penyakit kencing xlawas…..saya amalkan minum air akar pokok mata kucing……ada banyak kat dalam hutan2….buah nya masak warna merah….pohon setinggin paha jer….amik akar dia dan rebus….amal minum sebelum tido…….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  10. Kencing Tak Lawas said,

    August 10th, 2010 at 2:07 pm

    Assalamualaikum.

    Jika ada rakan2 yg mengalami masalah kencing tak lawas, cubalah minum air rebusan akar rumput sambau.

    Harap membantu. :)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. [Bantulah SAYA] said,

    August 21st, 2010 at 1:42 pm

    Saya juga mengalami masalah spt Pak Ngah, terlalu SUKAR utk menunaikan solat..Ada sesiapa yg dpat membantu saya??
    tolongggggggggglah…bglah saya mana2 tempat berubat pun,Insya-Allah sy akan usahakannya..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  12. UpinIpin said,

    October 15th, 2010 at 12:22 pm

    En Osman.boleh bagi no telefon dan alamat Haji Maafor.Saya pun mengalami masalah kencing tak lawas juga ni.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  13. SHAKOR ABDULLAH said,

    November 16th, 2010 at 12:37 pm

    saudara Osman Said .. bagaimana dapat saya menghubungi Hj Maarof .. seksa sungguh dengan kencing tak lawas nie .. nak solat pun rasa tak bersih ajek

    Diharap saudara dapat membantu saya

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  14. Isrul said,

    November 17th, 2010 at 7:50 pm

    Utk pengetahuan tuan2, sekiranya terkencing ketika solat akibat tidak lawas ini solat anda masih sah..kerana ia tergolong dlm kategori penyakit..sesudah solat bersihkanlah ia

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  15. Hamba Allah said,

    November 19th, 2010 at 9:54 am

    Assalamualaikum.
    En.Shuhaimi & En Osman,

    saya jg mengalami sakit yg same hampir 10 thn.sukar bg saya melakukan aktiviti harian terutama sekali ibadah solat..
    Dengan penuh harapan,boleh berikan contact number atau alamat lengkap rumah haji tersebut kpd saya melalui emel

    ( ilman.iman@yahoo.com )

    Harap tidak keberatan kongsi bersama bagaimana sy nk pulihkn kesihatan sy ini..Saya ingin berubat.Barakallah hu fik .. JazakAllahu khairan kathiran

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  16. Zainudin said,

    November 30th, 2010 at 12:50 pm

    En Osman bagaimana dapat saya hubungi Tuan Haji Maarof. Boleh dapatkan no talipon dan alamat beliau di Kota Damansara.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  17. Bazli said,

    December 10th, 2010 at 3:09 pm

    Salam Pak Ngah, cadangan saya cuba amalkan minum air ecpi.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  18. Nizam said,

    December 16th, 2010 at 6:05 pm

    En Osman bagaimana dapat saya hubungi Tuan Haji Maarof. Boleh dapatkan no talipon dan alamat beliau di Kota Damansara. Tolong email ke alamat email saya..terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  19. mkhairool said,

    December 22nd, 2010 at 9:43 am

    salam En Osman,
    boleh tak en emelkan saya alamat dan no telefon haji maarof di damasara tu,saya nak ubatkan isteri saya,sudah 6 bulan menanggung penyakit ni..
    terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  20. aizat said,

    January 10th, 2011 at 6:06 pm

    Salam.. saya perlukan contact no haji maarof atau haji berkenaan yang dapat mengubat penyakit ini.. bermacam petua telah saya amal.. namun kurang berkesan… harap dapat emel kepada saya : ai-zat@hotmail.com (datch ye… bukan underscore) .. syukran sahabat semua..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  21. rozaini said,

    January 19th, 2011 at 9:40 pm

    Assalamualaikum En Osman,
    Anak saya yg berumur 15tahun mengidap penyakit yg sama boleh tak
    bg saya no tel dan alamat tuan haji maarof dlm emel saya rozaini_zainol@yahoo.com.
    JazakAllahu Khairan kasiran

    a

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. ahmad said,

    February 8th, 2011 at 10:23 am

    Tuan Puan, jgn percaya pada air ECPI..ia hanya ar minuman yg sama dengan air mineral dan tak beza jika minum air suam….saya rasa sapa sapa yg belajar fizik akan tau ….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  23. ahmad mohd said,

    February 9th, 2011 at 6:47 pm

    Assalamualaikum En Osman,
    Boleh tak Encik emailkan saya alamat dan no telefon Haji Maarof di damasara tu,saya,sudah 3 bulan menanggung penyakit ni..
    terima kasih. mmohd@hotmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  24. Tarmizi said,

    February 11th, 2011 at 10:13 pm

    Assalamualaikum En Osman,
    Boleh tak Encik emailkan saya alamat dan no telefon Haji Maarof di damasara.
    Tkasih.

    tarmiziismail@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  25. Nor said,

    February 14th, 2011 at 9:18 am

    Assalamualaikum En Osman,
    Boleh tak Encik emailkan saya alamat dan no telefon Haji Maarof di damasara.
    Tkasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  26. Naseer said,

    February 20th, 2011 at 2:34 am

    Assalamualaikum En Osman,
    Saya pun mengalami masalah yang sama lebih 10 tahun, amat menyusahkan terutama ketika mahu solat. Boleh tak Encik emailkan saya alamat dan no telefon Haji Maarof di damansara.
    Tkasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  27. ckin said,

    February 22nd, 2011 at 1:42 pm

    Assalammualaikum…WBKTH..
    Cuba dapatkan rawatan di Pusat Rawatan islam Darussyifa’.(Ustaz Harun Din)
    Berpusat di bangi..
    Namun, terdapat cawangan2 di beberapa kawasan…
    Sesungguhnya, kesembuhan itu dengan kuasa ALLAH..
    Semoga segala ikhtiar itu mendapat berkat dan keizinan dariNYA yg maha berkuasa…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  28. samsol said,

    March 24th, 2011 at 12:15 am

    askm en osman mtk bg no tel hj maarof,sy nk mcuba seksa sgt3 kencing x lawas ni nk tido sgtlh susah

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  29. lin said,

    April 19th, 2011 at 7:12 pm

    anak perempuan saya berumur 4 thn mengalami kerap kencing……kadang2 sampai lebih 5kali dalam sejam…apa yang patut saya lakulan?..tq

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  30. sharil said,

    April 27th, 2011 at 8:41 am

    salam..saya mempunya masalah yang sama..siap ada air kencing bercampur darah lagii..boleh saya dapat kan contact hj di damansara tu tak..tolong saya..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  31. rohayu said,

    July 13th, 2011 at 9:16 pm

    as salam..cb hbgi pak razak di bndr baru bangi.isyaALLAH mudahan boleh sembuh dgn izin ALLAH TAALA.O193981461.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  32. zira said,

    July 23rd, 2011 at 10:12 am

    a’kum en osman, boleh bg no tel hj maarof di damansara. suami saya dh 3 thn menderita penyakit ini sampai tahap air kencing tak boleh keluar. tolong email kan kepada saya suzira74@yahoo.com.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  33. AH said,

    July 24th, 2011 at 10:18 pm

    tolong emailkan sy alamat hj maarof dan no telefon dia..dah 6 tahun derita..

    ni email sy:jayjay.fernandez11@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  34. Die said,

    July 26th, 2011 at 10:31 pm

    Salam, Encik Osman & Encik Suhaimi. Boleh emailkan alamat atau no. contact Hj Maarof. TQ

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  35. Die said,

    July 26th, 2011 at 10:33 pm

    Salam En Osman & En Suhaimi, boleh emailkan alamat @ no contact Hj Maarof pada saya: psdiee6168@yahoo.com. TQ

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  36. mahar said,

    August 1st, 2011 at 4:53 pm

    salam,,EN osman tlg emailkan saya alamat n no contact Hj Maarof t,kasih

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  37. aiman said,

    August 7th, 2011 at 11:30 am

    assalamualaikum,sya nak tips kencing x lawas.1>makan @minum ubat Hempedu bumi Sbb khasiatnya tinggi.2>setiap malam sapukan ubat panas dan urut di atas pada kemaluan.3>jgn kerap meningikan syahwat.4>Ingat penyakit dtg dri Allah,dan Allah juga meyembuhkannya.seorg Doktor yg pakar ialah ingat,m’renda diri dan b’tawakkal kpd Allah s.w.t seperti Ibn Sina.byk kan b’zikir kpd dgn Nama Allah ada Kelebihan Pada Nama-namaNya.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  38. mohd fauzi said,

    August 8th, 2011 at 9:30 pm

    assalamualaikum .sesiapa ada masalah kencing tak lawas boleh cuba mengamalkan biji labu,boleh dapat d cosway atau mana mana kedai yang menjualnya insyaallah berkesan.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  39. Qadry said,

    August 12th, 2011 at 7:47 pm

    Salam,, En Osman tlg emailkan saya alamat dan no tel Hj Maarof. Terima kasih
    mrcuee@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  40. mohd yusof darman said,

    August 13th, 2011 at 11:19 am

    salam.En Osman tlg emilkan pd sy alamat dan no phone Hj Maarof pada sy.Terima Kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  41. che md rozi said,

    August 19th, 2011 at 6:48 am

    Salam…. tlg email no phone Hj Maarof ke chemdrozi@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  42. Fadli said,

    August 22nd, 2011 at 11:54 am

    salam… En. Osman minta tolong bg no tel Hj Maarof ke email saya fadli_hzh@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  43. Faa Khashoggi said,

    August 29th, 2011 at 2:17 am

    Salam en. Osman,
    Ibu mertua sy mengalami masalah sama, saya amat hargai kalau en blh emailkan alamat dan no phone hj maarof tersebut. monavieaddict@gmail.com
    Terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  44. jimmy said,

    September 1st, 2011 at 11:02 pm

    Salam en. Osman,
    adik sy mengalami masalah sama, saya amat hargai kalau en blh emailkan alamat dan no phone hj maarof tersebut. jimmy8414@gmail.com
    Terima kasih.
    salam

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  45. rosminah said,

    September 2nd, 2011 at 8:31 am

    salam En Osman tlg emailkan saya contact hj maarof. rosminahmohd@yahoo.com tolong ya!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  46. yus said,

    September 7th, 2011 at 2:29 pm

    salam En Osman tlg emailkan saya contact hj maarof. sham3716@yahoo.com tolong ya!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  47. matjep said,

    September 10th, 2011 at 9:55 am

    assalamualaikum

    en osman boleh saya dapatkan alamat, no telefon, email atau apa saje utk menghubungi haji maarof.

    tolong email kepada saya yer.

    terima kasih bebanyak

    matjeppo@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  48. azmi said,

    September 20th, 2011 at 12:13 pm

    assalamualaikum en othman..harap dpt membantu saya,sbb sye dh xtahan menanggung derita kencing xlawas lebih 15thn lamanya..saya minta sgt22 en othman berikan no tuan haji maarof..i.allah dgn izin allah penyakit sy akan sembuh..dan sy sgt22 menghargai kepada sesiapa yg dpt menolong sy…syukran jazakumullahu khairan kathira..0179078922

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  49. derita said,

    October 27th, 2011 at 1:21 pm

    salam en. osman ..
    tolong email num dan alamat ustaz kat email saya , dah terseksa nii , tq ..
    ahmadsyarqawihassan@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  50. Iman Noraina said,

    October 28th, 2011 at 10:54 am

    Assalamualaikum En Osman & En. Suhaimi,

    Harap dpt berikan no. tel & alamat Tuan Hj. dr Damansara yg boleh saya hubungi. Segala pertolongan drp saudara2 moga diberkati Allah selalu. Ini alamat email saya (imannoraina@yahoo.com).Terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  51. m.yaseen said,

    November 2nd, 2011 at 11:12 am

    assalamualaikum en. osman & en. shuhaimi.
    sy juga menghadapi masalah yg sama. mohon tuan berkongsi kesihatan tuan dgn sy, blh sy dapatkan no. tel & alamat mereka. mga ALLAH swt berkati n rahmati kamu. sekian salam. email sy muhammadyaseen_jannah@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  52. mohd said,

    November 7th, 2011 at 8:45 pm

    salam en.osman & en.shuhaimi, sy hadapi perkara yg sama..boleh tak emelkan sy alamat & no.tel mereka..trima kasih..cenderawasih@webportal.com.my..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  53. Mohamed Natar said,

    November 9th, 2011 at 11:28 pm

    Assalamualaikum En.Osman,Saya mengalami masaalah yg sama hampir setahun,Boleh tak e-mailkan saya alamat dan no.tel Tuan Haji Maarof.
    Semoga bantuan En.Osman mendapat rahmat dari ALLAH.
    Sekian,Wassalam,e-mail saya:-
    mohamednatar@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  54. yazid Naim said,

    November 22nd, 2011 at 11:00 pm

    En. Osman tolong emelkan kepada saya no tel,atau alamat yg boleh saya hubungi Haji Maarof,isteri saya sudah setahun lebih mengalami masalah berkaitan kencing tak lawas.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  55. teruna sengsara said,

    December 2nd, 2011 at 8:08 pm

    Saya ada masalah kencing tak lawas,saya telah mencuba minum air biji barli seperti yang dicadangkan.Tetapi kaedah tersebut tidak menjadi,saya check kat hospital doktor cakap saya tidak ada apa-apa masalah.tetapi saya masih rasa saya berpenyakit kencing tak lawas.Ada cara lain tak yang boleh saya amalkan?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  56. Ustaz Irfan Al- Syatery said,

    December 23rd, 2011 at 3:58 am

    Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan,

    Saya ada cara untuk membantu anda tetapi bukan mengubati kencing tidak lawas tetapi membantuketika hendak solat iaitu sebelum solat hendaklah tuan dan puan berhadas kecil terlebih dahulu kemudian ambil wuduk dan balut zakar bagi yang lelaki sahaja. Bagi perempuan hendaklah memakai lampin.
    Jika ada masalah join saya di facebook http://www.facebook.com/izidni

    Terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  57. Ustaz Irfan Al- Syatery said,

    December 23rd, 2011 at 4:09 am

    Assalamualaikum,

    Ataupun selepas anda berhadas kecil hendaklah anda cuba untuk berhadas besar dan waktu itu cuba tekan kan mungkin ada air yang lebih dapat dihabiskan.http://www.facebook.com/izidni

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  58. sepupu Osman said,

    January 1st, 2012 at 1:28 pm

    Salam, encik Osman dah lari malam sebab ramai sgt cari dia. Rasanya encik Osman dah meninggal kot…

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  59. raja fesal said,

    March 16th, 2012 at 10:50 am

    Cara kencing yang betul ialah mengikut cara Sunnah Nabi SAW. Semasa kencing, kita perlu mengikut adab yang telah digariskan dalam Islam kerana kebanyakan manusia mendapat azab kubur hanya akibat kencingnya tidak sempurna (percikan air kencing kena pada pakaian).

    Sebagaimana sabda Rasullullah SAW :

    “Sucikanlah dirimu dari air kencing, kerana sesungguhnya sebahagian besar seksa kubur itu disebabkan olehnya”. (Hadits Riwayat Ad-Daruquthni)
    Cara kencing yang betul ialah
    mencangkung sambil menutup kepala. Syaitan akan kencing di atas kepala yang tidak ditutup.
    Punggung pula duduk di atas kaki kanan. Tarik seluar atau kain hingga ke paras bawah lutut.
    Tangan kiri anda menekan sedikit di perut. Tangan kanan diguna untuk tutup kepala. Sila rujuk gambar.

    Like or Dislike : Thumb up 3 Thumb down 2

  60. raja fesal said,

    March 16th, 2012 at 10:52 am

    http://3.bp.blogspot.com/-zxDi2c4s4J0/TaM5FLEzAHI/AAAAAAAAApI/UQvQ13DedWM/s320/Optimized-Untitled.png

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  61. mazni said,

    March 20th, 2012 at 2:28 pm

    Assalamualaikum En Osman,
    Boleh tak Encik emailkan saya alamat dan no telefon Haji Maarof di damasara tu.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  62. mazni said,

    March 20th, 2012 at 2:45 pm

    En Osman bagaimana dapat saya hubungi Tuan Haji Maarof. Boleh dapatkan no talipon dan alamat beliau di Kota Damansara.
    mazni@ciast.gov.my

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  63. Ali said,

    April 25th, 2012 at 3:58 pm

    Salam, En Osman. Ayah saya mengalami masalah kencing tidak lawas ni dah lama juga. Insyallah dia hendak pergi menunaikan haji tahun ni. So masalah besar buat ayah saya. Boleh tolong emailkan no telephone dan alamat beliua di Kota Damansara. Terima kasih banyak2.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  64. Ali said,

    April 25th, 2012 at 3:59 pm

    alam, En Osman. Ayah saya mengalami masalah kencing tidak lawas ni dah lama juga. Insyallah dia hendak pergi menunaikan haji tahun ni. So masalah besar buat ayah saya. Boleh tolong emailkan no telephone dan alamat beliua di Kota Damansara. Terima kasih banyak2. – rsobian@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  65. muaina said,

    September 5th, 2012 at 12:21 pm

    Salam,
    Enck Osman,boleh tak bagi nombor telepon tuan haji maarof dari damansara,amat terseksa kencing tak lawas ni,berapa kali nak masuk toilet,kalau malam lagi lah,tidur pun tak lena,tolong lah En osman,bole email kan alamat tuan haji maarof kat email address saya muainamohdabdullah@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  66. fami said,

    November 26th, 2012 at 12:01 am

    Assalamualaikum ,
    sy juga mengalami kencing tak lawas .
    .. Paling susah ketika solat semasa rukuk dan sujut . Kdg2 terasa keluar air kencing

    Ade spe2 bole share tips pada kwan .
    Insyaallah , jika anda share . Maksudnya anda suda selesaikan masalah ni .
    Bole ke email kwan : miellehfx@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  67. Abdul Naim Abdullah said,

    December 22nd, 2012 at 4:47 pm

    Assalamualaikum En Osman,
    Boleh tak Encik emailkan saya alamat dan no telefon Haji Maarof di damasara.
    Tkasih. (nayli_khayrin@yahoo.com)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  68. alissa said,

    January 25th, 2013 at 2:48 pm

    Salam..boleh email kan num haji maarof tu x?seksa nak tanggung sakit macam ni..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  69. Izzat said,

    February 10th, 2013 at 4:40 am

    Assalamualaikum wbt..saye cuma mmberi cdangan..saya juga ada masalah kencing tak lawas,semenjak saya kanak2..saya ada terbaca amalkan berdehem 3 kali sewaktu buang air kecil..berdehem ini seolah meneran..Alhamdulillah..selepas diamalkan saya sangat jarang menghadapi masalah ini lagi walaupun terjadi kadang2..http://soaljawab.wordpress.com/2007/04/24/berdehem-selepas-kencing/

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  70. Ahmad said,

    March 18th, 2013 at 5:40 am

    salam en.osman
    boleh bg no haji maarof x?ini emel saya ahmadmadjilan@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  71. Mykila Cyunk said,

    March 25th, 2013 at 5:59 am

    the cuba tapi sama saja laa..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  72. Anonymous said,

    April 8th, 2013 at 10:24 pm

    rebus daun ketumbar dgn api perlahan sampai jadi kaler teh minum sblm tidur
    dan pagi kalu dah kronik sgt boleh campur dgn air rebusan barli InsyaAllah berkesan

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  73. suzek said,

    April 30th, 2013 at 12:43 am

    salam..kongsi sikit. dulu pernah alami sakit ni. mak bg makan aloe vera tp yg ori dr pokok lidah buaya tu..kalau tak boleh makan terus potong kecik msuk dlm susu..kulitnya buang..lg satu cuba makan petai bakar. mkn dgn nasik pn boleh..semuanya Allah yg beri..yg penting kita usaha..tq

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  74. Dmiey said,

    May 30th, 2013 at 3:02 pm

    Askm en. Osman…boleh bg no. contact Tn. Haji kat sy skali..kelisagold80@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  75. iyda said,

    June 12th, 2013 at 5:14 pm

    salam en osman, bole x tlg email kan contact number HJ maarof..tlg ye encik

    iydasyazz@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  76. ridzuan said,

    June 18th, 2013 at 10:58 am

    assalamualaikum
    tolong emailkan alamat hj maarof pada hijrah_member@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  77. asraf said,

    June 26th, 2013 at 3:22 am

    Assalamualaikum En Osman,
    Boleh tak Encik emailkan saya alamat dan no telefon Haji Maarof di damasara.
    Tkasih. asyrafzainuddin92@gmail.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  78. semua cari osman said,

    July 14th, 2013 at 9:39 pm

    semua mencari osman. tapi osman x muncul2.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  79. kamal said,

    October 31st, 2013 at 11:00 am

    salam en osman da n en suhaimi.. bolehkah kiranya bagi saya no telepon hj maarof tu … atau pun sesiapa sahaja yang ade no telepon tersebut … mintak tolong sangat hantar kan ke emel saya… kamal_mbe@yahoo.com …. susah sangat nak solat…. tolong lah …

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  80. Iela said,

    November 9th, 2013 at 10:07 pm

    Mcm mna nak dpat contact dngan ustad tu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  81. auzir said,

    November 12th, 2013 at 9:23 pm

    Assalamuilaikum saudara2 ku sekalian dulu saya pun ada masalah mcm saudara semua lepas pergi hospital baru tahu kene batu karang, sekarang dah ok boleh hubungi saya di auzirismail444@gmail.com utk bertukar pendapat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  82. Mat said,

    February 13th, 2014 at 4:22 pm

    Asalam en osman bleh bg cntac no hj maarof

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  83. Mat said,

    February 13th, 2014 at 4:24 pm

    Asalam cik osman bleh bg cntac no hj maaroj…wan_mohd_fauzie@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  84. Liana Jezlin Jezlin said,

    April 13th, 2014 at 4:20 pm

    no komen

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  85. Jasmin Bunga Ros said,

    April 14th, 2014 at 1:52 am

    Saya nak juga alamat haji maarof kota damansara nak bawa bapa saya

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment