online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Menghilangkan Keputihan | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Menghilangkan Keputihan

Bagi wanita yang mengalami masalah keputihan disarankan agar mencuba petua ini. Ambil secekak daun pegaga bersama akarnya dan cuci bersih. Kemudian direbus di dalam periuk. Setelah mendidih campurkan sedikit garam dan biarkan suam. Kemudian ambil air rebusan yang suam tersebut dan cuci kemaluan. Lakukan 3 kali seminggu.

Oleh, Yusliza Mohd Yusof, Jerantut Pahang

36 Comments »

  1. nana said,

    July 16th, 2008 at 4:07 pm

    Saya menghadapi masalah peha besar dan lembik dan saya ingin mengetahui bagaimanakah cara untuk mengecilkan peha sebab saya berbadan kurus. Tambahan lagi urat saya nampak.Hal ini berlaku kerana saya dulunya telah mengambil luxor sbg makanan tambahn untk menaikkan badan.Masalh sekarng saya sudah tidak memakan produk tersebut.Tolong lah bantu saya.

    Like or Dislike : Thumb up 2 Thumb down 0

  2. Mila said,

    November 3rd, 2008 at 4:35 pm

    Aq pny mslh,selangkangan paha ku hitam,apalg klo lg haid,ky’a aq ngrasa klo selangkangan ku tuh item bgd,tp bkn hitam daki karna aq sering gosok pke batu,gmna cpa menghilangkan’a y?

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  3. ifah said,

    March 19th, 2009 at 9:42 am

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4

  4. Sufya said,

    May 11th, 2009 at 5:16 pm

    saya menghadapi masalah ponggong dan peha yang besar… saya ingin tahu bagaimana cara ingin mengecilkan bahagian ponggong dan peha saya supaya kelihatan kecil dan menarik….

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 1

  5. ida said,

    May 13th, 2009 at 1:27 pm

    hi, saya bertubuh kecil dan mempunyai ketinggian 150cm,saya menghadapi masalah peha yang besat dang punggung yg besar.saya memerlukan petua atau nasihat bagaimana untuk mengecilkan saiz peha dan punggung yang ideal dengan ketinggian saya

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. laila said,

    August 22nd, 2009 at 4:33 pm

    saya terlalu gila kan seks lelaki,pdahal saya lelaki. saya tak bernafsu dengan eprempuan

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 1

  7. bunga said,

    August 22nd, 2009 at 4:36 pm

    saya ade masalah berat badan.. berat badan saya hanya 41kg sahaja ketinggian saya 155.. saya ingin menambah berat badan… tapi macam mana?? tolong bantu saya menyelesaikan masalah saya… terima kasih.

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  8. keputihan wanita said,

    August 29th, 2009 at 6:48 pm

    Untuk yang menghadapi masalah keputihan, sila ke laan web di bawah:
    http://www.klik4sihat.com/keputihan

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. Alah said,

    November 24th, 2009 at 5:33 am

    Untuk masalah keputihan,sila ke laman blog http://www.drherba.blogspot.com
    JAMINAN WANG DI KEMBALIKAN JIKA TIDAK BERKESAN DLM MASA 2 MINGGU

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  10. ziti bella said,

    December 29th, 2009 at 2:38 am

    Sorry mak nyah!!!putih2 ni tak main lehh!!!geli kau!!!!mak ni bentuk fizikal macam perempuan gitu tapi putih2 ni sorry mak tak main lehh!!jangan marah see u..auuww…geli nye mak….!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. Gha_this sweEt said,

    February 10th, 2010 at 8:13 pm

    Mmg lah nyah oi ko 2 jantan man0 do kua keputihan..SEngal!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  12. ecah said,

    March 1st, 2010 at 1:49 pm

    hi..i de msalah sgt2..
    i brumur 23 taun..
    tinngi i 157
    n berat i cume 33kg je..
    i malu sgt2 dgn diri i smpai kdg segan nak jumpa Owg ramai..
    smpai de y cakap ape ade pada rupa kalau badan mcm rangka bernyawa..
    please..lau de petua ape2 tolong emailkan pada i..
    babyecah88@yahoo.com

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  13. zaza said,

    April 11th, 2010 at 6:22 pm

    hi.. i ada masalah keputihan dah lme dah.. my sluar dlm pon dah bersih skrang ni.. x mcm dulu..dulu…aduii.. x selesa..gatal
    i mmg suggest product ni kat u all
    tgk kat sni
    http://revirgyn.webs.com/

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  14. zaza said,

    April 11th, 2010 at 6:23 pm

    lpe nk ckp sgt snang spray je kat situ

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  15. eka said,

    April 22nd, 2010 at 3:37 pm

    kawan saya bertanya,bagaimana cara mehilangkan nye???

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  16. QQ said,

    May 2nd, 2010 at 1:28 pm

    Gunakan Crystal-X untuk menghilangkan keputihan

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  17. idda said,

    June 8th, 2010 at 2:57 pm

    salam
    punggung n peha besar…rajin2kan senaman turun naik tgga
    yg itam legam tu….bolehla beli tawas(bese bli kat kdai india@tmpt dorang jual bunga o sirih mesti ada…ketul cam batu wane putih…kdg de serbuk gak)..tumbuk sampai jd cam garam halus…time mndi o nak tido mlm gosok…jgn x gosok…
    kepada yg bermasalah…silalah amalkan…insyaallah

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  18. siti nor aishah bachok said,

    July 23rd, 2010 at 9:25 am

    terima kasih dengan memberi petua tu,saya akn mencuba…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  19. siti nor aishah bachok said,

    July 23rd, 2010 at 9:27 am

    assalammualaikum
    saya nak mintak satu lagi cara macam mana nak tembam kan punggung dan badan saya,suami saya kata saya semakin kurus padahal dulu masa sekolah saya tembam dia suka,sekarang saya nak tembam macam masa sekolah, bagaimankah caranya?

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  20. tika said,

    December 5th, 2010 at 1:39 am

    maaf ya…ada petua lain mengatakan…tapis airnya dan minum yg mana betul???
    minum atau cuci..???

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  21. rozana said,

    March 1st, 2011 at 8:16 pm

    perot agak bunci, peha besr dan ponggong besar…aku nk nmpak mcm anak dara semula..tolong…..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. rihanna said,

    July 20th, 2011 at 2:00 pm

    saya dh berkahwin hampir 6 bulan, dan masih lagi tiada tanda2 hamil. setiap bulan bila period, sy akan sakit senggugut yg agak kuat jgk laa..n bila tak period, sy menghadapai masalah keputihan. keputihan yg saya hadapi tu kadang2 bayk jgk terutamanya sblm sy period. ada ketika nya keputihan sehingga keluar ketul-ketul putih. adakah masalah2 ini yg menyebabkan sy sukar hamil?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  23. hayati said,

    July 28th, 2011 at 12:47 pm

    saya mglami haid x tratur ,keputihan mcm2 ubat dh cb tp x bkesan pn dh pergi jupe doktor ok sekejap pastu bila habis ubat keputihan brulang lg.tlg bg petua untk selesaikan msalah sy ni?

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  24. dyla1990,21 sp... said,

    October 4th, 2011 at 4:14 pm

    saya mngalami masalah punggung yg besar ttp ape yg mngecewakan saya bdan saya kurus seperti model…pinggul saya yg lebar menyebabkan saya rs rendah diri..bolehkh bg petua bgaimn nk mngecilkn pinggul agar nmpk mntap dan mnawan memikat hati…gedek2!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  25. dyla1990,21 sp... said,

    October 4th, 2011 at 4:20 pm

    ha lagi 1…pinggul dah lebar tp celah kangkang plak jd masalh….mcmn nk putihkan semula celah kangkang saya ni dah hitam berdnok mcm pungkuq kuali…kehitamn ni merebak sampai ke bawah disebabkn masalah keputihan yg melampau!!yaallh macam2 produk dah saya pkai tp masalah msih berlarutan…saya sedih la..huhuhu..ade sape2 simpati tak!!!tolongla bntu saya….mmdangkan saya xlama lagi ingin berkhwin ..saya takut laki saya lari….mlu la nnti dia nmpak hbeh hitam2 2..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  26. Dr salwa said,

    October 26th, 2011 at 4:14 am

    Salam,
    Bagi yang inginkan pendapat ke2(2nd opinion) untuk masalah kesihatan wanita dan keputihan,sila ajukan soalan anda diblog http://www.klinikkeputihan.blogspot.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  27. mamasayang said,

    October 27th, 2011 at 10:24 pm

    Rawat keputihan dengan alfalfa. Maklumat lanjut di sini:

    http://permatacintaku.blogspot.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  28. molley said,

    December 29th, 2011 at 10:20 pm

    sy ada msalah kputihan,,pls beri tahu sy bgaimana nak hilangknnya,,,

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  29. Drc Salwa hassan said,

    January 14th, 2012 at 7:47 am

    Bagi masalah vaginitis/keputihan sila baca entri terbaru saya bertajuk vaginitis-sindrom derita dalam senyap

    di http://www.klinikkeputihan.blogspot.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  30. b said,

    March 14th, 2012 at 3:33 pm

    idda
    tawas?dkt kdi india yg jual bunga/sirih ade eh?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  31. Dhinie said,

    March 16th, 2012 at 4:44 pm

    dimana saya bisa dapatkan daun pegaga dan akarnya? dan bagaimana bentuknya….thanks

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  32. wawa said,

    May 9th, 2012 at 2:11 pm

    sesapa yg ada masalah keputihan tu..bole cuba blender kan ibu kunyit dan garam kasar bersama air panas sket..tapis dan minum selama 3hari berturut2.minum skali 1ari..minum pagi2 semasa perut kosong..baik semasa baru bgn tido..InsyaAllah berkesan..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  33. izzah said,

    May 18th, 2012 at 9:21 pm

    npe bile sy mkn lmbt…..esok mst jari tgn sh kaki sy kembang macam kena cucuk tmbah air…..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  34. Dr Salwa Hassan said,

    July 19th, 2012 at 11:07 pm

    Salam,
    Entri Terbaru bertajuk DILEMA KEPUTIHAN DIKALANGAN GADIS REMAJA
    http://www.klinikkeputihan.blogspot.com

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  35. Pesheck Nthue Dedex Tha said,

    April 16th, 2013 at 8:08 am

    lalu cara lain ada tidak mba? tolong jawab ya terima kasih sebelumnya.

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  36. Shikin said,

    June 6th, 2013 at 3:28 am

    sy ada mslh keputihan yg bnyk…..x thn bau dia…sbn pon dh tp x ok ok jgk.mcm mna n?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

*