online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Bau Ketiak Lelaki Menjadi Penawar Tension? | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Bau Ketiak Lelaki Menjadi Penawar Tension?

Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja ” diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh “digoda” dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia dalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.

Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang…. dipetik dari majalah PA&MA…Feb 2004…kalau tak caya…

So kengkawan kalau tengah stress tu …..bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend.
Bagi kaum adam pulak, simpan bau ketiak tu utk orang tersayang.

Moral of the Story…. So kalau isteri dok tention tu … lepas balik riadah..calit sikit bau ketiak anda..yang masam tu insyaallah mood dia ok…….
Ha..ha…ha. … selamat mencuba…& Kepada para isteri jangan dok tension sangat…nanti kena cium bau ketiak suami ……..

33 Comments »

  1. rin said,

    August 29th, 2008 at 12:31 am

    lepas ne ble laaku try cium ketiak laki aku

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  2. mama said,

    January 6th, 2009 at 1:23 pm

    de kemungkinan fakta ni betul berkesan coz saya bila tension2 suami peluk bila baru balik keja… dapat cium bau ketiak dia rasa tenang sangat2. kalau dia kena outstation 3-4 hari x cium bau ketiak dia tegang je perasaan…. so sapa yang dah bersuami tu try2 la ubat tension ni… mujarab

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  3. its me said,

    June 4th, 2009 at 11:35 pm

    mmg betol..coz i rasa tenang sgt2 bila dpt cium ketiak suami i…
    xdpt mesti mngamuk sakan i..
    cubelaa..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  4. sephia said,

    July 5th, 2009 at 10:28 pm

    esok i nak try cium la hahahha….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  5. babychulo said,

    July 5th, 2009 at 10:29 pm

    ermmm betul jg… mana tau betul boleh kurangkan tekanan?? nak try la

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  6. eira shaziera said,

    October 8th, 2009 at 11:44 am

    aku bkn setakat bau n cium je..siap jilat lg..aku mmg suka sgt kat bau ketiak lelaki ni bg aku ni la bau jantan sejati n bau die special sgt2..tenang n mendamaikan..tiap2 hari bila die jemput aku balik dr ofis aku masuk je dlm kete terus die suakan ketiak die kat aku bagi aku cium hari2 camtu dah jadik rutin..lupe sume tekanan kat ofis tadi..g satu aku suka cium ketiak die lepas die besukan men futsal ke,jogging ke die balik je umah die seakan2 tau ape kehendak aku iaitu bau ketiak die..best bangat!!!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. Risna said,

    February 3rd, 2010 at 3:04 pm

    wow….petua yang amat mudah.Aku memang tension sgt2 skrang ni.Mujurlah aku dah kawin.Tunggu ler suami aku balik nanti,terus aku nak cium ketiak suamiku…..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  8. Nak urut guna payudara? 18sx .. kot | mrnamie said,

    July 22nd, 2010 at 12:43 am

    [...] ape pada lelaki yang boleh buat umur korang bertambah. hehe..Aku ade dengar yang untuk pompuan, bau ketiak lelaki yang buat kaum wanita ni hilang stress, tapi bab panjangkan umur tak sure lak pulak. Nanti aku suruh saintis-saintis kaji hal ni [...]

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. SUSANTY said,

    February 18th, 2011 at 2:16 pm

    betullll juga, tapi yg ada klo sering nyium bau ketiak jadi pingsan

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  10. ketiak lanjiao said,

    May 1st, 2011 at 4:08 pm

    ampa semua awat yg kotoq sangat ? cam haram gi . butoh pak ang weh !

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. eira shaziera said,

    May 17th, 2011 at 8:55 pm

    to ketiak lanjio..awat hang hangat hati sangat???aku n sume kat ats tu bkn dok hidu n jilat ketiak hang yg sah2 bau cam bangkai babi mati tu kan???hang x suka tu hang punya pasai la..g mampos la mak bapak n hang sekali kan???aku kesah ke???biol!!!!!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  12. Zetty Din said,

    September 29th, 2011 at 8:31 pm

    sebenarnya.. wanita rasa selamat bile ada bwh ketiak suami die..so kalo masam pn wat2 xbau je..huhu =p

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  13. Sameon said,

    October 11th, 2011 at 2:26 am

    I ada try bau ketiak abang I masa die lepas main futsal, mana tau boleh2 hilangkan tension study subjek Kemahiran Hidup.

    Sekali bau tom yam, 20 minit I pengsan.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  14. Resit said,

    October 11th, 2011 at 6:56 am

    Kawan saya kalau lpa sport ketiak dia hamis mcm ketiak tapi peempuan suka.member laki smua lari tp pompuan dekat.ptt la pompuan suka asam rpnya sk ketiak masam

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  15. hanun said,

    October 11th, 2011 at 7:13 am

    sy slalu bau ketiak abang apik sy..mmg mujarab..sekian

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  16. HF said,

    October 11th, 2011 at 7:26 am

    hey! baik2 sikit r… ketiak abang apik sy punya ok!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  17. ahmad said,

    October 11th, 2011 at 10:57 am

    ketiak abg apik is my faveret.. try le ketiak die..bleh wat sup basahan bile rindu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  18. hanun fatiha said,

    October 11th, 2011 at 11:11 am

    Saya selalu curi2 malam jumaat pergi lab bf saya, syafiq marzuki. saya ajak dia pergi belakang shokudou (cafe), suruh dia bagi ketiak dia kat saya utk saya bau. Memang akan hilang tensyen untuk seminggu lagi2 dengan jikken2 yg susah tu. Thanx abg apik ek =)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  19. Nor Azila Lani said,

    October 11th, 2011 at 11:15 am

    Hey hanun, ketiak syafiq tu I punya ok! You jangan nak ngada2..!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  20. Nasrun Najib said,

    October 11th, 2011 at 11:17 am

    Saya ada housemate, Nasrullah bin Muhammad dari Machang. Wpun saya laki2, tapi ketiak dia adalah ubat penenang rindu utk saya.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  21. fahim said,

    October 11th, 2011 at 11:22 am

    aku dulu lord maahad..tp sejak aku tercium bau ketiak membe aku syafiq aku rase hidup aku smkin hari smkin syg.. btw buat pengetahuan korang sblum die nak p basuh baju aku wat2la baik dgn die nak basuhkan baju die..time tula aku sedut hbis2 bekas bau ketiak yg melekat kat baju die..ahhhh sronoknye hidup ini.. thank syafiq

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. wawa pinky said,

    October 11th, 2011 at 11:29 am

    hey2… kenapa ashik abg apik je? abg ahmad punya lg kaw ok!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  23. Sameon said,

    October 11th, 2011 at 11:33 am

    bising nye anak2 ni
    pergi main jauh2
    akak kedap sekor2 dengan ketiak tom yam akak kang
    seminggu x boleh minum air

    SHuuh shuuh

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  24. hanya insan biasa morioka said,

    October 11th, 2011 at 11:40 am

    adakah bau kelengkang juga disukai kerana kemasaman ketiak dan kelengkang agak sama ditambah pula sentuhan erotis kaw kaw

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  25. resit said,

    October 11th, 2011 at 11:48 am

    .mohon share

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  26. Hanun Fatiha said,

    October 11th, 2011 at 11:52 am

    betulke ketiak abg ahmad nie sedap wawa pinky? tp yg pnting i lg suke abg apiq punye okey.lemak bermadu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  27. wawa pinky said,

    October 11th, 2011 at 2:56 pm

    U tak try lagi. Ketiak abg ahmad I ni, sekali bau macam rasa makan tomyam sekali. Ala2 pakej gitu… Sedap tau! Tapi ada side effect la u, pengsan 20 minit..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  28. wawa pinky sebenar said,

    October 11th, 2011 at 3:09 pm

    aik… kenapa ada org menyamar jadi sy? semua org dengki dgn ketiak abg ahmad sy ke??? jgn la sampai menyamar jadi sy OK!! pegi la amik ketiak abg capik

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  29. wawa pink black said,

    October 11th, 2011 at 3:58 pm

    wawa suka armpit abang ahmad
    maklumlah beliau kuat bersukan, senang nak masak tom yam
    kalau malam2 wawa x boleh tido, wawa bau kelengkang die
    konfem 8 jam pengsan

    sekian mohon share

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  30. Ketiaku kelakianku said,

    November 30th, 2011 at 5:25 pm

    emmmmm.. mukin betol jugak ape yang dikata.. bau ketia lelaki ni memang unik. bau dia lembut2 tajam.. aku pun pelik sebab aku pun suka bau ketiaku sendiri..huhu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  31. azieta nor said,

    July 1st, 2012 at 11:26 am

    smua wanita harus m’cuba..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  32. hilangkan bau ketiak said,

    November 16th, 2012 at 10:51 pm

    macam ni pun ada kaa..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  33. firz said,

    December 15th, 2012 at 9:59 am

    sy lak suka cium tiak grul..nak lak yg pakai satin..pergh..!! stim woo….!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment