online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Petua Merancang Jantina Anak | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Petua Merancang Jantina Anak

Petua yang amat berguna bagi ibubapa…

Bagaimana merancang jantina?

Berikut adalah petua yang boleh membantu anda merancang jantina anak anda. InsyaAllah dengan panduan dan izin Allah akan membawa kejayaan. kita hanya memerlukan sedikit usaha dan tawakkal.

Sebenarnya sperma @ benih lelaki menjadi penentu jantina bayi kerana benih-benih tersebut ada yang membawa keromosom X dan Y.

Sedangkan telur atau benih isteri hanya membawa keromosm X. Bergantung mana yang bercantum – XY (anak lelaki) – XX (anak perempuan).

Ciri-ciri benih:

Benih Y lebih cergas dan laju begerak tetapi lebih cepat mati berbanding dengan benih X yang lambat bergerak tetapi hidup lebih lama.

Benih Y juga lebih tahan dalam cecair yang beralkali , sedangkan benih X lebih tahan dalam cecair asid.

Oleh itu anda boleh ikuti panduan berikut:

Merancang anak lelaki

1. Makanan yang asid seperti buah-buahan limau, nanas, mangga, cuka, minuman gas perlu dijauhkan selama 2 bulan sebelum mencuba. Makanan laut adalah digalakkan, zat-zat logam kalsium dan magnesium juga diperlukan.

2. Persetubuhan pada waktu subur iaitu pada hari penetasan telur isteri ( ovulation) adalah penting.

3. Menukarkan cecairan faraj kepada beralkali dengan melakukan ‘douching’ atau basuh dalam faraj dengan satu alat khas. 20 ml. Air bikarbonet dimasukkan kedalam faraj lebih kurang 2 jam sebelum mengadakan persetubuhan. Cecair bikarbonet (sodium bicarbonate ) boleh dibeli dari farmasi.

4. Kaedah suntikan benih lelaki ( artificial insemination) setelah air mani suami menjalani proses ‘layering’, atau menjalani rawatan bayi tabung uji (IVF) dan dipilih embryo yang telah disahkan lelaki untuk dimasukkan kedalam rahim. Kedua-dua kaedah tersebut tidak dibolehkan jika hanya untuk tujuan mendapatkan anak lelaki. Tetapi diperbolehkan jika sabit ada penyakit baka bila melahirkan anak perempuan.

Merancang anak perempuan

1. Digalakkan memakan makanan yang berasid seperti limau, asam , nenas, cuka, air minuman bergas dan lain lain. Pantang memakan makanan laut.

2. Persetubuhan dilakukan sebelum penetasan telur isteri (ovulation). Jangan bersetubuh selama 5 hari mulai dari hari ‘ovulation’ yang boleh dikesan dengan ujian-ujian subur.

3. Melakukan ‘douching’ dengan menggunakan cecair asid (very dilute lactacyd) 2 jam sebelum persetubuhan dilakukan.

Apapun segalanya adalah takdir Allah. Kita hanya mampu berusaha.. :)

ok. ni nak tambah skit.ni petua orang tua2 dulu. tapi still boleh pakai kata Dr pakar puan masa live kat TV3,program ape tak ingat dah sebab dia kata, orang tua ni bercakap dari pengalaman dan mungkin ianya betul walaupun tidak dibuktikan dengan kajian saintifik.

Untuk dapatkan anak lelaki
1- banyakkan makan sayur untuk kedua2 pasangan, lelaki dan perempuan
2- deep penetration, maksudnya cuba pancut hampir kepada pangkal rahim isteri kerana sperma yang membawa jantina lelaki ni laju tapi tidak tahan lama. Jadi kalau dekat dengan pangkal rahim, berkemungkinan besar ia boleh bercantum dengan ovum dan membentuk jantina lelaki
p/s: kalau mengandung anak lelaki, perut akan berbentuk lonjong

Untuk dapatkan anak perempuan
1- banyakkan makan daging (ayam dan lembu) untuk kedua2 pasangan, lelaki dan perempuan
2- subsurface penetration, maksudnya pancut jauh dari pangkal rahim. Ini berkemungkinan sperma yang membawa gen lelaki tidak dapat bertahan lama dan mati.Ini memberi peluang untuk sperma yang membawa gen perempuan bercantum dengan ovum
p/s: kalau mengandung anak lelaki, perut akan berbentuk bulat

Sekadar berkongsi pengetahuan kepada sesiapa yang nak merancang anak..Insyallah

Dipetik dari www.cakap.net

41 Comments »

  1. dd said,

    January 14th, 2009 at 12:25 pm

    rasanya ayat p/s: kalau mengandung anak lelaki, perut akan berbentuk bulat
    salah..utk perut yg bulat untuk anak perempuan bukan anak lelaki..skadar bkongsi..heheh

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 1

  2. nad said,

    January 19th, 2009 at 4:04 pm

    doktor tidak menggalakkan douching kerana ia boleh mendatangkan mudarat yg teruk di kemudian hari.ada kes sehingga wanita tersebut mengalami kemandulan kekal akibat tindak balas kimia di dalam sistem reproduktifnya. cuba elak guna feminine hygienic wash sekiranya berhasrat utk mendapat anak lelaki. kerana feminie hygienic wash merupakan acidic dgn pH 3.5

    Like or Dislike : Thumb up 2 Thumb down 0

  3. min said,

    March 16th, 2009 at 5:18 pm

    Sesiapa yg leh tlg kongsi petua utk dpt kan bby girl… Skang i dh prgnant 2bln. So ada cara x nk rancang jantina dia?

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  4. Mrs. Asida said,

    April 2nd, 2009 at 12:57 pm

    Bila telur dah disenyawakan, kita dah tak boleh ubah jantina tersebut. Petua untuk menentukan jantina adalah bermula di awal persetubuhan atau lebih awal dari itu dengan menjaga makan dsb nya. :)

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  5. nurina said,

    April 29th, 2009 at 12:43 pm

    kengkawan tolong ye…. macamana nak rancang dapat anak, dah macam-macam cara masih belum ada rezeki. Sebelum dah pregnant tapi gugur la pulak….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. Mama nina said,

    July 14th, 2009 at 2:12 pm

    saya dah tiga orang anak tapi semua lelaki camaner agak nyer nak dapat baby girl.susah betul… tanya doktor kaedah-kaedah yang ada tak leh nak percaya..faktor genetik adalh antara penyumbang.. saya ramai adik beradik lelaki suami pun sama.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. nur said,

    July 21st, 2009 at 10:56 pm

    salam.. saya mempunyai 2 ank lelaki yg di lahirkan secara ceaser.. dan saya merancang untuk mendapatkan anak perempuan.. sekrng saya sedang mencuba nya dgn lactacyd feminine hygiene with douching apparatus. saya mencuba kaedah ini sbb kawan saya,pernah berjumpa pakar.. dan dr pakar suggest guna kan lactacyd.. dan ia berjaya mendapt anak perempuan.. yg penting kita berdoa dan bertawakal..

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  8. liza said,

    August 24th, 2009 at 2:23 pm

    salam nursaid,
    i betul2 minat u pnye idea..buat lactacyd feminine hygiene.tapi kat hospital mana kita boleh ambil rawatan itu..boleh email saya personally tak..tq..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. mamafc.com said,

    December 22nd, 2009 at 4:09 pm

    Salam,

    saya nak share a calendar utk plan our family naturally based on kita punya kitaran haid. Dgn calendar ni, kita bole plan jantina baby samada mahu baby girl atau boy atau tidak mahu mengandung sama sekali hanya memasukkan tarikh haid kita.

    boleh la refer link ni http://mamafc.com/index.php?option=com_womancalendar&Itemid=46&Itemid=50

    Harap bermanfaat dan dapat dikongsi bersama.

    thanks

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  10. Ayu said,

    January 6th, 2010 at 9:50 am

    Salam..saya sudah berkahwin 3 bulan dan belum ade rezeki (anak), adakah kemungkinan kami tidak tahu teknik/cara yang betul? sebabnya kami bermasalah bila si suami sudah memasukkan maninya kedalam faraj tetapi selepas beberapa minit pabila suami saya mencabut keluar zakarnya mani tersebut turut keluar…wahai yang arif tolonglah bantu kami, adakah ini puncanya saya tidak mengandung?

    emaillah saya jika ade petua yang membolehkan saya mengandung.

    thanks

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. fatima said,

    January 6th, 2010 at 10:04 pm

    salam..

    saya kawin 12.12.2008,sejak kawin saya tak pernah piriod kecuali saya makan pil perancang,saya sempat makan 2 kali pusingan dan piriod saya ok,tapi saya ada dengar bahaya kalau belum ada anak makan pil perancang, kepada sesiapa yang lebih memahami masalah saya,tolongla bagi pendapat n cadangan pada saya. u/p; sebelum nikah saya memang dah alami masalah piriod tak teratur.tapi tak pernah la sampai 1 tahun tak piriod.

    sekian.t.kasih

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  12. menunggu said,

    February 11th, 2010 at 1:43 pm

    Salam..saya sudah berkahwin 3 bulan dan belum ade rezeki (anak), adakah kemungkinan kami tidak tahu teknik/cara yang betul? sebabnya kami bermasalah bila si suami sudah memasukkan maninya kedalam faraj tetapi selepas beberapa minit pabila suami saya mencabut keluar zakarnya mani tersebut turut keluar…wahai yang arif tolonglah bantu kami, adakah ini puncanya saya tidak mengandung?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  13. menunggu said,

    February 11th, 2010 at 1:44 pm

    tolong la jawab soalan sye tuuuuuuuuuuuu

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  14. Ayu Dmansara said,

    March 9th, 2010 at 10:05 am

    Untuk persoalan menunggu said, saya ada petua, apabila selepas hubby cabut keluar, cepat2 lah si hubby letakkan bantal kecik dibawah punggung isteri supaya air mani tidak mengalir keluar…sekiranya inginkan anak lelaki, mengiringlah kekanan, kalau nak anak perempuan, mengiringlah ke kiri…tap itu semua kuasa Allah, kita hanya berusaha….selamat mencuba..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  15. Pn. Ayu said,

    March 11th, 2010 at 6:57 pm

    Salam. Kepada ayu/menunggu : betul kata Ayu Damansara tu. Biasakan meletak bantal di bawah punggung selama lebih kurang 10-15minit. Selepas itu jika masih ada yg keluar hanya sedikit tp x perlu bimbang.. Selain itu rancanglah utk bersama sewatu subur.

    Kepada fatima : Pernah dengar minyak kelapa dara?.. Amalkanlah memakan/meminum minyak kelapa dara..di samping berdoa n bertawakal kpd Allah.. I’Allah period akan teratur…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  16. mimi said,

    March 23rd, 2010 at 10:37 pm

    salam,
    saya baru berkahwin 3 bln.. tp belum mengandung juga.. saya mengalami masalah air mani suami terkeluar masa dia cabut zakar.. dan biasanya, klu x pun, air tu akan keluar masa bangun.. apa perlu saya buat ya?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  17. ila said,

    April 5th, 2010 at 11:07 pm

    klu dah setahun kawin xdpt bby,segera g jmpa dokto.yg xdtg haid lps kawin,g jumpa pakar wanita.xkot tersumbat,darah beku,scan tgok.tggu2 xkot jdk lain.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  18. wan azila said,

    April 28th, 2010 at 11:21 am

    salam,nak tye hspital mna yg wat kaedah suntikan air mani ?sya dah mempunyai 4 org anak pompuan teringin jgak utk memiliki ank lelaki..klu blh nak mencuba kaedah suntikan lak utk dpt anak lelaki.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  19. nea said,

    May 12th, 2010 at 9:54 pm

    saya dh ade 2 boy..nak prgnt lagi….slepas brapa hari period masa sesuai bersama untk dpatkn baby girl???

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  20. aza said,

    May 17th, 2010 at 10:56 pm

    sy dah ada 2 ank perempuan dan teringin sgt ank lelaki tapi genatik lebih pd perempuan.tlg lh bg apa2 petua yang sgt mujarab.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  21. Dhesi said,

    June 3rd, 2010 at 2:33 am

    Sy mempunyai 2baby girl and skrg kami merancang untuk baby boy..klo ada petua tolongla bagi tahu..sy kurang faham dgn teknik mengiring ke kanan??
    maksudny pas bersama sy harus ke sebelah kanan suami @ sy pusing ke kanan saje ke??tlg la bg tahu n thx

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. ida said,

    July 6th, 2010 at 5:46 pm

    saya ada dgr, kata org kalo nak anak pompuan kena makan benda2 masam…seperti nenas oren dan sebagainye…bila kita perlu makan, makanan tersebut…

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  23. laki2 said,

    July 9th, 2010 at 5:12 pm

    saya dah ada 3 anak lelaki, sekarang tgh mencuba untuk dapatkan anak perempuan, tak tau macam mana, sekarang ni asyik pakai stokin je sbb takut pancut jer terus jadi laki2 lagi, memang kalau masa pancut saya selalu tekan sehingga kepala terus masuk kedalam rahim, mungkin sbb itu juga selalu dapat lelaki.

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  24. remy said,

    August 4th, 2010 at 3:58 am

    tp betol petua ni leh pakai.. klu nk ank laki kena jolok dlm2 smpai habis pastu pancut.. klu nk dapat ank perempuan , nk pancut tu tarik kuar sikit bru pancut..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  25. Emmy said,

    August 21st, 2010 at 12:15 pm

    Menurut kaedah Keruhanian / Spiritual :

    (1) Jika dapat anak pompuan, itu tandanya bapa klimax dulu..
    Sebab itu jika dapat Anak Pompuan, dikatakan dari Nafsu Bapa…

    (2) Jika dapat anak jantan, itu tandanya ibu yg klimax dulu..
    Sebab itu jika dapat Anak Jantan, dikatakan dari Nafsu Emak…

    Sebab itu andai kata jika terjadi perceraian :

    (1) Lazimnya anak pompuan dipulangkan kepada bapanya,
    yakni anak pompuan diletakkan dibawah penjagaan si-bapa.
    Mungkin juga ianya dipulangkan kepada ibu-nya, tetapi jika
    jandanya kawin lain, ditakuti dikebas oleh bapak tirinya…

    (2) Sebaliknya anak jantan dipulangkan kepada ibunya, yakni
    anak jantan diletakkan dibawah penjagaan si-ibu. Mungkin juga
    sebabnya anak jantan itulah sebagai penjaga kepada ibunya…

    Ini semuanya kisah dongeng semata, tiada bukti saintifik.
    Tidak boleh digunapakai, sekadar buat renungan semata…

    Allahu’alam….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  26. Katrin said,

    September 26th, 2010 at 2:51 pm

    Cam ne nak buang angin dlm rahim.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  27. siti hamidah said,

    November 9th, 2010 at 11:06 pm

    nur said boleh tak bagi tahu kat hospital mana nak buat lactacyd feminine hygiene with douching apparatus..saya ada 3 org anak lelaki dan berharap sgt dpt baby pompuan..tolong yer..kwn2

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  28. wan said,

    December 5th, 2010 at 11:56 pm

    saya nak tnya la ,,saya dah kwin selama 2thn setegah..mslah sy skang ne periad sy tidak teratur..saya dah pergi bt cek kat LPPKN dia cakap telor yg sy punya x membesar sbb kan periad sya tidak teratur..setahn haynya 3 @ 4 kali sahaja yg dtg..yg suami sy tiada mslah..long la bantu sys ne..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  29. IWAN86 said,

    February 27th, 2011 at 5:16 pm

    to wan…mgkn hormon awk x stabil…jd awk cbe la bt rawtan cre tradisional sprti urt n bekam…kalu blh dua2 kna rawat skali…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  30. eiyta said,

    February 28th, 2011 at 11:42 am

    Sy skrg dlm pntg ank ke-3….. all my child GIRL..
    Teringin nak cuba nak dapatkan baby BOY after 2 years from now..
    Tapi takut x jd sebab plan anak 4 jer.. so ini cubaan yang terakhir ler…
    Ada apa-apa petua lagi untuk mantapkan cubaan ini?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  31. sunshine said,

    August 26th, 2011 at 9:12 am

    Salam, semua. sy org di bidang perubatan dan nak bg tips those yg belum ade rezeki anak. ramai yag xdpt anak tak tahu yg mungkin anda ada masalah hormonal imbalance, cth:estrogen dominance. bila estrogen lebih dominan dr progestrone, kehamilan susah nak sustain sbb estrogen hanya utk mengeluarkan telur dari ovari, tetapi progestrone yg akan bantu ovum yg disenyawa utk kekal dan kehamilan berlaku. tanda2 anda ada hormonal imbalance ialah pre-menstrual pain yg teruk. cadangan nak selesai: cuba supplement Evening primrose oil kerana boleh bantu seimbangkan balik. kemudian, mungkin ada antara kita yg obese sebnrnya.(maaf, sensitif sikit). obese ini ialah BMI(Body Mass Index) anda tidak ideal. mungkin ideal, tp selaput lemak tebal pada ovari, jd ovum susah nak release, itu period jd tak teratur. ataupun yg terlalu kurus, blood supply x cukup untuk kesimbangan hormon dan perkembangan ovum. selain itu, ada juga yg tidak gemuk, tidak kurus, nampak slim tapi byk toksin dlm badan. (begitu juga suami).sbb? jarang keluarkan peluh. bila toksin byk dlm darah, sel2 badan kita terganggu menyebabkan ovum dan hormon juga keliru dan lembab utk bekerja. jd tak kira saiz badan, anda dan suami mesti bersenam regular sekali sehari (cth: di gymnasium) utk dpt anak. selain bertawakal kpd Allah. wallahualam.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  32. SIAH said,

    September 12th, 2011 at 1:22 pm

    saya dah 1 thun lbh kwin.blm ada bb g.stiap kali nak priod…kepala saya sakit.tp period teratur dan xbyk sangat

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  33. DIAN said,

    November 21st, 2011 at 8:46 am

    saya setuju dgn ape yg sunshine bgtau, sy sudah sthn kawin dan masih belum dikurniakan anak. saya mengalami perkara2 yg disebutkan, dan skang mengamalkan primrose oil dan berusaha mengurangkan berat bdn. marilah kite berusaha dan berdoa.. aminn..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  34. mamavogue said,

    November 21st, 2011 at 12:12 pm

    saya sudah mempunyai 4 org cahayamata… PEREMPUAN, LELAKI, PEREMPUAN, LELAKI…mcmmana caranya?

    kalau ank perempuan, selepas bersama tido mengereng KE KIRI…sehingga disahkan mengandung dan sehingga kandungan 4 bulan. MAKAN ayam, sayuran

    kalau anak lelaki, selepas bersama tido mengereng ke KANAN. MAKAN byk daging, seafood, garam yg berlebihan…

    CUBA LA…INSYAALLAH dgn izi Allah

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  35. nakatnakat said,

    December 11th, 2011 at 12:48 am

    Tq..mlm ni jgk sy akan usahakan dpt anak perempuan..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  36. irsya said,

    January 13th, 2012 at 9:51 pm

    nak bby gurl..
    saya akn guna cara ni..
    tp ada yg cakap basuh ngan cuka sebelum bersama..
    boleh eekk.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  37. AMIRUL ALEF ADAM HARITH said,

    February 11th, 2012 at 12:48 pm

    KENAPA SETIAP MELAKUKAN PERSETUBUHAN ISTERI SAYA SELALU MENHISAP BENDA SAYA ADAKAH BENDA ITU BERDOSA TOLONG JELASKAN.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  38. Rynz said,

    February 25th, 2012 at 9:35 am

    Saya baru je melahirkan seorang lagi cahaya mata…semuanya perempuan… Actually nak hint for baby boy but what to do Dah takdir dpt baby girl…rasa Hati tak nak Hamil lagi fobia dgn kesakitan masa nak bersalin…but keluarga nak anak lelaki juga…apa yg patut saya amalkan utk dptkan anak lelaki?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  39. tasha said,

    May 20th, 2012 at 2:29 pm

    nak tanya adakah dengan cuma mempunyai 1 tuib fallopian sebelah kiri mempengaruhi peluang utk mendptkan anak lelaki. minta pendapat.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  40. D_Nia said,

    April 17th, 2013 at 5:20 pm

    nak tnya… kalo dah mengandung 7week… cmne nk dptkn anak lelaki… first baby Girl

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  41. Nor Suria Bohari said,

    September 25th, 2013 at 5:48 am

    nak mengandung anak pempuan plak.anak lelaki dh rasa..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

*