online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » 8G Pada Lelaki Yang Tidak Disukai Wanita | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


8G Pada Lelaki Yang Tidak Disukai Wanita

1. Garang

( garang tak bertempat, suka mencarut, suka cari gaduh, cakap kasar, suka marah2 tak bertempat, silap sikit tak boleh… macam ler dia betul semua, dsb) Lelaki perlu menginsafi diri bahawa wanita bukan alat untuk melepaskan kemarahan atau perasaan geram, sebaliknya dihargai dan dilayan dengan lemah-lembut.

2. Ganas

(kaki pukul, dengan perempuan pun nak tunjuk kuat sebab tahu perempuan bukan lawannya) Lelaki bersikap ganas memang perkara utama yg dijauhi wanita sebab tak mahu mata biru atau badan lebam-lebam bila dah kahwin. Tidak kasihankah lelaki pada wanita yang lemah? Wanita bukan lawan lelaki sebaliknya lelakilah yang patut melindungi wanita.

3. Gementar

(takut sangat, tak yakin diri sendiri, tak percaya kebolehan diri, bergantung pada orang lain, dsb) Contohnya, depan perempuan, lidah kelu sampai ayat yg dilafaz kan pun tak jelas isi butir. Lelaki perlu mengatasi rasa gementar.

4. Gabrah

(tak pandai buat keputusan sendiri, ikut pendapat perempuan saja) Perempuan tak suka lelaki yang tiada keyakinan diri atau cepat panik menghadapi sesuatu perkara.

5. Gentleman tiada

(langsung tak gentle, p entingkan diri sendiri, ambik kesempatan, dsb) Kalau masa bercinta tak gentleman, inikan pula kalau dah kahwin nanti. Lelaki perlulah menghormati wanita selayaknya. Sudah pasti wanita itu juga akan menghormati lelaki dengan perasaan hormat lagi.

6. Gerumal

(bahasa kedah -bohong atau tipu. Suka tipu perempuan untuk kepentingan diri sendiri. Sekali dua boleh maaf, tapi ni berkali2.) Lelaki tidak boleh menggunakan alasan bohong sunat utk melepaskan diri sebaliknya belajarlah untuk menjadi jujur dan bercakap benar dengan wanita. Bukankah berani kerana benar, takut kerana salah? Jika asyik membohongi wanita, sudah pasti kepercayaannnya kepada anda akan musnah.

7. Ganggo

(keterlaluan- lembut sangat, pemalu sangat, pendiam sangat, macho sangat, dll)Perempuan pun naik lemas jika lelaki bersikap keterlaluan dalam sesuatu hal. Cubalah bersikap sederhana dan mengimbangi karektor diri anda dengan baik.

8. Gatal

(miang keladi ngan perempuan lain selain dengan isteri)Tak boleh tengok perempuan dahi licin atau anak dara, mulalah pasang niat nak mengorat. Anda perlu ingat, kadangkala perempuan berpura2 melayan anda kerana ada udang sebalik batu. Mungkin dia materialistik dan cintakan duit anda sahaja. Fahamilah perasaan isteri atau pasangan anda yang mencintai anda sepenuh hati! Bukankah lebih baik menggoda isteri sah anda daripada menggoda perempuan lain yang bukan hak anda.

31 Comments »

  1. NAN said,

    March 15th, 2009 at 7:38 pm

    lelaki memg macam tu….

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  2. apai said,

    April 2nd, 2009 at 3:07 am

    i’m the superman…

    http://www.kuasarm.com/?id=sign2u

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  3. kechik bleuhippo said,

    July 23rd, 2009 at 4:54 pm

    sush nak faham lelaki…
    mcm yang saye sendiri alami,
    mempunyai seorang kawan lelaki yang amat ambil berat tentang saya…
    saya juga rapat dengan keluarganya(sekarang dah jd keluarga angkat)…sampaikan ibunya begitu menyayangi saya.
    yang menjadi persoalan…
    kawan lelaki saya sering melayan saya seperti insan teristimewa dalam hidupnya..
    kawan ke bila dalam sms sering mengeluarkan kata2 rindu “i miss u”???
    bila bergambar atau berjumpa pun seperti sepasang kekasih…
    makan bersuap..
    dan kadang kala berpeluk (bergurau) depan kawan2 yang lain.

    sewaktu hari ulang tahun kelahiran yang ke-24,dia menghadiahkan anak patung yang sama besar dengan dia(anggaran dalam rm200++) dan jua menghadiahkan sebuah ciuman di dahi dengan bersaksikan teman2 yang lain.

    sejak itu dia kerap mencium dahi@kepala apabila berjumpa..
    jadi saya bertanya kepadanya siapa saya sebenarnya??
    dengan mudah dia menjawap…”kawan”…
    memang saya tahu dia begitu menyayangi orang2 disekelilingnya..
    dan tidak mahu kawan@orang yang dikenali sedih@susa.
    dia jua mempunyai ramai adik angkat perempuan..
    kadang kala dia juga akan lakukan perkara yang sama (tapi hanya cium kepala)..

    kali pertama bertemu jantung berdegup kencang…
    terus berkawan walaupun saya tahu dia cuma menganggap saya kawan…
    dan masih berkawan walaupun dalam hati semakin mencintai dan menyayangi (sekeluarga)…
    kami ader berselisih faham dimana dia menguji aper yang ada didalam hati saye…saye cube menafikan kerana tahu dia hanya menganggap saya kawa@sebahagian keluarganya (kerana saya begitu rapat dengannya sekeluarga)

    setelah dia mengetahui ape yang ader didalam hati saya jawapan tetap sama…”kawan”…
    sejak itu saya jarang tuk ber sms,
    telefon dan berjumpa…
    kerana bg saya seandainya dia tidak dapat membalas cinta saya ats sebb tertentu saya faham tapi aper yang ader dalam hati saya itu adakah hak saya..
    sama ader saya ingin terus sayang,cinta dan kasih padanya walaupun tiada balasan likanya hanya saya yang rasa kan???
    namun masih mengharap dan menunggu dia.

    soalan saya,
    patutkah tindakan saya untuk menjarakkan sedikit ruang antara saya dengannya…
    bg saya,
    saya kene menghormatinya kerana dia hanya menganggap saya kawan tapi mustahil yang dia tidak sedikit pun punya perasaan pada saya???
    sedangkan keadaan dan situasi mengatakan dia juga punya rasa yang sama…

    comment anda????

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  4. kechik bleuhippo said,

    July 23rd, 2009 at 6:00 pm

    sush nak faham lelaki…
    mcm yang saye sendiri alami,
    mempunyai seorang kawan lelaki yang amat ambil berat tentang saya…
    saya juga rapat dengan keluarganya(sekarang dah jd keluarga angkat)…sampaikan ibunya begitu menyayangi saya.
    yang menjadi persoalan…
    kawan lelaki saya sering melayan saya seperti insan teristimewa dalam hidupnya..
    kawan ke bila dalam sms sering mengeluarkan kata2 rindu “i miss u”???
    bila bergambar atau berjumpa pun seperti sepasang kekasih…
    makan bersuap..
    dan kadang kala berpeluk (bergurau) depan kawan2 yang lain.

    sewaktu hari ulang tahun kelahiran yang ke-24,dia menghadiahkan anak patung yang sama besar dengan dia(anggaran dalam rm250++) dan jua menghadiahkan sebuah ciuman di dahi dengan bersaksikan teman2 yang lain.

    sejak itu dia kerap mencium dahi@kepala apabila berjumpa..
    jadi saya bertanya kepadanya siapa saya sebenarnya??
    dengan mudah dia menjawap…”kawan”…
    memang saya tahu dia begitu menyayangi orang2 disekelilingnya..
    dan tidak mahu kawan@orang2 yang dikenali sedih@susah.
    dia jua mempunyai ramai adik angkat perempuan..
    kadang kala dia juga akan lakukan perkara yang sama (tapi hanya cium kepala)..

    kali pertama bertemu jantung berdegup kencang…
    terus berkawan walaupun saya tahu dia cuma menganggap saya kawan…
    dan masih berkawan walaupun dalam hati semakin mencintai dan menyayangi (sekeluarga)…
    kami ader berselisih faham dimana dia menguji aper yang ada didalam hati saye…saye cube menafikan kerana tahu dia hanya menganggap saya kawan@adik@sebahagian keluarganya (kerana saya begitu rapat dengannya sekeluarga)

    setelah dia mengetahui ape yang ader didalam hati saya jawapan tetap sama…”kawan”…dan ingin wat yang terbain tuk insan2 yang dikenali.
    sejak itu saya jarang tuk ber sms,
    telefon dan berjumpa…
    bila berjumpa@kebetulan berjumpa…
    sebelum itu jantung saya akan berdebar debar…(tertnya tanya..kenapa ye??
    rupanya nak jumpe@terserempak)
    kerana bg saya seandainya dia tidak dapat membalas cinta saya ats sebb tertentu saya faham tapi aper yang ader dalam hati saya itu adalah hak saya..dan jagnlah dijadikan gurauan..seolah olh dia bangga ader sayang dan cinta kat dia.
    (untuk pengetahuan anda semua…semua kawan perempuan yang dia ingin berkawan mesti terima nasib yang sama…akan jatuh cinta dan bila tanya hanya kawan)

    sama ader saya ingin terus sayang,cinta dan kasih padanya walaupun tiada balasan likanya hanya saya yang rasa kan???
    namun masih mengharap dan menunggu dia.
    kerana dia yang bertahta dihati…(sebelum nie pernah bernekad tidak mahu jatuh cinta kerana pernah terluka namun hati ini terbuka bila saya mula mengenali dia)

    soalan saya,
    patutkah tindakan saya untuk menjarakkan sedikit ruang antara saya dengannya…
    bg saya,
    saya kene menghormatinya kerana dia hanya menganggap saya kawan tapi mustahil yang dia tidak sedikit pun punya perasaan pada saya???
    sedangkan keadaan dan situasi mengatakan dia juga punya rasa yang sama…

    comment anda????

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  5. kechik bleuhippo said,

    July 23rd, 2009 at 6:04 pm

    sush nak faham lelaki…
    mcm yang saye sendiri alami,
    mempunyai seorang kawan lelaki yang amat ambil berat tentang saya…
    saya juga rapat dengan keluarganya(sekarang dah jd keluarga angkat)…sampaikan ibunya begitu menyayangi saya.
    yang menjadi persoalan…
    kawan lelaki saya sering melayan saya seperti insan teristimewa dalam hidupnya..
    kawan ke bila dalam sms sering mengeluarkan kata2 rindu “i miss u”???
    bila bergambar atau berjumpa pun seperti sepasang kekasih…
    makan bersuap..
    dan kadang kala berpeluk (bergurau) depan kawan2 yang lain.

    sewaktu hari ulang tahun kelahiran yang ke-24,dia menghadiahkan anak patung yang sama besar dengan dia(anggaran dalam rm250++) dan jua menghadiahkan sebuah ciuman di dahi dengan bersaksikan teman2 yang lain.

    sejak itu dia kerap mencium dahi@kepala apabila berjumpa..
    jadi saya bertanya kepadanya siapa saya sebenarnya??
    dengan mudah dia menjawap…”kawan”…
    memang saya tahu dia begitu menyayangi orang2 disekelilingnya..
    dan tidak mahu kawan@orang2 yang dikenali sedih@susah.
    dia jua mempunyai ramai adik angkat perempuan..
    kadang kala dia juga akan lakukan perkara yang sama (tapi hanya cium kepala)..

    kali pertama bertemu jantung berdegup kencang…
    terus berkawan walaupun saya tahu dia cuma menganggap saya kawan…
    dan masih berkawan walaupun dalam hati semakin mencintai dan menyayangi (sekeluarga)…
    kami ader berselisih faham dimana dia menguji aper yang ada didalam hati saye…saye cube menafikan kerana tahu dia hanya menganggap saya kawan@adik@sebahagian keluarganya (kerana saya begitu rapat dengannya sekeluarga)

    setelah dia mengetahui ape yang ader didalam hati saya jawapan tetap sama…”kawan”…dan ingin wat yang terbaik tuk insan2 yang dikenali.
    sejak itu saya jarang tuk ber sms,
    telefon dan berjumpa…
    bila berjumpa@kebetulan berjumpa…
    sebelum itu jantung saya akan berdebar debar…(tertnya tanya..kenapa ye??
    rupanya nak jumpe@terserempak)
    kerana bg saya seandainya dia tidak dapat membalas cinta saya ats sebb tertentu saya faham tapi aper yang ader dalam hati saya itu adalah hak saya..dan jagnlah dijadikan gurauan..seolah olh dia bangga ader orang sayang dan cinta kat dia.
    (untuk pengetahuan anda semua…semua kawan perempuan yang dia ingin berkawan mesti terima nasib yang sama…akan jatuh cinta dan bila tanya hanya kawan)

    sama ader saya ingin terus sayang,cinta dan kasih padanya walaupun tiada balasan likanya hanya saya yang rasa kan???
    namun masih mengharap dan menunggu dia.
    kerana dia yang bertahta dihati…(sebelum nie pernah bernekad tidak mahu jatuh cinta kerana pernah terluka namun hati ini terbuka bila saya mula mengenali dia)

    soalan saya,
    patutkah tindakan saya untuk menjarakkan sedikit ruang antara saya dengannya…
    bg saya,
    saya kene menghormatinya kerana dia hanya menganggap saya kawan tapi mustahil yang dia tidak sedikit pun punya perasaan pada saya???
    sedangkan keadaan dan situasi mengatakan dia juga punya rasa yang sama…

    comment anda????

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. kayk said,

    September 12th, 2009 at 7:20 am

    dat’s truly rite! b0y mmg cm 2…t0l x? cmue cme jew! s0,jgn cye dep0rang k!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. Tok Batin said,

    October 7th, 2009 at 7:19 pm

    Ada satu ‘G’ yang wanita paling suka iaitu Gigolo…hehehe

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  8. momo said,

    October 21st, 2009 at 6:20 pm

    utok kechik,,cuba anda bt mcm anda anda dh x nak than dgn dia..bt dia mcm xda..msti dia trsa ati n igt anda dh lma besabar..ataupun cba bt dia jlez utk lhat dia cmbru @ x..mybe leh bt dia bkak ati utk luahkn prsaan kt anda..mmmm mntak la tlong kekawan utk bt dia ngaku yg dia pon skakan anda..heeee sory xtau sgt la ..:)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. Guest said,

    October 22nd, 2009 at 12:10 pm

    kalao G spot lelaki suker bermain, pompuan suker dimain… hehe

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  10. dinie jalil said,

    November 5th, 2009 at 5:21 pm

    u know what lelaki pun takut direject atau ditinggalkan.so go on jauhkan diri u if u think it wont work if u stay mcm tu jer dgn si dia.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. Qayyum said,

    November 12th, 2009 at 8:57 am

    I lelaki . .hahaha

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  12. xxx said,

    January 20th, 2010 at 8:56 pm

    susah nak fahan pompuan…
    Untuk kechik bluehippo..

    aku lelaki n umor aku 24. aku faham masalah ko sbb aku mengalami keadaan yg sama mcm ko. kwn pompuan aku ni pon sama, selalu mlayan aku mcm aku ni teman special die. dlm sms selalu kate rindu, miss u. tiap pagi ucap gud moning n tiap mlm ucap gud nite.

    bile kuar jalan2 kdg2 peluk2 pegang tangan tapi xdela smpai lebih2. aku rasa cam die suke kt aku tapi bile aku tanya die ape perasaan die kat aku, die jawap kawan, kawan baik katanye. die kate tak nak cinta2 dgn aku, cuma nak kwn2 je… suatu hari die nak berpindah ke tempat lain, tempat tu xdela jauh sangat, cume sejam perjalanan je. sebulan sekali die balik kampung n aku bleh jumpe die..

    masa die nak pindah, die menangis sedih sbb nak berpisah ngan aku. aku tanya die knape menangis, die jawap die berat hati nak tinggalkan aku sbb die rapat sgt dgn aku. kdg2 aku rasa fed up dgn perangai die ni. lepas die berpindah, die still sms aku ucap kata rindu, miss u, gud nite n gud monin cam selalu.. aku jadi confuse n sangat tak faham dgn die ni…

    dah dua bulan die pindah. aku still kwn2 ngan die cam biasa, aku sangat2 berharap kat die ni. Mungkin die ade masalah yang aku tak tau dan die x dpt nak bg tau aku, mungkin die takut ataupun malu sbb die nie pompuan. aku terus bersabar smpai ke hari ni. moga satu hari nanti ada jodoh aku dgn die…insyaaalah

    insan yang setia menunggu………………………….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  13. marissa diamond said,

    February 3rd, 2010 at 11:38 am

    um..laki2 n pompan ada ego masing2.. if sape2 yg terasa confused sgt2..better bukak mulut tanye partner, if jwpn nye ‘kwn’ gak..try la buat2 partner tu jeles kot..

    pandai2 la korang wat jeles..and tgk respon partner tu, if tadok respon, angkat kaki je la..buang masa duk tunggu org yg kita rase sangsi, and duk main putar pale sendri nak pk..even kite mengharap and syg org tuh..

    mcm cite Tari Tirana yg agak poyo smlm 2/2/2010, tiap2 selasa 9pm..tapi ade gak kebenarannye,’org yg paling hebat adalah org yg dapat membuatkan sy lupa pd cinta pertama sy, dan org yg hebat itu adalah awak Neo…’,kata tirana pd Neo..sekian wassalamu…

    renung2kan slmt beramal…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  14. kate said,

    February 20th, 2010 at 12:57 pm

    saye stuju! hilang trus prasaan sayang tuh..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  15. ijat said,

    March 3rd, 2010 at 3:50 pm

    Salam…jgn kita nk salahkan lelaki semata2…x sumer laki sama atas muka bumi nie..ppuan pn sme jgak..Bkn sy nk cari pasal dgn kaum hawa,sy ckp bdasarkan pngalaman sy.Hampir kebanyakkan ppuan yg sy jmpe sumenya ego tggi…xnk mgalah,asl bwak bncang nk menang,xnk dgr pndapat org lain walaupn dgn kekasih sndiri or suami..renung2 kan wahai kaum hawa…salam

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  16. adi said,

    March 17th, 2010 at 5:49 pm

    superman jadian pandai bcnta jgk kerrrrrr………

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  17. heizy said,

    April 2nd, 2010 at 8:51 pm

    btol ktew orang,kte hnye akn sdar y kte rndukan orang tu,bila kte bjumpe kmbali dgannya,dan kte jge hnye akn sdar,y kte mnyntai s’sorang tu,bila kte sdah khlangannya…..

    dan ingatlah whai kaum adam…

    juz bcos i’m not crying…
    it doesn’t meant i’m OK !!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  18. khairul said,

    April 21st, 2010 at 2:04 am

    peh….aku rase aku bleh ubah sume ni…
    tp kalo xd jgk pmpuan minat kat aku xtau nk ckp ape…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  19. erinz syahira said,

    May 18th, 2010 at 12:21 pm

    bagi saya,sebagai insan yg dijadikan Alla swt,tiap2 manusia ada kelemahannya..bukan semua,setiap insan perlu menilai dirinya sendiri,bagaimana & kenapa dia bersikap demikian…PEACE NO WAR!!!!!! :D

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  20. mirmo said,

    June 7th, 2010 at 10:40 pm

    erm..complicated ngan status ‘kawan’ tuh..ramai yg confuse ngan kes mcm tu..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  21. teratai layu said,

    July 14th, 2010 at 11:17 am

    aku nk komen jwb ttg kes xxx said: ade baiknye ko usah buang mase ler xxx… aku rse ko nie mcm tngah dihayalkn ngn pmpuan bunian ah! seolah kekate2 manis bgai prindu plak ko dgr dri pmpuan tu… ko asyik mlyn jer dianye ble nk game dh…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. so what said,

    July 17th, 2010 at 2:07 pm

    mcm mane lak ngan lelaki yg suke menuduh tk tntu psl???? die dok semenanjung, ak srwak. blaja kt sini. sbb line tk ade, msti kt’org gaduh. kelmarin, msg yg die bg, deliver, tp ble die call, line gantung. so..die pun tduh la ak begayut. sakitnye ati ak. die marah sampai ‘aku ko’ kuar. last skali die kate ptus. ak nk nangis pun…bkn salah ak. nk pujuk pun..ape salah ak?? nk ke sampai ak tulis line ape ak pkai…sakitnye ati k….

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  23. my ex hookers said,

    October 5th, 2010 at 12:56 am

    aku lagi best. fon aku da la rosak tahap gaban. ade ke patot bf aku gayut ngan ex. alsn bosan. SLUT. HELL-O. xkan xsnggup tnguu. da kawen nnt aku xdek bawak masuk pompuan. alsn xdek sape layan. urghh. forget it

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  24. humaira said,

    November 10th, 2010 at 3:04 pm

    slm…

    sesungguhnya aku ni sgt jahil dlm bab agama tapi satu je la aku nk pesan pada semo org yg sekaum n seagama dgn aku…

    ~masa bercinta sememangnya indah tapi cintaiilah dia kerana Allah jangan cintaii dia kerana nafsu…
    ~bercintalah dgn menggunakan akal fikiran kerana itu yg akan menyelamatkan cinta kita dan jangan bercinta menggunakan hati dan perasaan kerana itu yang akan menghancurkan cinta kita….

    mungkin korang akan boring bila dengar seseorang berdakwah…aku pun boring kalau ada orang bercakap pasal agama kat aku tapi aku nk cakap juga…….

    “Ingat janji Tuhan kepada hamba-hambaNya….sesungguhnya wanita yang solehah adalah untuk lelaki yang soleh manakal wanita yang melakukan zina adalah untuk lelaki yang berzina”

    ketika bercinta, jaga la maruah…jgn sesekali bg pegang sana sini…cium sana sini…xrasa bersalah ke kpd unknown future husband?kalu dapat dijaminkan laki yg pegang sana sini and cium sana sini tu akan jadi husband kita…it’s ok…but still not ok sbb bkn muhrim…

    Most of kaum lelaki nih….(minta maaf awal2 sbb nk kutuk)

    “Berkawan biar ramai….bercinta bia banyak pilihan…berkahwin bia 4″ woha!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  25. noorifti said,

    May 16th, 2011 at 11:59 pm

    salam…..

    LELAKI memang sukar untuk mengetahui tentang lelaki… Ada juga lelaki muka aje nampak baik, pendiam tapi sebenarnya PENIPU BESAR ,PEMBOHONG dan untuk bermula cinta lagi perlukan masa ..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  26. noreen said,

    July 21st, 2011 at 8:48 pm

    saya langsung x percaya laki pendiam ni…ini dah terkena pada saya muka mmg nampak baik tapi dah berkali-kali dia bohong saya. lansung xtau buat keputusan tapi bab buat anak pandai lak..saya x boleh hidup lagi dengan orang kaki penipu ni pijak semut pun x mati…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  27. mimi ain said,

    August 2nd, 2011 at 12:51 pm

    aaahhh..!!
    cer teka tuk kegunaan ap…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  28. kechik_bluehippo said,

    February 9th, 2012 at 2:02 pm

    kesudahanya dari cerita sye..mmg HANYA KAWAN sebb lelaki tu dah kawin ngn gadis pilihanya dari batam riau indonesia..n sye sudah menyepikan diri dari dunianya..sye doakan dia bahagia tapi sye tak nak lukakan hati sendiri melihatnya dengn insan lain..;)

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  29. ljuhkiyigjfyuh4gk,h said,

    June 3rd, 2012 at 4:40 am

    3-4 tu kene buang jauh2 nie hehehe

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  30. ria said,

    September 6th, 2012 at 3:26 pm

    menurut saya si gak perempuan ja itu seprti itu
    bhkan laki2 ada yg kykitu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  31. ria said,

    September 6th, 2012 at 3:27 pm

    menurut saya sieg semua perempuan kyk gtu y tp cwok adkokykgtu

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

*