online pharmacy reviews generic viagra cheapest viagra for sale uk viagra sales online uk venta de viagra generico en espana best pill splitter cialis generic cialis lowest price viagra buy online ireland generic cialis tadalafil free viagra sample pack canada donde comprar tadalafil generico en mexico kamagra uk free delivery cialis professional canadian pharmacy buy viagra buy cialis online india buying kamagra online forum cialis cheap online pharmacy taking kamagra through customs how much does a viagra prescription cost levitra prices costco cvs pharmacy cialis price cialis pills review does generic viagra from india work buy kamagra online uk cheap generic cialis cheap order cialis viagra online levitra prices comparison generic tadalafil vs cialis where can i buy cheap viagra in australia cheap viagra canada pharmacy viagra generico brasil comprar kamagra pills what are they cialis once a day cost uk buying viagra from canada safe cheap generic viagra co uk index best place to buy generic cialis online buy kamagra usa kamagra tablets uk can you buy cialis online in canada buy kamagra oral jelly usa generic viagra australia paypal venta viagra generica espana buy cheap kamagra oral jelly best place to get cialis online buy levitra online australia buy levitra canada buy viagra online australia paypal obat herbal cialis cheap kamagra london free cialis trial voucher buy kamagra direct from india buy kamagra jelly in london cialis generico farmacias similares cialis generico en mexico comprar where can i buy sildenafil online taking cialis with food buy kamagra fast delivery buy kamagra oral jelly australia female pink viagra wikipedia where can i get cialis cheap buy generic cialis 5mg cialis purchase uk kamagra fast 2 uk generic viagra for sale online order cialis online uk kamagra generika billig cialis prescription canada low cost generic levitra viagra australia cost levitra tablet price in india can you get viagra prescription from walk in clinic can i buy cialis online in canada does herbal cialis work comprare cialis generico online forum buy viagra online now kamagra online kaufen paypal viagra prices online cialis professional reviews cialis purchase online cialis online pharmacy canada generic cialis cheapest price generic cialis online india buy kamagra oral jelly online buying viagra online cialis price 5mg viagra generico espana precio can you get cialis in canada viagra price increase 2013 buying viagra online uk forum is cialis or viagra cheaper kamagra cheaper.net sildenafil citrate online uk is it safe to buy viagra online in canada sildenafil citrate tablets matrix-120 mg order levitra online generic kamagra usa purchase sildenafil online cipla generic viagra reviews viagra price per pill cvs buy cheap generic levitra viagra price walmart order kamagra online buy viagra cialis online uk where can i buy viagra over the counter in australia viagra generica opiniones kamagra online paypal how much does a cialis prescription cost viagra ukraine cheap viagra 100mg generic get generic viagra prescription online cheap generic cialis india buy brand cialis online canada levitra generico online italia viagra for sale atlanta kamagra jelly price thailand levitra female use how to buy real cialis online levitra pills look like viagra australia cheapest place to buy cialis cialis 5 mg film coated tablets cialis online sales cialis prices generic viagra india safe tadalafil professional wiki buy canadian cialis cialis buy australia purchase tadalafil cialis vs viagra free samples tadalafil tablets 40mg herbal viagra any side effects golden root herbal viagra review get viagra online uk cheap tadalafil generic buying viagra online in usa cialis pills for sale uk walmart drug price viagra http //www.kamagra.uk.com/ reviews can you get cialis for free order kamagra uk how to buy viagra online without kamagra uk website reviews cialis cheap generic viagra generico funciona igual generic viagra fruit soft tabs (sildenafil) 100mg buying levitra online canada order cialis from india buy viagra canada paypal buy cialis using paypal levitra pill description sildenafil sample Lubuk Petua Warisan » Nak Hilangkan Kesan Lebam Bawah Mata | Petua.org | Traditional practices of medicine and healthy life style


Nak Hilangkan Kesan Lebam Bawah Mata

A’skum.., Nak minta ada sesapa leh bagi petua untuk hilangkan lebam kat bawah mata x..? Da nampak tua sesangat lak da ha… Kena cover ngan mekap tebal kalo nak kuar. Tido cukup.. camana leh jadi cenggini x tau arr…

22 Comments »

  1. Terjah said,

    April 4th, 2010 at 3:05 am

    Salam,

    Sila refer post yg ini..

    http://www.petua.org/?p=33

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  2. yu zu said,

    April 27th, 2010 at 2:03 pm

    saya kerap lebam bawah mata boleh tolong x?????

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Kyai Thulus said,

    May 2nd, 2010 at 11:05 am

    Biasanya kesan seperti lebam bawah mata (bukan lebam sebenarnya) menandakan kesihatan dalaman yang terganggu terutamanya bahagian paru-paru dan hati seperti mengidap semput / lelah dan seumpamanya..

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  4. Ayu Azizan said,

    May 3rd, 2010 at 9:36 pm

    @ Kyai Thulus,
    Patut lah da mcm2 cara sya guna utk hilangkan kesan lebam ni x gak hilang, masalah dalaman rupanya. Sememangnya saya ada masalah pernafasan dan paru-paru yang agak lemah. Ada masa2nya sangat sukar untuk bernafas. Fahamlah saya sekarang…

    Terima kasih untuk informasi ini.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  5. rahsia hebat said,

    May 28th, 2010 at 11:43 pm

    search kt internet confirmblh dpt petua..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  6. aedy said,

    May 30th, 2010 at 3:21 am

    Guna teknik firnena. Cecair ramuan yg diberi akan mencuci urat-urat mata (pedihnya ya Allah! Diri sendiri dan Tuhan saja yg tahu). Pedih tapi tak sakit pon…Pedih tanda efektif yg amat sangat. Kuman mati. Gerenti lebam mata hilang. Mata, muka nampak segar je memanjang walaupun 3 hari tak tidur. Serius. Info lengkap di:

    Hilangkan Kesan Lebam Bawah Mata

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  7. azalia ahmad said,

    June 1st, 2010 at 4:04 pm

    salam… senang aje..ikut petua nenek moyang kita dulu. tapi kena rajin la.ambik timun/tomato, letak kat mata.biar dalam setengah jam, buat sebelum tidur, amal selalu, pasti berkesan..selamat mencuba.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  8. ekin said,

    June 4th, 2010 at 1:43 am

    mcmna cara sy nk ilangkan lebam bawah mata.. pada asalnya ia tidak terjadi.. ini terjadi selepas hmpir 5thun memakai cermin mata.. tolongla sy???

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  9. rieza said,

    July 19th, 2010 at 6:34 pm

    Salam,saya mengalami ‘Blank spell’ setiap kali sebelum,sedang atau selepas uzur.Dah bermcm ubat doktor saya mkn tapi masih tak sembuh.Tolonglah, ada sesiapa yg bleh bantu?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  10. mr max said,

    July 19th, 2010 at 9:50 pm

    saya ada petua,
    kan kt selalu buat air teh guna uncang teh boh etc….
    so, lepas nie kalau nak buat air teh, rendam uncang teh dalam air panas (yang xletak gula lagi), then bila teh dah kembang dalam air teh tu, bolehlah skang gunakan uncang tersebut….

    ambik uncang teh tersebut dan letaklah atas mata or bahagian bawah mata..mata akn jadi segar….

    lagi satu info, kt kena faham bahawa bahagian bawah mata, adalah bahagian kulit paling2 nipis… oleh itu elakkan la basuh muka dgn pencuci sambil gosok kuat2 dan elakkan guna toner bawah mata….

    saya ada satu produk yg sy beli kat kedai jamu: bedak kulit rambai berubat rm2.50, pakai masker or jadikan sebagai bedak sejuk…ok gak nie…

    paling penting… istiqamah…

    yg ada masalah muka yg lain:
    kdg2 masalah muka kt tak teruk… bila guna produk pelik2 akan jadi rosak… so, kalau ada masalah muka, tapi takut nak cuba, g je la kat klinik kesihatan (free je)…. nanti doktor akan rekemen cara penjagaan muka yg betul…bagi antibiotik dan ubat…. kalau teruk sngat, nanti dr akan forwardkan kes kt ke jabatan dermatologi hospital besar…

    saya sarankan:
    tolonglah JANGAN termakan hasutan program kecantikan kat tv tu… semua itu TIPU… satu program rm3000 untuk sepuluh sesi… dan lepas sepuluh sesi masih lagi xelok dan dia suruh kt habiskan rm3000 untuk sesi seterusnya…. ini pengalaman saya… last2 org tu ckp apa, “biasala muka take time nak hilangkan parut semua..” sakit xhati? lepas rm3000 melayang… dia ckp macam tu?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  11. dyana said,

    July 21st, 2010 at 1:03 pm

    cam ne ye kte nak hilangkan lebam bawah mata ni?
    da mcam2 sy cube..tp ttp x ada perubahan..tidur cukup,tp knapa boleh trjd lebam bawah mata?

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  12. wahidah said,

    July 29th, 2010 at 6:00 pm

    emm,tau ta pew….camne na ilangkan lebam bb pkay spec uhh….hrap someone tau petua tok ilangkan….plez2…:(

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  13. tvguy said,

    October 2nd, 2010 at 11:58 am

    You have a way with words, but remember by and large, language is a tool for concealing the truth

    Sent from my iPad 4G

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  14. tyha said,

    November 7th, 2010 at 12:26 pm

    emm. no komen

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  15. penama said,

    October 29th, 2011 at 11:10 am

    saya mempunyai masalah bawah mata yg agak lama..ia seolah bru lepas nangis..mcm na nak hilangkn lebam bawah mata ni ..plzzzzz tlg…

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  16. geyaat said,

    December 16th, 2011 at 2:32 am

    lebam bawah mata makin membesar???adakah terlebih sgt tido????tp sye rse biase jukkk,,,,tolonghlah bg petua yg sebetulnya…!!!!

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  17. muhammad khairul aizad said,

    December 24th, 2011 at 9:48 pm

    letak hirisan timun kat mata…mata akan kurang lebam. alternatif bagi ketiadaan timun. lembabkan tisu dan buat macam timun tadi.

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  18. are se lehe said,

    December 31st, 2011 at 11:59 am

    lebam!lebam…. lebam biji matamu……

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  19. siti said,

    February 8th, 2012 at 1:21 pm

    mcmana nak hilangkan lebam kat faraj..

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  20. keynfany said,

    February 21st, 2012 at 12:16 pm

    saya dah lame pki spec dan skrg sy pki contact lens,smenjak pki contact lens,rmi tegur yg bwah mata sy nmpk lebam,sesiapa tolong sy mcm mne nk hilangkn lebam bwh mata sy ni..

    Like or Dislike : Thumb up 1 Thumb down 0

  21. emyra said,

    January 9th, 2013 at 7:33 pm

    mungkin l KOT..LEBAM BWH MATA SEBAB PENYAKIT DALAMAN

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

  22. Shah Izar said,

    January 8th, 2014 at 2:36 pm

    Lebam kat bawah mata itu ada kena- mengena dengan masaalah hati

    Like or Dislike : Thumb up 0 Thumb down 0

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

*